Kiemlicz Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 O, jeszcze 2 foty sanitarki z zadartym nosem, dogorywającej na Krywlanach. Niestety reg niewidoczny: http://www.aeroklub.bialystok.biz/myegallery.php?&do=showpic&pid=139&orderby=dateD http://www.aeroklub.bialystok.biz/myegallery.php?&do=showpic&pid=140&orderby=dateD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 O, jeszcze 2 foty sanitarki z zadartym nosem, dogorywającej na Krywlanach. Niestety reg niewidoczny: http://www.aeroklub.bialystok.biz/myegallery.php?&do=showpic&pid=139&orderby=dateD http://www.aeroklub.bialystok.biz/myegallery.php?&do=showpic&pid=140&orderby=dateD Szkoda,że bez numerów.....dzięki A tu majsterkowanie.....zdziałałem nieco kadłuba od strony pupki .....i wstępne szlify... klejenie,obrabianie,szpachlowanie,szlifowanie...i tak w kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Widzę Waść od doopy strony zaczynasz robotę To bardzo dobrze, bo jak coś będzie źle... to niektórzy robotę zrobią za Ciebie ... obrobią doopke, znaczy się A tak na poważnie kawał porządnej roboty, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 27 Września 2015 Share Napisano 27 Września 2015 Więc jak tył to i to może się przydać pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Super zbliżenia...dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Ambitny scratch...efekty rewelacyjne czy zastanawiales sie juz jak wykonasz te wszystkie skrzela na pokrywach pod spodem i po srodku kadluba ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Tak oczywiście.....te skrzela będę dłubał podobnie jak robiłem wywietrzniki w MI-2 tylko,że tam były cztery,a tutaj-duuuużo .....w kawałku płytki będę wycinał podłużne otworki...a potem przyklejał skrzela z delikatnie uformowanych paseczków ........wogóle cały ten plan już kiedyś mnie korcił,a Zlin GEM,a... bardzo mnie do tego pobudził,wszystko robię pierwszy raz metodą prób i błędów-więc jak dla mnie to wielka niewiadoma co z tego wyjdzie .....ale muszę spróbować,zresztą jak nie spróbujesz,to się nie nauczysz.......i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Jak dobrniesz do końca to nie masz wyboru... będziesz musiał iść za ciosem i pyknąć Sm-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 ....i to była moja bolączka Grzesiu,bo nie wiedziałem,który robić.......lubię te starocie komunistyczne...i jJAK-i i WILGI .......wogóle to zacząłem to dłubać też po tym jak zobaczyłem rozpoczęty statecznik Wilgi w 1/33......już prawie do niej siadałem,ale mówię-NIE,spróbuję śmiglaka,bo Wilgę mam jednak w trakcie inną w 1/48.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 lubię te starocie komunistyczne...i jJAK-i i WILGI Karramba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Września 2015 Autor Share Napisano 30 Września 2015 Coś tam,coś tam... ...nie sugerujcie się wszelakimi nierównościami itp...to tylko przymiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Co tu kryć, fajnie to wygląda. Będziesz coś otwierał? Silnik albo chociaż przekładnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Normalnie jak "Mały Modelarz" klejony z plastiku Rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Otworzę napewno drzwi .........a tak nie mam koncepcji,zobaczymy...może przekładnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Wycinanki i pasowanki...ciąg dalszy... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Ładnie, ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 tylko uważaj, aby ci poszycie nie popękało przy szlifowaniu, bo pewnie 0,25 używasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 ...W tym przypadku mam grubszy plastik.....więc dam chyba radę,najgorsze to będzie robienie oszklenia ......jutro mają dojść płytki 0,13 do oklejania.....zobaczymy co są warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 tylko uważaj, aby ci poszycie nie popękało przy szlifowaniu, bo pewnie 0,25 używasz ...widzę,że kolega z pancerką ma dużo do czynienia,więc przy okazji zapytam o malowanie naszych maszyn czołgo-podobnych z okresu,gdy latały SM-1,bo wyczytałem w aeroplanie,że właśnie prawdopodobnie tej samej farby,którą malowano w ówczesnym czasie pojazdy gasienicowe itp. używano do malowania tych śmigłowców...i to chyba prawda ........może jakis odpowiednik z gunze,czy z farb używanych przez ciebie byś zaproponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 ...W tym przypadku mam grubszy plastik.....więc dam chyba radę,najgorsze to będzie robienie oszklenia ......jutro mają dojść płytki 0,13 do oklejania.....zobaczymy co są warte Sławku skąd masz o,13ki gdzie kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 www.m-zone.pl to chyba jedyny sklep,który ktoś nawet zdaje się na PWM-ie polecał jesli chodzi właśnie o tą grubość płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 CO......... 20 zł za sztukę ??????? ale kogoś pogięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 .....NOOOOO przecież to najlepsza firma na świecie........tam jest większa zawartośc plastiku w plastiku itd. p.s.ponoć są tam 3 sztuki-tak mi powiedział pan ze sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Mam 0.1 mm grubości , 12x6 cm .Są również paski tej samej grubości 10x2 cm i 5x2 cm .Dobry do obróbki , ładnie sie klei cjano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 ...żeby nie było ,że nic nie robię.......to pokażę jak robię przód(nosek)......i najpierw wystrugałem dół noska.....a póżniej z kilku warstw płytek zrobiłem górną część jako kopytko do odlewu.....postanowiłem tłoczyć próżniowo tu samotne kopytko..... a tu odlew z kopytka..... kopytko i synuś..... dwa synusie..... i przymiarka... ...nawet jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi