Sławekb Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Jezuśku!Uwielbiam takie prace! Jak sobie oglądam to mnie coraz bardziej ciągnie do robienia samemu od podstaw (młodzieńcze czasy i robienie kutra artyleryjskiego Wilczur na podstawie 3 rysunków) Zresztą w dłubaninie po powrocie do hobby mam największą przyjemność. ....masz te same odczucia co ja-jak oglądałem warsztaty od podstaw np.GEM-a czy djack-a...to strasznie mnie brało....no i wzięło,choć czasami się zastanawiam,czy podołam...bo ani drukować nic nie potrafię,ani na kompie się nie znam i ciekawych programach ułatwiających życie......no ale chcę posiadać model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Jezuśku!Uwielbiam takie prace! Jak sobie oglądam to mnie coraz bardziej ciągnie do robienia samemu od podstaw (młodzieńcze czasy i robienie kutra artyleryjskiego Wilczur na podstawie 3 rysunków) Zresztą w dłubaninie po powrocie do hobby mam największą przyjemność. ....masz te same odczucia co ja-jak oglądałem warsztaty od podstaw np.GEM-a czy djack-a...to strasznie mnie brało....no i wzięło,choć czasami się zastanawiam,czy podołam...bo ani drukować nic nie potrafię,ani na kompie się nie znam i ciekawych programach ułatwiających życie......no ale chcę posiadać model Warsztat super, podoba mi się wszystko, ale czy nie dało się znaleźć jeszcze szkaradniejszego tematu na model? Wyjątkowy karaczan był z tego śmigłowca. ......no im dłużej go robię,to też się nad tym zastanawiam-do pięknych nie należy,ale coś jest w tej prostocie,jak dla mnie:D ,no i SM-1 to przedewszystkim wspomnienie dzieciństwa-zakodowałem sobie tą sylwetkę-zadzierając nocha w niebo na każdy odgłos silnika wszystkiego co lata....no i tak już zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 A czy kolega Nacktgeboren nie majstruje przypadkiem IŁa-14 na PWM-ie?.......no to jest dopiero warsztat-niesamowita i jedna z inspiracji w moim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Wyjątkowy karaczan był z tego śmigłowca. Kiedyś karaczany dzisiaj - karakale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Tasiemiec o Ile to istotnie moje dzieło Z tym wspomnieniem z dzieciństwa to coś jest, większość fascynacji lotniczych też mi się stąd wzięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Dla mnie totalny odpał Twój warsztat i ten na forum i ten w sensie umiejętności. Mi_1... mój pierwszy samodzielnie sklejony model od Plasticarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Dajesz radę ...a mnie uwłacza od rzeźbiarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Dla mnie totalny odpał Twój warsztat i ten na forum i ten w sensie umiejętności. Mi_1... mój pierwszy samodzielnie sklejony model od Plasticarta. Proszę pana...panowie......o co chodzi?.......chyba niewypał a nie odpał?.......ja naprawdę jestem totalną modelarską klapą ...... Mikołaj75...A.Ziober...Irek M1....GEM....i kilku jeszcze wirtuozów modelarstwa......do nich to pasuje,ale nie ja ...ten z Plasticarta tez miałem.....aż się wierzyć nie chce,że człowiek tak za tym wszystkim szalał...a to jakość przecież masakryczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Dajesz radę ...a mnie uwłacza od rzeźbiarzy ...ja jestem zwykłym rzeżbiarzem,a ty rzeżbiarzem-artystą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Skromność to wielka cnota ale jak ze wszystkim nie należy przesadzać...skup się na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 .....skupiam i robię sobie dzwignię... ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Dzięki ... ...jeszcze pasy,sterownice,jakieś tam dżwignie,tablica na końcu...po oszkleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 ...he he dobre, tylko nie zapomnij potem kabiny zamknąć taka świecka tradycja , co by za dużo nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Klamka przy dźwigni skoku i mocy na górze rączki? Nie powinna być na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 ...mówisz o tej czerwonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 O tej samej. Pytam, bo przy turbinowych klamka jest pod manetką. W tłokowym manetka operuje obrotami silnika, więc może to jest pozycja przy wyłączonym silniku a po zadaniu obrotów idzie na spód w bardziej ergonomiczne miejsce. Nie, że podejrzewałem braki w wiedzy, dokumentacji widzę masz z zapasem Ot, ciekawostka taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 ...w sumie wiedzy to nie mam żadnej,nawet nie umiem nazywać poszczególnych elementów,więc tylko zdjęcia mi pozostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 ...w sumie wiedzy to nie mam żadnej,nawet nie umiem nazywać poszczególnych elementów,więc tylko zdjęcia mi pozostają ... i o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 ....żeby nie wiedzieć o co chodzi .........no właśnie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Października 2015 Autor Share Napisano 31 Października 2015 Kolejne detaliki...drut+plastik... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 ...dłubie sobie dalej... oczywiscie to wszystko jest tylko poustawiane do zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Sławku, zrób jakiegoś babola, żeby dało się poznęcać. Bo tak to tylko wysokiej jakości nuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 No właśnie, tak to można jedynie napisać, że kawał świetnej roboty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Listopada 2015 Autor Share Napisano 4 Listopada 2015 TAAAA.....już jest niejeden i pewnie jeszcze niejeden będzie....babol oczywiście ...a tu klamerki... no i zaczynam działać z pasami... ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi