M.A.V. Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 bożo wpożo a ja się ostatnio zastanawiałem gdzie Cię wywiało.... a tutaj widzę że czasowa (po super Catepillarze) fascynacja tematyką proletariacką To takiej fury aż się prosi jakiegoś Mietka w beretce dostawić... obowiązkowo w kufajce i z petem PS: warsztat cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Nie mogę zakumać jak Ty potem ten silnik tam pomalujesz. Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2015 a tutaj widzę że czasowa (po super Catepillarze) fascynacja tematyką proletariacką Może być nawet długoczasowa .... Nie mogę zakumać jak Ty potem ten silnik tam pomalujesz. Zdejmę maskę palcami , odłożę na bok i wymaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 woooooow..... bożo wpożo ale wypasiona stajnia Przy takim sprzęcie aż się prosi jakaś swojska dioramka z ojczystego podwórka - budowa Nowej Huty czy PKiNu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Hej,powiedz mi gdzie Ty takie perełki i za ile wyhaczyłeś ? czekam na odpowiedz bo inaczej model wygląda jak żywy nawet bez malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 27 Grudnia 2015 Share Napisano 27 Grudnia 2015 Hej,powiedz mi gdzie Ty takie perełki i za ile wyhaczyłeś ? czekam na odpowiedz bo inaczej model wygląda jak żywy nawet bez malowania A przeglądał kolega cały temacik? ;> Oj, chyba nie... Z-ty. !! Gdzie to można nabyć? http://www.modelchoice.net/catalogue/afv/afv-kits/soviet-earthmover-belorus-pm-338.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Faktycznie moja wina ale zaślepiły mnie węże hydrauliki chodziło mi o modele z tych dwóch ostatnich fotek koparka i spychacz o koparkospycharce czytałem gdzie kupić i znam podaną stronę te dwa są innego producenta dlatego zdałem pytanie autorowi postu pozdrawiam ARNI44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Zapasik przedni!! a gdzie zapodałeś te "Redirony" i za ile -tak z ciekawości pytam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Nie mogę zakumać jak Ty potem ten silnik tam pomalujesz. Zdejmę maskę palcami , odłożę na bok i wymaluję Gem. Set. Mecz. Bardzo fajny ten twój park maszyn, mogę tylko żałować, że nie w 1/72 lub 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2015 Red iron był kupiony u redironòw http://www.redironmodels.com/models.html Jest parę ciekawych pokark w ofercie Lordzie, dorzuciłbym jeszcze jedną skalę - szkoda że nie 1/32 i piszemy zawsze *szkoda że * , a nie *żałuję* Każdy szanujący się współmodelarz w wątkach o iskrach , irydach, bryzach, orlikach , pe-11 i innych krULowcach polskich niebios i lotniczych dziedzictwach kulturowych naszego narodu w zależności od danej skali w danym momencie pisze , że szkoda że nie i tutaj podaje się skalę której szkoda , że to właśnie nie ta . I ona ta skala jest zawsze nie taka jak trzeba i wtedy szkoda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Jest parę ciekawych pokark w ofercie ten KrAZ prezentuje się szałowo fajne też wyglądają te pref.płyty betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Każdy szanujący się współmodelarz... A jak nie pisze, to nie szanuje siebie, innych, czy wszystkich na raz? http://www.redironmodels.com/models.html Fajny Kraz z koparką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 fajne też wyglądają te pref.płyty betonowe Podobne ma w ofercie Eureka-też fajne i tańsze A czemu nie walec???!! Weź walca!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 No właśnie społeczeństwo , ba wola narodu domaga się walca Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 Walec albo spychacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Grudnia 2015 Share Napisano 29 Grudnia 2015 WALEC,WALEC,WALEC!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Heloł ewrybadym . Dłubię dalej w łyżce : Się jednemu tłoczysku siłownika klapło widzę teraz na fotkach od wrzątku , kiedy prostowałem wysięgnik , trzeba będzie poprawić Co się dało z drucików to polutowałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Ponieważ, jak widzę, z wielkim pietyzmem dbasz o szczegóły, to zwróć uwagę na to, że żadne przewody hydrauliczne (zarówno sztywne jak i przede wszystkim węże) nie mogą być za blisko siebie, ani stykać się ze sobą. W miejscach ryzykownych należy złapać je obejmkami. Na górnym zdjęciu chodzi mi o krzyżujące się przewody siłownika ramienia łyżki. Na innych zdjęciach o węże na górze (od siłownika łyżki). Być może, to tylko na zdjęciach tak wygląda (brak 3D). Ale model wygląda fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Ale one się nie stykają , zdjęcie może daje taki złudny obraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Stycznia 2016 Share Napisano 7 Stycznia 2016 Mam pytanie - te przewody z czego robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2016 W zestawie był taki cienki gumowy wężyk . Taki sam wężyk miałem też kiedyś w dwóch innych modelach , wiec na pewno gdzieś są takie wężki dostępne w handlu i nie ukrywam , że chętnie bym sobie kupił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Poszukaj w dodatkach do modeli cywilnych w takich sklepach jak HobbyEasy.com czy Hiroboy ewentualnie car-model-kit.com. Takie wężyki stosuje się do imitacji linek i przewodów w samochodach i motocyklach - są w różnych wielkościach. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Ja kupiłem plastikowe w sklepie zabawkowym. Są zestawy wężyków dla dziewczynek. W paczce różne kolory i średnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 8 Stycznia 2016 Share Napisano 8 Stycznia 2016 Andrzej napisz coś więcej o tych wężykach. Rzadko bywam w sklepach z zabawkami . Jak tego szukać ???? Możesz jakąś dać fotkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Kiedyś kupiłem takie w kiosku --- zestaw dla dziewczynek -- . Były inne kolory -czarny,czerwony , ale wykupili i zostały takie. Średnica ok. 1,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi