luckyLUKE Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Czyli teraz nikt nie może na forum komentować zgodności krzywizn bo trzeba modele przystawiać najpierw do planów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Czyli teraz nikt nie może na forum komentować zgodności krzywizn bo trzeba modele przystawiać najpierw do planów ;) Nie, ale jeśli gołym okiem nie widać takiego błędu, to warto go pokazać przy pomocy jakiś kwitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Problem polega na tym, że nie akceptujecie innego punktu widzenia. To tylko zdjęcie - każdy może je odbierać inaczej. Moim zdaniem jest w nim coś nienaturalnego - prawdopodobnie jest to jakaś wypadkowa sposobu malowana, światła i umiejscowienia numeru. Kto ma racje wyjdzie w praniu. Ja bym był ostrożny w sądach. Jaki w tym interes żeby zaciekle bronić producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 W jaki sposób ujawnia się mój brak akceptacji innego punktu widzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 AMK właśnie zapodało info, że wypuści "dostawkę" do MiG-31 BM/BSM dla tych, którzy już model nabyli a chcieli by mieć "wersję" Limited Edyszyn ;) BRAWO! Na szczęście wersja B/BS ma już i przyciemniane szybki, kalki do kokpitu i kalki na uszczelki. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Z tym bronieniem producenta mnie rozbawiłeś, osobiście uważam, że Tamka dała akurat z tym modelem ciała, więc akurat tu się mocno mylisz. ;-) I w tej kwestii się z Solo nie dokońca zgadzamy. Ja bym jednak dyskutował. Owszem, to model trochę tak z korzeniami w XX wieku - brak mechaniki skrzydeł (ruchomych powierzchni sterowych), brak pozycjonowanego hamulca aero, praktycznie brak światełek z plastiku clear. Ubogo, mało opcji. Z drugiej strony mamy fenomenalny detal, piękne linie podziału i zdaje się że znakomite spasowanie. Do tego także pozbawioną błędów (chyba, bo za wcześnie żeby to przesądzać) bryłę maszyny. Jeśli AMK wypuści swojego Tomcata w stylu MiGa-31 (rowy melioracyjne i troszkę jakby z grubsza ciosane detale), to tamkowo Tomcat przez długie lata będzie najlepszym modelem tej maszyny na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 No ja też AMK kibicuję, szczególnie że oni chyba jednak trochę słuchają modelarzy, a do tego model według zapowiedzi ma być bogaty w opcje. Pytanie tylko czy ta firma jest w stanie zbliżyć się poziomem technicznym wyprasek do modelu Tamki. Póki co, nic na to nie wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 No to skoro to takie proste, to czemu AMK nie zrobił bardziej finezyjnych linii i detali w swoim modelu? Moim zdaniem to po prostu brak know how, technologii. Kinetic też tak kiedyś ciągnął, ale w końcu wskoczyli o stopień wyżej i ich ostatni Hornet to już małe cacuszko jest. AMK tak na razie moim zdaniem nie potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Nie znam kompletnie tej branży, więc sobie myślę że może są lepsze i gorsze firmy, które są w stanie wyprodukować określone formy na podstawie projektów producentów modeli. Nie wiem, może takiego Kinetica albo GWH stać na firmę która zrobi im formy pełne pięknych detali, a AMK już nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Do momemtu wypustu AMK raczej Tamka będzie najlepszym modelem F-14. Hmmmm, najlepszym ? Jak dla kogo ? 1/32 to inny temat. I tu własnie widzimy obarczona Tamkę, technologiami XX wieku. Ich Tomcat w 1:32 nie jest dobrym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Nie dla kogo, tylko pośród dostępnych modeli. Tomcat Tamki w skali 1/32 to model z 1980r... Oczywiście, że jest z dupy. I tu zgoda w 100%. Robiłem dwa, "męka przez drogę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Na HyperScale zaczął się build review TT. Warto popatrzeć, jeszcze nie zetknąłem się z takim detalem w kabinie i wnękach podwozia. Tamiya pozamiatała, AMK po prostu raczej nie jest w stanie zbliżyć się do tego poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Powiedzmy że mam uzasadnione obawy. A do TT wepchnę tyle żywic ile wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Tak ma wyglądać pudło z TT: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Tu był komentarz do podkradania zdjęć przez Sola z innego Forum. Czy ktoś wie co się z nim stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Kiedyś w dobrym zwyczaju było podawanie źródła fotki, jeżeli się nie było jego autorem. Ale jak widzę dobre obyczaje zanikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Ale jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Jest już sporo zdjęć modelu, to sam oceń. Tutaj też jest napisane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Tutaj też jest napisane ? No chyba wyraźnie jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Tym razem ukradnę zdjęcia z innej strony. Na IPMS/USA pokazano znowu wypraski F-4J Zoukei Mura, jeśli ktoś nie widział. Szału jakiegoś nie ma, choć detal bardzo przyjemny. Wydaje mi się jednak że Academy może spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 AMKowy Tomcat dalej w fazie projektowania. W takim tempie to może za dwa lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Podoba mi się podejście tych małych firm, które sprawiają wrażenie że naprawdę słuchają co ludzie sądzą o ich pomysłach. Oby im się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Mam nadzieję, że o skalę zapowiadanych F-111 też zapytają ludu modelarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Ktoś zapowiadał F-111 w 1:48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi