mikemc Napisano 29 Września 2016 Napisano 29 Września 2016 N E day mówili że trzeba się spodziewać w 2017. Najpierw w planie mają wydać Miga. http://www.aviationmegastore.com/?action=prodinfo&art=133977 Dalej w zapowiedziach, dalej nie wiadomo, co w pudle, ale wiadomo tyle, że ma być w wydaniu Easy Kit i na bogato. I Cutting Edge już wydaje do neigo kalki http://www.fineartofdecals.com/goodies/mi-8mi-17-hip-helicopter-markings-bonanza/ Cytuj
imt Napisano 29 Września 2016 Napisano 29 Września 2016 Najpierw w planie mają wydać Miga. może wiadomo jakiego MiG'a? Cytuj
Gieras Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 a ja niedawno nabylem He-111 Revella 1/48. Ciekawe jak wytrzyma porownanie z tym zapowiedzianym ICMem? Cytuj
Tazman79 Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Najpierw w planie mają wydać Miga. może wiadomo jakiego MiG'a? MiGa-25, szykuja trzy wersje. Prosza o wszelkie sugestie co do tych wersji (jakie maja byc) jak maja byc wykonane itp... Cytuj
tompac Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 MiGa-25, szykuja trzy wersje. Prosza o wszelkie sugestie co do tych wersji (jakie maja byc) jak maja byc wykonane itp... Już im zasugerowałem wersję BM coby girlandy wyglądały imponująco ;) Cytuj
Mikele Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 BM fajne, ja do koncertu życzeń dodałem RBF, żeby i na kamuflażu dało się wyżyć Cytuj
tompac Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 BM fajne, ja do koncertu życzeń dodałem RBF, żeby i na kamuflażu dało się wyżyć Bo po prawdzie powinny byc chociaż 4 wersje (jednomiejscowe): - mysliwska P/PD - rozpoznawcza RB/RBK - rozpoznawcza RBS/RBF - przeciw OPL BM ;) Cytuj
Mikele Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Mnie ucieszy możliwość wykonania modelu w kamuflażu i z 10 półtonówkami na podwieszeniach I niech się nie zapędzają za bardzo z 25tym, bo o Mi-17 zapomną z tego wszystkiego Cytuj
tompac Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Mnie ucieszy możliwość wykonania modelu w kamuflażu i z 10 półtonówkami na podwieszeniach Tiaaa, tylko sowieci mogli wymyślić taki zestaw - taki samolot do przenoszenia tak prymitywnego uzbrojenia - pomijam, że im te 5 ton to sie mocno czkawka odbijało ;) Cytuj
Mikele Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Oj tam zaraz, że zasięg spadał do śmiesznych wartości. Kołowy błąd trafienia przy zrzucie z pułapu powyżej 10km i prędkości naddźwiękowej - to było coś Cytuj
Tazman79 Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Fajna byla by tez wersja MiGa-25U... Cytuj
hellvis Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Oj tam zaraz, że zasięg spadał do śmiesznych wartości. Kołowy błąd trafienia przy zrzucie z pułapu powyżej 10km i prędkości naddźwiękowej - to było coś Wbrew pozorom nie było tak strasznie w taki np tankowiec szło trafić. Przetestowane w praktyce przez Irakijczyków. Cytuj
Mikele Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 W Wietnamie A-1 zestrzelił MiG-17, pilot zestrzelonego B-24 opadając na spadochronie zastrzelił z broni osobistej japońskiego pilota myśliwca, Iracki Mi-24 zestrzelił w locie czołowym irańskiego F-4 itd itp, takie rzeczy się zdarzają, ale to jak wygrana w totka a nie dzień powszedni A opisaną powyżej historię chętnie poznam - jakiś namiar na bliższe szczegóły? Lubię takie ciekawostki. Cytuj
hellvis Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Monografia wariantów rozpoznawczo-bombowych w "Lotnictwie" parę lat temu(chyba 2010 r.) O ile pamiętam, to według tego co w niej było MiGi regularnie latały na bombardowanie irańskich portów. Z niezłymi rezultatami, także nie był to pojedynczy incydent. Dobre efekty zawdzięczały kompleksowi nawigacyjno-celowniczemu. Umiało to cudo poprowadzić samolot od lotniska do punktu zrzutu, po wyliczonej wcześniej trasie Chyba nawet samo bomby zrzucało. Małym mankamentem było wyliczanie trasy przed atakiem, które zajmowało kilkanaście godzin i wymagało startu z dokładnie określonego punktu, bo obliczenia opierały się na geowiązaniu. PS z tym hindem co phantoma ustrzelił to Saddam ściemniał. Nikomu się nie udało znaleźć potwierdzenia Cytuj
Mikele Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 W nawigację bezwładnościową made in USSR to ja nie wątpię, wszak Buran wykonał autonomiczny lot w kosmos na autopilocie (Cytując za Wikipedią, po dwóch okrążeniach Ziemi wylądował 3 metry na bok i 10 po długości od punktu docelowego ) Ale pytam o parametry lotu przy tych bombardowaniach, bo o ile mnie pamięć nie myli dla wymienionych przeze mnie parametrów (pułap powyżej 10km i prędkości powyżej Ma1) kołowy błąd trafienia był rzędu kilometra A artykuł sobie odnajdę, jak się do rocznika 2010 Lotnictwa dokopię, dzięki. Cytuj
hellvis Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Przy rozmiarach tanknowca i czterech bombkach to wcale nie taka mała szansa trafienia Zresztą, przy tym wagomiarze bezpośrednie trafienie chyba nie było koniczne... Cytuj
Mikele Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Niby nie było, ale bardzo pomaga Zwłaszcza, jak kilka tysięcy ton trzeba posłać na dno. Cytuj
tompac Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Niby nie było, ale bardzo pomaga Zwłaszcza, jak kilka tysięcy ton trzeba posłać na dno. Z FABem pińcet na okręty?! Chyba na Wołdze bo raczej kazdy akwen morski poza zasiegiem Foxbata ;) Cytuj
Mikele Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Z Iraku nad Wołgę tech chyba za daleko Ok, wracamy do nowości. Edkowy Bf109F-4 już w sprzedaży. https://www.eduard.com/store/eduard/bf-109f-4-1-48-1-1.html I jak zwykle kilka malunowych ciekawostek: Cytuj
Agillus68 Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Airfix właśnie zapowiedział nowego Walrusa w 1/48. Na renderach wygląda wyśmienicie (z całym wnętrzem). Chyba wyprze starszego brata z Classix Airframes. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj
KRL Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Nie jestem pewny ale o ile pamiętam temat tego modelu Su-34 był już poruszany na forum, czekałem by zamówić jednak dziś zobaczyłem cenę i nie co mnie powiedzmy zdziwiła ta cyfra. http://www.martola.com.pl/pl307/produkty68284/russian_su_34_fullback_fighter_bomber Zastanawiam się czy to nie jest pomyłka? Cytuj
slee Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Niestety, to nie pomylka. Zeby bylo smieszniej, model ma kompletnie zwalony nos. Czekamy na SU-34 z KittyHawka ;) Cytuj
KRL Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 To już cena dobrego modelu w skali 1:32 więc faktycznie chyba z tymi cenami rozpoczyna się jakieś szaleństwo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi