luckyLUKE Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 Czyli teraz nikt nie może na forum komentować zgodności krzywizn bo trzeba modele przystawiać najpierw do planów ;) Cytuj
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 Czyli teraz nikt nie może na forum komentować zgodności krzywizn bo trzeba modele przystawiać najpierw do planów ;) Nie, ale jeśli gołym okiem nie widać takiego błędu, to warto go pokazać przy pomocy jakiś kwitów. Cytuj
luckyLUKE Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 Problem polega na tym, że nie akceptujecie innego punktu widzenia. To tylko zdjęcie - każdy może je odbierać inaczej. Moim zdaniem jest w nim coś nienaturalnego - prawdopodobnie jest to jakaś wypadkowa sposobu malowana, światła i umiejscowienia numeru. Kto ma racje wyjdzie w praniu. Ja bym był ostrożny w sądach. Jaki w tym interes żeby zaciekle bronić producenta? Cytuj
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 W jaki sposób ujawnia się mój brak akceptacji innego punktu widzenia? Cytuj
ministersan Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 AMK właśnie zapodało info, że wypuści "dostawkę" do MiG-31 BM/BSM dla tych, którzy już model nabyli a chcieli by mieć "wersję" Limited Edyszyn ;) BRAWO! Na szczęście wersja B/BS ma już i przyciemniane szybki, kalki do kokpitu i kalki na uszczelki. :-) Cytuj
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 Z tym bronieniem producenta mnie rozbawiłeś, osobiście uważam, że Tamka dała akurat z tym modelem ciała, więc akurat tu się mocno mylisz. ;-) I w tej kwestii się z Solo nie dokońca zgadzamy. Ja bym jednak dyskutował. Owszem, to model trochę tak z korzeniami w XX wieku - brak mechaniki skrzydeł (ruchomych powierzchni sterowych), brak pozycjonowanego hamulca aero, praktycznie brak światełek z plastiku clear. Ubogo, mało opcji. Z drugiej strony mamy fenomenalny detal, piękne linie podziału i zdaje się że znakomite spasowanie. Do tego także pozbawioną błędów (chyba, bo za wcześnie żeby to przesądzać) bryłę maszyny. Jeśli AMK wypuści swojego Tomcata w stylu MiGa-31 (rowy melioracyjne i troszkę jakby z grubsza ciosane detale), to tamkowo Tomcat przez długie lata będzie najlepszym modelem tej maszyny na rynku. Cytuj
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 No ja też AMK kibicuję, szczególnie że oni chyba jednak trochę słuchają modelarzy, a do tego model według zapowiedzi ma być bogaty w opcje. Pytanie tylko czy ta firma jest w stanie zbliżyć się poziomem technicznym wyprasek do modelu Tamki. Póki co, nic na to nie wskazuje. Cytuj
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 No to skoro to takie proste, to czemu AMK nie zrobił bardziej finezyjnych linii i detali w swoim modelu? Moim zdaniem to po prostu brak know how, technologii. Kinetic też tak kiedyś ciągnął, ale w końcu wskoczyli o stopień wyżej i ich ostatni Hornet to już małe cacuszko jest. AMK tak na razie moim zdaniem nie potrafi. Cytuj
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 Nie znam kompletnie tej branży, więc sobie myślę że może są lepsze i gorsze firmy, które są w stanie wyprodukować określone formy na podstawie projektów producentów modeli. Nie wiem, może takiego Kinetica albo GWH stać na firmę która zrobi im formy pełne pięknych detali, a AMK już nie? Cytuj
Hamilkar Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 Do momemtu wypustu AMK raczej Tamka będzie najlepszym modelem F-14. Hmmmm, najlepszym ? Jak dla kogo ? 1/32 to inny temat. I tu własnie widzimy obarczona Tamkę, technologiami XX wieku. Ich Tomcat w 1:32 nie jest dobrym modelem. Cytuj
Hamilkar Napisano 4 Sierpnia 2016 Napisano 4 Sierpnia 2016 Nie dla kogo, tylko pośród dostępnych modeli. Tomcat Tamki w skali 1/32 to model z 1980r... Oczywiście, że jest z dupy. I tu zgoda w 100%. Robiłem dwa, "męka przez drogę". Cytuj
Solo Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisano 5 Sierpnia 2016 Na HyperScale zaczął się build review TT. Warto popatrzeć, jeszcze nie zetknąłem się z takim detalem w kabinie i wnękach podwozia. Tamiya pozamiatała, AMK po prostu raczej nie jest w stanie zbliżyć się do tego poziomu. Cytuj
Solo Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisano 5 Sierpnia 2016 Powiedzmy że mam uzasadnione obawy. A do TT wepchnę tyle żywic ile wlezie. Cytuj
Kapitan Bomba Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Tu był komentarz do podkradania zdjęć przez Sola z innego Forum. Czy ktoś wie co się z nim stało ? Cytuj
Kapitan Bomba Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Kiedyś w dobrym zwyczaju było podawanie źródła fotki, jeżeli się nie było jego autorem. Ale jak widzę dobre obyczaje zanikają. Cytuj
Kapitan Bomba Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Jest już sporo zdjęć modelu, to sam oceń. Tutaj też jest napisane ? Cytuj
Solo Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Tutaj też jest napisane ? No chyba wyraźnie jest: Cytuj
Solo Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Tym razem ukradnę zdjęcia z innej strony. Na IPMS/USA pokazano znowu wypraski F-4J Zoukei Mura, jeśli ktoś nie widział. Szału jakiegoś nie ma, choć detal bardzo przyjemny. Wydaje mi się jednak że Academy może spać spokojnie. Cytuj
Solo Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 AMKowy Tomcat dalej w fazie projektowania. W takim tempie to może za dwa lata... Cytuj
Solo Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Podoba mi się podejście tych małych firm, które sprawiają wrażenie że naprawdę słuchają co ludzie sądzą o ich pomysłach. Oby im się udało. Cytuj
manas Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Mam nadzieję, że o skalę zapowiadanych F-111 też zapytają ludu modelarskiego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi