piotr111 Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Według mnie używasz zbyt gęstej farby i aerograf smarka zamiast rozpylać lub masz starą farbę z glutami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Panowie, spróbuję to przeszlifować, ale to dopiero początkiem września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Witam. Po tym co napisaliście, to mnie gryzło, gryzło i nie wytrzymałem, musiałem przeszlifować. Następnie Uaz trafił na lakiernię. Uaz schnął, a ja buduję wyrzutnie WŁ-1. Kaliber 52mm (1,48mm w 1:35), dł. luf 400mm (11,4mm), ilość luf - 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 13 Sierpnia 2016 Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Witam. Całą niedziele spędziłem nad budową wyrzutni. Ostatecznie, będzie się ona składała z 28-30 elementów. Wyrzutnia będzie osadzona na podstawie wysokiej. Na razie do zdjęć pokazowych, została złożona na wcisk. Tak się obecnie prezentuję. Podstawa wysoka ma wysokości 1110mm, co daje 31,7mm w skali. Na samochodzie leży jak ulał i na wysokość też jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam. Wyrzutnia otrzymała brakujące elementy i została pomalowana. Przymiarka na samochodzie. W lufie były jakieś białe resztki plastiku, już je usunąłem. W późniejszym czasie nawiercę jeszcze lufy, by je wyrównać. Obrotnicę zrobiłem z blaszki aluminiowej po puszcze i jest strasznie miękka. Nawet nie wiedziałem, że się wygięła podczas montażu. Poza samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Witam. Nie wiem czy coś przeskrobałem, czy obraziliście się na mnie? Nie piszecie nic, czy może być, czy coś poprawić itp. Temat się pewnie znudził. Macie jakieś pomysły, co mam zrobić na podstawce? Przydało by się już wiedzieć, pomierzyć i zamówić, ponieważ czas oczekiwania na podstawkę, to jakiś miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Uaz jest ok .Chociaż jak dla mnie jakbyś lufy zrobił z cienkościennej rurki mosiężnej, to już byłoby mistrzostwo świata . . Co do scenerii, to proponuję zrobić go z otwartą maską z dwoma lub więcej ludkami ( moja propozycja jest dalej aktualna ) na podłożu z trylininki. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Uaz jest ok .Chociaż jak dla mnie jakbyś lufy zrobił z cienkościennej rurki mosiężnej, to już byłoby mistrzostwo świata . Dzięki. Co do rurek, to zrobiłem lufy z tego co miałem pod ręką. Ale lufy mosiężne podoba mi się ta rada, dlaczego ja na to nie wpadłem. Na Allegro widziałem rurki mosiężne. Średnica zew. 2mm, wew. 1,2mm. Wewnętrzną rozwiercę do 1,5 mm i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Sierpnia 2016 Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Oooo to bardzo dobry pomysł, zobacz może mają cienkościenne, ja kupuję takie w M-zone, do siłowników i innych takich . Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Sierpnia 2016 Już kupiłem rurkę na Allegro. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jestem dobrej myśli. Widziałem też te rurki cienościenne w exito.pl. Nie moge sie tam połapać, podają średnice tylko nie wiem którą, czy zew., czy wew. Dodatkowo podają gr. ścianki np. 0,22mm. Już za 2tyg. urlop, tak że chwycę się za model. Myślę, że uda mi się go ukończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Świetna robota, szczególnie ze stelażem. Popatruję, bo i mnie wkrótce czeka podobny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Witam. Nadszedł czas na uszczelki. Zamaskowałem drzwi oraz dwie szyby. Jutro kolejne dwie szyby i malowanie. Czy ktoś posiada zdjęcie mocowania anteny CB? Mam zdjęcia ale kiepskiej jakości i nic nie widać. Wiem że była mocowana nad szybą, po stronie pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 witaj temat się nie znudził nadal super wygląda dobrze że posłuchałeś Adams M1A1 i skorzystasz z rurek ja używam igieł kupuje w aptece pani się troszkę dziwnie patrzy jak biorę po 10 w każdym rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Witam. ja używam igieł kupuje w aptece W innych modelach też używałem igieł. Lecz w tym potrzebuj igłę o średnicy wew. 1,48mm, a w aptece najgrubszą igłę jaką dostałem była o średnicy zew. 1,2mm. Natomiast na internecie, znalazłem igły o średnicy 2,1mm, ale wcześniej kupiłem rurkę mosiężną. Jestem dobrej myśli Dzisiaj uszczelki, może i klamki. Za niedługo urlop, to podjadę z robotą. Jest coraz bliżej końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Witam. Uszczelki i uchwyt do zamykania drzwi pomalowane. Na szybach uszczelki też pomalowałem. Z bliska. Uchwyt jeszcze nie skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam . Dzisiaj ktoś zaczął dobijać się do moich drzwi. Walił tak mocno, myślałem że zaraz wywali je z futryn. Okazało się że to gość z poczty, dostarczył mi moje "lufy do gazika". Śr. zew. 2mm, wew. 1,1mm. Śr. wew. rozwierciłem do 1,5mm. Tak że w weekend, wymiana 4 "lófóf" plastikowych na mosiężne się odbędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Tych plastikowych nie dało rady w ten sam sposób rozwiercic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam. Tych plastikowych nie dało rady w ten sam sposób rozwiercic? Plastikowe mają wew. śr. 1,5mm. a śr. zew. 2,5mm. Jak bym rozwiercił, to stracę średnicę w skali 1:1 która wynosiła 52mm czyli (1,48mm w skali 1:35). A poza tym ścianka jest za gruba. Mosiężne mają śr. zew 2mm a wew. 1,1mm. Rozwiercę je do śr 1,5 mm. Średnicy wew. do skali 1:1 nie stracę, a ścianka będzie wynosiła o,25mm. Dużo mniej niż w plastikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Koguta z czego będziesz robił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Koguta z czego będziesz robił ? Zapraszam na stronę 10. Na ostatnim zdjęciu jest wyjasnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 widziałem w zakupach układ nano - rozumiem że to do zasteowania kogutem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Witam. tombie01 napisał: widziałem w zakupach układ nano - rozumiem że to do zasteowania kogutem? Tombie układ Nano kupiłem do Airbusa A380. Ale w sumie , no chyba nie za bardzo bo w Nano diody migają, a wtedy koguty nie migały, tylko obracało się "lustro". No ale Fajnie by to wyglądało i jeszcze włączane światła co jakiś czas oraz migające awaryjne. Trzeba by było poprosić Milczącego o pomoc w programowaniu. ==================================================================================================================================================== Wydaje się, że rozwiercenie rurek to pikuś. Kurka siwa, tak mi dały po tyłku te rurki, że dzisiaj mi ochota na modelarstwo przeszła. Już kończę rurkę rozwiercać, patrze a tu wiertło wyszło bokiem. I tak kilka razy. Ale w kocu po ok 9 rurkach udało się. Lufy gotowe. Nic już z nimi nie robię, tylko wyrównam i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Było kupić takie rułki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi