Super Moderator jawkers Napisano 10 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Września 2016 Daj jak wygląda pactra bo ten szary tak średnio To jest dokładnie ten sam kolor, którym jest UAZ pomalowany. FS 34087 Olive Drab |Pactra A30 |Model Master 1711| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 To taki powinien być ewentualnie na to szry suchy pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Września 2016 To taki powinien być ewentualnie na to szry suchy pędzel Czyli zielony i na to szary suchy pędzel. Ok., czyli tak jak piszą Adams M1A1i Bartosz Ciesielski, będzie zielona plandeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 To nie jest do końca "Olive drab" to bardziej taki szaro-olive drab. zobaczysz będzie dobrze .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Września 2016 To nie jest do końca "Olive drab" to bardziej taki szaro-olive drab. zobaczysz będzie dobrze .Pozdrawiam M1A1(HA) Patrzyłem na przelicznik farb co mam w domu i odpowiednikiem Pactry A30 jest własnie Model Master 1711. To ten sam kolor którym pomalowałem model. Ale farba farbie nie równa, możliwe że ma inny odcień. Zrobię tak jak piszesz. Malowałeś już plandeki tym kolorem, to wiesz co piszesz. Ja dopiero raczkuję w tym temacie i cenna jest dla mnie twoja oraz innych kolegów pomoc. Jutro zamówię Pactrę A30. Jak dojdzie ok wtorku, to pomaluję nią plandekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Mam Model-Mastera 1711 ale w jego akrylowej wersji 4728 użyłem go do amerykańskiej II wojennej pancerki ( SU57 czyli T48 ) ogólnie stosuję Model-Mastery w/g mnie to jedne z najlepszych farb. A z tą pomocą to staram się jak mogę .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Września 2016 Witam. Dzisiaj zrobiłem uchwyt koguta. Wykonałem go z blaszki aluminiowej, po puszce z zupki chmielowej. Do zwrotnic przykleiłem przewody hamulcowe. Zaczepy kanapy tylnej na swoim miejscu. Wszystkie koła zostały przyklejone. UAZ stoi równo na czterech kołach. PS. Pactra A30 zamówiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Do zwrotnic przykleiłem przewody hamulcowe. Te części to są tarcze kotwiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Września 2016 Te części to są tarcze kotwiczne. Dziękuję Enten za poprawienie mnie. Myślałem, że to też zwrotnice, a zwrotnice są tylko z przodu. Przepraszam mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Przewód hamulcowy powinien iść po moście do trójnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Września 2016 Przewód hamulcowy powinien iść po moście do trójnika Tak zgadza się, ale ja już w podwozie tak bardzo pracy nie wkładałem, ponieważ jak przykleję go do podstawki, to przewodów i tak nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Września 2016 Witam. Zająłem się rzeźbieniem. Wyrzeźbiłem sygnały dzwiękowe "syreny". Syreny mają 150 mm średnicy, Zdjęcie z internetu czyli w przeliczeniu wychodzi to: 4,2857142..... Tak wiem, że się troszkę różnią, ale rzeźbiłem to w rękach (narzędziami do tego nie przeznaczonymi), z powodu braku narzędzi. Czyściłem je szczoteczką i gołym okiem nie widać paprochów, a na zdjęciach widać. Przykładałem do modelu i jak najbardziej wyglądają ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 zdjęcia zawsze wyciągają to czego oko nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Możesz spróbować je podlać klejem Tamiya Extra Thin. Jak kiedyś ryłem linie podziału to potem jak był w nich drobny pył to po kleju w większości zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Września 2016 bazylms napisał: Możesz spróbować je podlać klejem Tamiya Extra Thin. Jak kiedyś ryłem linie podziału to potem jak był w nich drobny pył to po kleju w większości zniknął. Boję się, ale może spróbuję. Dzisiaj zastosowałem filtr na modelu. kolory się zrównoważyły, biały już nie wali tak po oczach. Co ciekawe na zdjęciach tego nie widać. Na pierwszym zdjęciu próba syren. Przykleiłem wyrzutnie, uchwyt koła zapasowego, klamkę klapy tylnej. Jakim lakierem pomalować ostatecznie model, pól matem? Przykurzę koła, lekko dolną część nadwozia i na tym koniec. Według zdjęcia w pierwszym poście, Uazy były chyba czyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 W moim maska tak nie odstawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Września 2016 W moim maska tak nie odstawała. Jak się ją dociśnie, to jest lepiej. Maska i tak w większości czasu będzie otwarta, tak jak planowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Maluj półmatem, gliniarskie lekko się świeciły .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Września 2016 Witam. Zostały mi do roboty same pierdułki. Syreny posmarowałem "Tamiya Extra Thin". Zostały wyposażone w uchwyty i podłączone zostały do instalacji przewodem. Następnie je pomalowałem i "zwashowałem". Pomalowałem także chlapacze, oraz dorobiłem tablice rejestracyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 I jak twoim zdaniem, dał coś ten klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Września 2016 I jak twoim zdaniem, dał coś ten klej? Tak, zniknęły te mikro paprochy. Tak jakby klej je rozpuścił. A przed zastosowaniem kleju, nie wiem co bym robił i tak się pojawiały. Dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Cieszę się że nie zniszczył twojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 tak jak Adams pisze półmat wiem od kolegów policjantów że malowali tym co było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Września 2016 Tak panowie, lekko przykurzę koła i część dolną samochodu. Pokryję ro pół matem, co spowoduje, że kurz zniknie. Więc na lakier lekko naniosę pigment i powinno wystarczyć. Poproszę o jakieś rady na temat plandeki. Najpierw ją pomalować? Chusteczki mam 3 warstwowe, 2 warstwy wystarczą, żeby nie było za grubo? Czy nasączać ją wikolem i wysuszyć przed nałożeniem i później znowu nasączać i układać, czy tylko podczas układania? Tak naprawdę to nie wiem jaką kolejność mam zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 ja tobie tak że wikol mieszam z kropką farby danego koloru i tak na moczone układam na stelażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi