smoker Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Witam, po małej przerwie dłubie taki pojazd, prosto z pudła wszystko, póki co jestem w trakcie malowania wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Fotki troche slabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 fotek brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 Malowanie środka chyba skończone, tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 Kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Super to wygląda . Może tylko gaśnica na inny kolor, ale nie mam 100% pewności... Dawaj dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 Kalki z zestawu, jak gaśnica powinna mieć inny kolor to przemaluję, jutro dopiero zamknę skorupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Kwietnia 2016 Share Napisano 3 Kwietnia 2016 Prosze o jakies postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2016 No to proszę, tyle pokleiłem, nie mogłem złożyć do kupy tego dziada, trochę szpar się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Widzę że popełniłeś ten sam błąd co ja przy budowie tego modelu a mianowicie nie potrzebnie szpachlowałeś połączenie zasobników bocznych z kadłubem? I to co gorsza tylko w jednym miejscu łączenia? Ta szczelina tam powinna być, bo to są przecież dwa oddzielne elementy! Jeden jest elementem opancerzenia, a drugi wytłoczką z blachy stalowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Nie zaszpachlowałem na gładko, zostanie rowek, tak by została za duża szpara tam, po washu powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Pojazd w podkładzie szary mig ammo, jutro malowanie bazą, chyba będzie cały w dunkelgelb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Super pojazd, powiedz mi jakiego zielonego użyłeś do malowania wnętrza bo mi się bardzo podoba. Razi tylko ta szparka zaszpachlowana między zasobnikami a kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Kolor wnętrza to tamiya dunkelgelb miejscami rozjaśniony deck tan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Pokolorowany wstępnie, jutro modulacja pędzelkiem dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Ładnie, ale jakaś awaria na łączeniu tylnej płyty z burtami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2016 Czołem No niestety 251 Dragona to chyba jeden z najsłabszych modeli, o błędach wymiarowych nie wspominam ale pasowanie jak widać też jest do bani... szkoda że tylną klapę nie doprowadziłeś do reszty strasznie to odstaje, no i boczne zasobniki masz za dużą szparę... zobacz na zdjęciach np https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/SdKfz_251_Saumur.JPG Reszta ok działaj dalej... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 No nie poradziłem sobie ze spasowaniem, a tak wygląda po washu już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Malowanie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Wszystko bardzo delikatne z wyczuciem i tak trzymać. Zapowiada się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Wygląda bardzo ładnie. Sam od dawna czaje się na te późne 251tki jak Drilling czy taki Pakwagen, nie mogę się jednak zdecydować między AFV i Dragonem. Czytając recenzje mam wrażenie że obie firmy mają podobną ilość problemów w tych modelach i trzeba się zastanawiać które są mniej bolesne =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Bardzo ciekawe kalki. Nie jestem pewien czy czasami na pisakowym unikano białych balkenkreuz'ów na rzecz tych z czarnym wypełnieniem. Pewnie było to niczym nadzwyczajnym, a ja mam takie tylko dziwne wrażenie. Ogólnie bardzo fajnie się prezentuje, jedynie co bym zmienił, to odważniejsze przejścia kolorów. Na pojeździe masz takie delikatne, a powinny być takie jak na osłonie działa. Wówczas fajnie by ci się modulacja zgrała na sam koniec, a tak może okazać się, że sido i kolejne zabiegi mocno tę modulację stonują. Nie mienia to faktu, że bardo przyjemny w odbiorze jest póki co model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Już jest po filtrach i lakierze, raczej nie zniknie modulacja po biedronce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Raczej nie zniknie, ale jak pisałem wyżej to nadal podtrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 No i obicia gotowe, jest to dla mnie najtrudniejszy etap po kamo z ręki, miejscami wyszło jak chciałem a miejscami tragedia. Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi