Lutobor Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Fajny pomysł i łatwy do zrobienia https://www.skillshare.com/videos/Easy-Product-Photo-Studio/63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 W moim przypadku toto musi być szybko składalne i rozkładalne bo jak bym takie kartonisko w domu trzymał to byłby pierwszy karto do spakowania swoich rzeczy i wyprowadzki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Sam namiot bezcieniowy + dwie zwykłe lampy do oświetlenia tego kosztują mniej więcej jak średniej jakości model. Typowy zestaw dwóch lampy światła stałego + parasolki i statywy, to wydatek ok 300-400zł. + brystol 5zł. Jeżeli chcemy coś bardziej pro, to inwestujemy w studyjne lampy błyskowe 200Ws i softboxy szybkiego rozkładania. Całość wyjdzie nam koło 1000-1500zł zależnie od jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Altis, a możesz polecić jakieś konkretne żarówki do użytkowania z tego typu namiotem (marka)? Ile szt. minimalnie potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Jak zrobić prosty namiot bezcieniowy - fajny tutorial poniżej. Ja raczej nie zdecydowałbym się na kupno gotowego, bo z reguły rozmiary są nieodpowiednie. A tutaj można zrobić taki jaki się chce. Rurki i włóknina do kupienia w dowolnym sklepie hydraulicznym i ogrodniczym. http://viaxe.pl/namiot-bezcieniowy-zrob-to-sam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Softbox Powerlux SQ-604 60x60, wersja z 4 żarówkami 85W 5400K + zwykły statyw 210cm + biały brystol = ~330zł łącznie i można robić zdjęcia jakości, której nie osiąga 90% użytkowników tego forum. Sprzęt można po złożeniu schować do szafki. Rozłożenie trwa 5 minut. Dokupić trzeba nawet kiepskiej jakości statyw = ~40-100zł i jakąś małpę, która daje możliwość fotografować w trybie ręcznym. Koszt 500-1000zł. Do tysiąca można się ze wszystkim mieścić, jeżeli nie mamy wygórowanych oczekiwań. Dziękuję. O to chodziło Ja to zakupię to skorzysta też żona przy fotografii kulinarnej, którą się zajmuje. Namiot bezcieniowy ją wogóle nie interesi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Zawsze można zrobić takie które się składa - tutaj jest pokazana idea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 cooper69 - dla żony do fotografii kulinarnej może być ten softbox mały. To poleć rozmiar żeby był wilk syty (przydatność dla żony) i owca cała (kompaktowy w przechowaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Kwietnia 2016 Share Napisano 11 Kwietnia 2016 Jakiś czas temu dla kolegi udającego się na "wyspiarską emigrację", stworzyłem takie oto "pudełko", miało być lekkie, wytrzymałe i łatwe w montażu/demontażu (materiał PCV, zdjęcia ze starego telefonu więc trochę rozmazane): a po złożeniu (wiadomo - na emigracji mało miejsca) : Dołożył trzy lampki i po przysłonięciu boków kalką techniczną miał coś w rodzaju namiotu bezcieniowego, a po zabezpieczeniu wnętrza kartonem - "komorę lakierniczą". Podobno służyło mu dobrze przez 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Ja znalazłem coś takiego : http://fsfoto.pl/product_info.php/info/p23_Zestaw-bezcieniowy---namiot-teczka-PB-05---do-fotografii-produktowej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 40 cm szerokości to troszku za wąsko w moim odczuciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Do 1:144 będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Widziałem taka samoróbkę, ale z rurek PCV. Po złożeniu zajmuje mało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Co wy ciągle macie z tymi rurami PCV? Namiot można kupić za grosze i spokój. A co zabronisz komuś sobie samemu zrobić, bo namioty są tanie? Koledzy podają przykłady samoróbek, to je też podałem i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Co wy ciągle macie z tymi rurami PCV? Namiot można kupić za grosze i spokój. W moim przypadku namiot musi się zmieścić na stoliku do fotografowania który mam, więc musi mieć określone wymiary, o ile pamiętam to 65 cm szerokości i 45 cm głębokości. Nie znajdę takiego w sprzedaży, więc montaż z rurek PCV to najlepsze wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Ja bym taki namiot zrobił z 12 rurek i 8 trójników. A tu jest bardziej skomplikowany. link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Jak zrobić prosty namiot bezcieniowy - fajny tutorial poniżej.Ja raczej nie zdecydowałbym się na kupno gotowego, bo z reguły rozmiary są nieodpowiednie. A tutaj można zrobić taki jaki się chce. Rurki i włóknina do kupienia w dowolnym sklepie hydraulicznym i ogrodniczym. http://viaxe.pl/namiot-bezcieniowy-zrob-to-sam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Solo, śledzę temat a twój post mi gdzieś umknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Jak byś mnie posłuchał i nie kombinował z namiotem, to byś miał pusty stolik... Chętnie posłucham, ale na razie nie dałeś mi konkretnych wskazówek jak to zrobić. Jakby co to czekam porady i na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Witam, mam pytanie do kolegów którzy dysponują większa wiedza niż ja w temacie aparatów fotograficznych Posiadam budżet w wysokości 1500-2000 zl max i chciałbym kupić aparat w tym przedziale cenowym. Nie posiadam żadnego doświadczenia w dziedzinie fotografii a zdjęcia które robiłem do tej port to był to tel. komórkowy i "takim urządzeniem " : Niestety nikon nie przetrwał wycieczki syna i jestem tak jakby zmuszony kupić jakiś aparat , w internecie jest wiele opinii na temat wielu aparatów. Poczytałem trochę i mniej więcej już wiem czym rożni się lustrzanka od kompaktu , tylko nie bardzo wiem co mam wybrać dla takiego laika jak ja Zdjęcia jakie będę wykonywał to zdjęcia rodzinne,wycieczki , imprezy rodzinne i oczywiście MODELE , wiec mam nadziej ze coś doradzicie Pozdrawiam Przemek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 No przeca napisał: 1500 - 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Kolega Atlis jak czytał to chyba już był zasypany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Kolega Atlis był po 1000km podróży i 4 godzinach snu. I jeszcze musiał na forum wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Kolega Atlis był po 1000km podróży i 4 godzinach snu. Nikon D5200 + 18-55mm II. Poczytałem posprawdzałem i mam pytanie czy to nie będzie zbyt precyzyjne narzędzie w moich nie wprawionych rekach Jest to lustrzanka i mam obawy czy sobie z nią poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Maja 2016 Kolega Atlis był po 1000km podróży i 4 godzinach snu. Nikon D5200 + 18-55mm II. Poczytałem posprawdzałem i mam pytanie czy to nie będzie zbyt precyzyjne narzędzie w moich nie wprawionych rekach Jest to lustrzanka i mam obawy czy sobie z nią poradzę Poradzisz sobie. Mam ten aparat i sobie go chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi