karambolis8 Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Chromate Yellow z trójpaka Gunze http://mrhobby.pl/cs-681-interior-colors-for-aircraft-ww2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 To na czym się wzorować jeśli nie na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Nie wiem jak wyglądają, nigdy żadnego na żywo nie widziałem, szczególnie w have glass. Próbuję robić to, co widzę na zdjęciach. Po niektórych widać, że są podkręcane, ale have glass zachowuje się inaczej, niż standardowe malowanie i na wszystkich zdjęciach to można zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Kolego Piękna praca Doskonale prowadzony warsztat I nie marudź -10% kabelków,A co byś chciał ,naprawdę zrobić spaghetti (ja wciskam druciki ,ale bele jak)u Ciebie jest extra równiutko Malowanie czyściutkie i eleganckie .Powiedzmy z klasa i smakiem, Tak zresztą jak i wszystkie podzespoły modelu ,który sklejasz Również nie widziałem na żywo "szesnastki",ale bardzo mi się podobają Karambolis8 Jak go postawisz na podstawce nawet byle jakiej to u mnie w konkursie masz pierwsze miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Dzięki Jedyna podstawka jaka będzie, to tło fotograficzne ;) Może po konkursie, ale przed terminem to nie sądzę. Są silne zewnętrzne naciski, żeby skończyć w tym tygodniu, przed weekendem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Witam. Dalsze malowanie. Dodałem trochę paneli bez powłoki have glass i trochę cieniowania Tamiya Smoke + Gunze Flat Base Smooth jak na zdjęciach poniżej. I model. Żeby zrobić trochę lepsze zdjęcia niż ostatnio musiałem wyłączyć górną żarówkę i zostawić tylko boczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Ładnie to wygląda. Nie podoba mi się jednak ten fragment na skrzydłach, gdzie położyłeś te linie. Sprawia to wrażenie jakiś szerokich smug albo zacieków, a nie cieniowania linii. Te smugi są nieco za grube i przydałyby się jakieś poprzeczne, żeby podkreślić spracowane poszycie. Wiem że wzorujesz się na zdjęciu, ale teki "późny" preshading sporo by dał temu modelowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Dodam jeszcze trochę poprzecznych. Malowałem je, ale znikły po wyschnięciu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Tylko trochę cieniej. Dla mnie idealnie wyglądają te linie na spodzie statecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Dzięki za uwagi. Mam podobne odczucia. Zgaszę na skrzydłach marmurek i pocieniuję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Tylko nie zgaś za mocno, żeby sreberko przebijało przez farbę. Zaczyna to przypominać to co na zdjęciach. No i pamiętaj że brudzenie trochę stłumi srebro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Malowanie bomba. Idzie w naprawdę dobrą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Niezły brudas będzie. ...nigdy żadnego na żywo nie widziałem, szczególnie w have glass. Próbuję robić to, co widzę na zdjęciach. Po niektórych widać, że są podkręcane, ale have glass zachowuje się inaczej, niż standardowe malowanie i na wszystkich zdjęciach to można zobaczyć. Możliwe, że w sobotę będę na Krzesinach, Jeśli będę miał dostęp to mogę kilka fotek cyknąć, jakieś zbliżenia/detale. Nie wiem, czy masz jakieś moje zdjęcia z wcześniejszej wizyty na Krzesinach, trochę zbliżeń powłoki tam porobiłem. Jak chcesz to mogę podesłać. PS Oczywiście o ile te nasze mają tą oryginalną have glass na sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Dzięki Zbieram wszystkie fotki Jastrzębi, mam w planach co najmniej dwa. Może porób trochę i wrzuć do działu walkaround? Te nasze mają have glass, ale chyba trochę inny, niż amerykańce. Wracając do modelu, to porobiłem poprawki, o których rozmawialiśmy wczoraj, położyłem lakier i kalki. Zdjęć nie ma, bo czasu mało, a model schnie na grzejniku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Nasze zdaje się mają inną powłokę niż te z "metaliczną". W końcu tych Have Glass jest kilka. Sam model zapowiada się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Brudek. Na razie można jeszcze poprawiać. Jutro wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Noooo... Kierowniku drogi, to zaczyna naprawdę dobrze wyglądać. Serio, nie spodziewałem się że tak świetnie to Ci wyjdzie. Jest ładny kontrast kolorów kamuflażu, wyraźne kolory i jednocześnie przebijający metal. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Wszystko idzie w bardzo dobrym kierunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Dzięki Brudek pod brzuchem jeszcze dzisiaj poprawię na podstawie tej fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Znaczy galeria wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Myślę, że tuż przed terminem. Model prawie gotowy ale muszę jutro wyjechać na długi weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Do pomocy jeśli chodzi o brudzenie brzuszka F-16C Block52 '4059' by Marcin Mora, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Świetne! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Parę zbliżeń na brudek. Nie jest aż tak mocno jak na zdjęciach, ale mniej więcej w tych samych obszarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Wyrobiłem się Za parę chwil galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi