Mikele Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Tak samo działają profile wykonane ze spieków włókien i żywic - niezwykle trudno jest je zgiąć. Co przy ich lekkości stanowi mocną konkurencję dla stali. Taka uroda kompozytów, że mają różne własności w zależności od kierunku działania siły. Cały trick to je poprawnie zaprojektować pod przyszłe obciążenia konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Proponuje zakończyć tę pełną trudnych wyrazów dysputę o "nożyczkach" (przynajmniej tutaj)... Ja jestem chłopak prosty i nawet nie zauważyłem, że mają ząbki, także wicie rozumicie... Wracając do tematu idę w szkło zielone, bo białe jest jakieś - po folii - niewyraźne. Ramki zmalowałem przed oklejeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 I tyle w temacie... Mam wrażenie, że może być i że folia z samochodowych zapasów się sprawdziła (świeci różnie pod różnymi kątami, zachowując jednocześnie przeźroczystość). Wycieraczka będzie wklejona później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 No super, te wizjerki są bardzo sympatyczne, ale drut ciąć nożyczkami? wstyd... hi,hi joke.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 No super, te wizjerki są bardzo sympatyczne, ale drut ciąć nożyczkami? wstyd... hi,hi joke.. No... Dopisałem już do listy rzeczy, których się wstydzę ale raczej spać będę dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 No to jak juz tak grzebiesz to... A piórko zrobisz z grafitową gumką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Super wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 No to jak juz tak grzebiesz to... A piórko zrobisz z grafitową gumką? Nie mam zielonego pojęcia, o czym Ty do mnie mówisz... Super wyglądają. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Wierci i męci o wycieraczkach na wizjery a nie wie, jak taka wycieraczka jest zbudowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 Wierci i męci o wycieraczkach na wizjery a nie wie, jak taka wycieraczka jest zbudowana No wiesz... Na tę chwilę zajmowałem się wizjerami... Jak będę zajmował się wycieraczką to może wtedy... Jednak, jakby nie było już się cieszę, że mamy tu eksperta od grafitowych gumek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Pamietaj, że gumki są ważne, żeby nie było niespodzianek w postaci... Zabrudzonych wizjerów oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 Pamietaj, że gumki są ważne, żeby nie było niespodzianek w postaci... Zabrudzonych wizjerów oczywiście! Postaram się nie zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 Przymiarka mocno przed wstępna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Zaakceptowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Bardzo zacny czołg budujesz, Panie Jacku Jak zawsze bardzo mi się podoba zestawienie trójkoloru NATO z piaskowymi elementami. Wizjery, łańcuch, kalkomanie, detale - klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Dzięki Panowie.... To miłe co piszecie, ale z tym łańcuchem to ja dopiero rozpoczynam walkę. I droga jeszcze długa, bo to nieco złośliwe bydle jest. Na razie go nieco obtłukłem i pościerałem. Teraz filtr, lakier, oleje, lakier i rdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Nic nie piszę tylko oglądam... I jestem pod mega wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Września 2016 Autor Share Napisano 19 Września 2016 Nic nie piszę tylko oglądam...I jestem pod mega wrażeniem. Będę czytał ten wątek jak złapię "doła" Chwilowo jednak dalsze świrowanie z "łańcuchem".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Września 2016 Autor Share Napisano 19 Września 2016 Łańcuch taki, że z przyjemnością dałbym się nim spętać Aaaa... Że taka perwersja.... Remanent Na dole zostały duperele, czyli: - reszta kalek (RMF pomylił numery rejestracyjne i dał "A24", podczas gdy było "B24", stąd nazwa czołgu), - środkowe "oczko" do trzymania łańcucha (jakoś nie mogę dobrać pasującej mi grubości), - kłódki na boczne pokrywy (mam ale za duże), - wycieraczka, - pasy "transportowe" na przód (ktoś pamięta w jaki wątku było to omawiane, jakiś ciężarowy z toy-toyem na pace), - łańcuszki do pancerza. Góra jak widać do roboty, więc teraz zamiast malować, będziemy lutować... Dopisane: Łańcuch jest do du... , dostałem zdjęcia. Idzie do wymiany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 pasy "transportowe" na przód (ktoś pamięta w jaki wątku było to omawiane, jakiś ciężarowy z toy-toyem na pace) viewtopic.php?f=87&t=52748 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Łańcuch jest do du... , dostałem zdjęcia. Idzie do wymiany! A co z nim jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Łańcuch jest do du... , dostałem zdjęcia. Idzie do wymiany! A co z nim jest nie tak? Ano jest tak, że załogi Abramsów podprowadzały te łańcuchy załogom M88, łącznie zresztą z tym oczkiem na dole. Wygląda to tak, czyli zupełnie inaczej niż u mnie (Piotra sugestia była słuszna,a ja się uparłem jak osioł): A tak w modelu M88 AFV: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Konkretnie chodziło mi o stosunek grubosci pręta do wielkości oczka . Dorotka tu masz piękny filmik http://fdra.blogspot.com/2012_07_01_archive.html . Jak będziesz przewijał w dół będzie artykuł M88 A2 Herkules ( USA ) . W tym artykule jest filmik , ten drugi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi