Dorotka Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Aaaaaaleeee ten na oryginalnym zdjęciu nie ma ekranów na przodzie wieży...chyba, ze mu zamontujesz...Iiiiiiiii żółtych pasków na błotnikach... Myślę, że dużo łatwiej będzie ekrany zdemontować na modelu, tak samo jak kalki zresztą (nie przwiduje przy tych czynnościach jakiś większych kłopotów)... Problem polega na tym, że ten konkretnie czołg występuje w róznych konfiguracjach (z ekranami i bez, z oznaczeniami z przodu i bez, itp...) Nie postanowiłem jeszcze jaki "mój" będzie ostatecznie. Kontrowersje wzbudza też sam murek, który przysłania model i można by go rozwalić i nieco obniżyć... Albo więc zrobię dokładnie taki jaki jest na zdjęciu (i wtedy zdejmę ekrany, założę taśmy) albo zdjęcie potraktuje jako luźną inspirację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Jawohl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Popracowałem też trochę nad "betonowymi" i "spękanymi" na zewnątrz płytami, na których ma stanąć Abrams. Surowa wersja powierzchni, bez malowania i utytłania... Chyba może być...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Ładny dekiel od kanału.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Ładny dekiel od kanału.... Faktycznie, tak jak wcześniej napisałeś "gubisz się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Zrob troche nizszy murek duzo zaslania. Dorotka jak oceniasz tez zestaw i czy w tym zestawie sa odpowiednie gaski zeby zrobic zwyklego M1A1 bo te pozniejsze to z donaldami i modyfikazjami brzydkie sa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Murek to jest samorobka`? Napisał, ze układał... Cegiełki pewnie od Dudusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Zrob troche nizszy murek duzo zaslania.Dorotka jak oceniasz tez zestaw i czy w tym zestawie sa odpowiednie gaski zeby zrobic zwyklego M1A1 bo te pozniejsze to z donaldami i modyfikazjami brzydkie sa ;) Murek jest dyskusyjny bardzo... Są na niego rózne pomysły, myślę że ostatecznie ulegnie destrukcji ;) Zestaw jest naprawdę świetny, gąsek są dwa rodzaje, także spoko. Pamiętaj, że wypuścili teraz M1A1 z bebechami, czyli całym środkiem... Murek to jest samorobka`? Napisał, ze układał... Cegiełki pewnie od Dudusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Listopada 2016 Autor Share Napisano 24 Listopada 2016 Produkcja betonowych "podkladów" nabiera tempa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Listopada 2016 Share Napisano 25 Listopada 2016 Tak wiem ale tak prawde mowiac to i tak malo widac przez wlazy no chyba ze pokusic sie o robienie wyciec zeby pokazac srodek. Ja mam w zestawie jeden rodzaj gasek tych kwadratowych chyba ze zle patrzym. A standardowy M1A1 mial chyba takie skosne chyba ze z moja pamiecia kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Listopada 2016 Autor Share Napisano 25 Listopada 2016 Aż tak się nie znam w tym zestawie są puste i pełne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Taki podstawkowy background (tylko "zapodkładowane")... Teraz trzeba szpary między płytkami powypełniać chyba i jakiś piasek wysypać... Murek wciąż za wysoki, nie mogę się zdecydować jak go obniżyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Może w taki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Może w taki sposób Każdy sposób jest dobry! W każdym bądź razie jest gotowy do destrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2016 Dorotka nie wiem czy ominąłem opis i dlatego chciałbym zapytać, a pęknięcia jak wykonywałeś? Jakiś szprej do postarzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Ściana wyglada jak powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Dorotka nie wiem czy ominąłem opis i dlatego chciałbym zapytać, a pęknięcia jak wykonywałeś? Jakiś szprej do postarzania? Sorry, ale jakie pęknięcia? Dzisiaj się chemi na wdychałem i słabo "trybię" Ściana wyglada jak powinna. Niby tak, ale chyba trzeba ją rozwalić w celu obniżenia i odsłonięcia czołgu... Choć wcale nie jestem przekonany, że model trzeba koniecznie oglądac z czterech stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Test suchej "trawy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2016 Popracowałem też trochę nad "betonowymi" i "spękanymi" Sorry źle przeczytałem. Myślałem że te pęknięcia na powierzchni to twoja robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 .... Sorry źle przeczytałem. Myślałem że te pęknięcia na powierzchni to twoja robota. Sorry, ale na tym etapie nie mogę Ci podać "przepisu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Roboty drogowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Figurantów, pozorantów planujesz? Jak dla mnie murek ma odpowiednią wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Figurantów, pozorantów planujesz? Jak dla mnie murek ma odpowiednią wysokość. Co do figurantów to raczej nie... Co do murku natomiast. Jego wysokość jest taka jak na fotce, tylko nie wiem czy jej się ortodoksyjnie trzymać (o czym już było). Jest pomysł żeby ten murek rozwalić i w trójkącie za nim zrobić "zawalisko" z uszkodzoną kamienną studnią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Trochę piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudipl Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Dobry kierunek z tym piachem i tym czymś na piachu . Więcej takich śmieci typu puszka po coli a będzie cudnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi