mandrivecs Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Ja też dziękuje za "okopcenia' i inne zdjęcia, zresztą bardzo potrzebne. Mają duży wpływ na "mojego" obecnego rosomaka w kolejnego "zielonego" zresztą też. ps. ten zestaw daje bardzo dużo satysfakcji przy "sklejaniu" Masz gdzieś fotki tego co działasz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Postęp prac nad Rosomakiem podziwiam i podglądam.Mam pytanie do ramy. Czy ten otwór zaznaczony na czerwono nie powinien być zasłonięty osłoną? Macie jakieś zdjęcie tej osłony..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Ja też dziękuje za "okopcenia' i inne zdjęcia, zresztą bardzo potrzebne. Mają duży wpływ na "mojego" obecnego rosomaka w kolejnego "zielonego" zresztą też. ps. ten zestaw daje bardzo dużo satysfakcji przy "sklejaniu" Masz gdzieś fotki tego co działasz..? Nie mam,ale po południu wystawie 2 zdjęcia, teraz wizyta wnuczki odsunęła "dłubanie na bok" , ale po południu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Takie coś przypadkowo znalazłem: http://www.scalemodelchallenge.com/wp-content/uploads/2016smcphoto/imagepages/image345.html http://www.scalemodelchallenge.com/wp-content/uploads/2016smcphoto/imagepages/image355.html http://www.scalemodelchallenge.com/wp-content/uploads/2016smcphoto/imagepages/image358.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Takie coś przypadkowo znalazłem:http://www.scalemodelchallenge.com/wp-content/uploads/2016smcphoto/imagepages/image345.html http://www.scalemodelchallenge.com/wp-content/uploads/2016smcphoto/imagepages/image355.html http://www.scalemodelchallenge.com/wp-content/uploads/2016smcphoto/imagepages/image358.html Fajna praca - może zgłosi się autor i ma więcej fotek z budowy..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 To ten: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1081481821973461&id=712790215509292 Autor podany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Bardzo fajnie zrobiony model Rosomaka. Jednak nie rozumiem podejścia autora do spraw detali. Zdjęć Rosomaka jest w Internecie od groma i praktycznie każdy szczegół można wypatrzeć. Dlaczego na wieży są dwie anteny radiostacji skoro Rosomak ma tam tylko jedną? Dlaczego z tyłu jest antena Diuka, skoro na tej wersji nie montowano tego systemu? Tworzymy nowego wirtualnego Rosomaka SF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Musiałbyś przejrzeć więcej zdjęć. Zdarzały się i dwie anteny, zdarzały się Duki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 To poproszę o jedno z dwoma radiostacjami na wieży. Może coś przegapiłem. Z Diuka się wycofuję, po konsultacjach. Faktycznie kilka piaskowych je miało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Zwracam honor. Wyjątki zawsze się potwierdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Kolejny "ciekawy" temat... z serii "kim jestem"... Na moje oko to malowanie wieży, felg, typ opon i śruby wskazują na nasze krajowe wozy z dodanym pancerzem Rafaela (produkcji Andrzeja) na bokach i pewnie tyle, oraz dodany nowy rodzaj siatek..??? Mam rację...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Nie, to opancerzenie HSW czyli to co jest w pudełku + kombinacje na temat siatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Nie, to opancerzenie HSW czyli to co jest w pudełku + kombinacje na temat siatek. Fuck... to pojechali... Ale nie ma przedniej płyty pancernej i tylnych zasobników, tylko jest przedni falochron i uchwyty na burtach oraz tylne śruby..! Po pierwsze... Zestaw IBG daje dodatkową ramkę, gdzie są elementy falochronu, śruby i uchwyty, więc modyfikując siatki można machnąć ten pojazd praktycznie z pudła..! Mam rację..? Po drugie - Rośki dają radę "pływać" w opancerzeniu HSW..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Zdjęcie: uchwyty na górnej częsci, po bokach przedniego pancerza, podwójny segment bocznego pancerza wieży, nad czujnikiem "lasera" podatkowy, kwadratowy fragment pancerza, "inne", ostatnie "narożne" mocowanie "pancerza" siatkowego, siatka nie jest mocowana na "rzepy" a na haczyki ?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Zdjęcie: uchwyty na górnej częsci, po bokach przedniego pancerza, podwójny segment bocznego pancerza wieży, nad czujnikiem "lasera" podatkowy, kwadratowy fragment pancerza, "inne", ostatnie "narożne" mocowanie "pancerza" siatkowego, siatka nie jest mocowana na "rzepy" a na haczyki ?.. Te detale, które wymieniłeś, akurat łatwo przerobić z zestawowego... Ale wariacja fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopo Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Witam Mam pytanie. Wpisując hasło "Kto Rosomak in Afghanistan" natrafiłem na zdjęcie zielonego Rosomaka z zamontowanymi "rurami" po bokach. Patrząc na dodatkowe panele na przodzie kadłuba sądzę, że jest to wersja Rafaela + afgańska samoróbka. Może jest to jednak wersja z HSW a dodatkowe panele Rafaela zostały "zapożyczone" ? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 WitamMam pytanie. Wpisując hasło "Kto Rosomak in Afghanistan" natrafiłem na zdjęcie zielonego Rosomaka z zamontowanymi "rurami" po bokach. Patrząc na dodatkowe panele na przodzie kadłuba sądzę, że jest to wersja Rafaela + afgańska samoróbka. Może jest to jednak wersja z HSW a dodatkowe panele Rafaela zostały "zapożyczone" ? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Krzysiek Daj zdjęcie Krzysiek - będzie łatwiej widząc o czym piszesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Zapewne to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Rury to improwizowana osłona P-rpg, a więc zanim na front dotarły dedykowane siatki. Dedykowane siatki powstały już do pancerzy Rafaela, potem był pancerz HSW, czyli chronologicznie pod rurami jest pancerz Rafaela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Panowie Nowy "Rosomak" w wersji transportera już do kupienia. Malowania ciekawe -wykonanie super, teraz dokumentacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Masz na myśli wersję z wieżą ossd-m z PKW Czad. Mój już do mnie leci prosto z IBG..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Tak, ta wersję, leży już przede mną Same plusy, ale broń uproszczona, co nie ujmuje bardzo, ale to bardzo pozytywnych wrażeń. A wiec tak: muszę skończyć "żółtego" w czym przerwała trochę moja 11 miesięczna wnuczka, a później miał być T-55 udf ale ten "rosomak" wysuwa się zdecydowanie na I miejsce w kolejce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopo Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Witam Mam pytanie w temacie tego zielonego Rosomaka z "rurami". Czy ktoś może wie jak te wszystkie "rury" przymocować do kadłuba tak aby w miarę przypominały oryginał ? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazgul_1 Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Witam Poszukuję zdjęć środka rosomaka oss, na necie prawie nic nie ma(znalazłem tylko 2 zdjęcia), może ktoś ma i się podzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi