piotr111 Napisano 30 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2018 Wielgachne dzięki wszystkim za wspieranie moich wypocin bo momentów w których mam już dość jest mnóstwo . Nawet nie wiecie ile nerwów i k.....nia kosztowało mnie wyprofilowanie rurki na przewód łączący kierowcę i strzelca z wieżą , a żeby dwa motylki do mocowania pojemnika na granaty znalazły się na swoim miejscu , dziesięć poszło w otchłań podłogi . Po poprawkach postaram się zrobić mini galerię , ponieważ gdy dojdą zasobniki amunicyjne i burty to niemożliwe będzie już zrobienie zdjęć z boku i wnętrza . Jako że wanna poza zasobnikami amunicyjnymi jest zakończona , będę przechodził do silnika , mam prośbę , czy ktoś z oglądających nie posiada zdjęć silników do KT , Pantery lub póżnego Tigera . Chodzi mi o to żeby była widoczna instalacja przeciwpożarowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 30 Czerwca 2018 Share Napisano 30 Czerwca 2018 Nawet nie wiecie ile nerwów i k.....nia kosztowało mnie wyprofilowanie rurki na przewód łączący kierowcę i strzelca z wieżą , a żeby dwa motylki do mocowania pojemnika na granaty znalazły się na swoim miejscu , dziesięć poszło w otchłań podłogi . Tiaa, skądś to znam A jeszcze gorsze mięcho poleciało przy stelażach z AFV i za pewnie jeszcze poleci , mam prośbę , czy ktoś z oglądających nie posiada zdjęć silników do KT , Pantery lub póżnego Tigera . Chodzi mi o to żeby była widoczna instalacja przeciwpożarowa . Muszę zerknąć, odezwę się później na PW. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 30 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2018 Do wyrobów AFV podchodzę już z rezerwą bo jak dotąd prawie wszystko co używałem musiałem poprawiać . Jestem w pełni świadomy tego że parę ton mięsa jeszcze wyprodukuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 4 Lipca 2018 Autor Share Napisano 4 Lipca 2018 I oto element stelaża amunicyjnego . Po prawej oryginał AFV , po lewej przeszczep z elementami trumpka . Jeszcze takich 11 szt. i będzie git . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 20 Lipca 2018 Autor Share Napisano 20 Lipca 2018 Okazało się że przy stelażach będzie mnóstwo rzeżby . Po lewej przeróbki , po prawej oryginały . Dlatego postanowiłem najpierw spasować górę z wanną żeby póżniej nie wyszło że stelaże nie będą pasować . Jarzmo karabinu , pierwsze zdjęcie zestawowe reszta przerobione . Operacja oddzielenia górnej płyty się udała . Pacjent przeżył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lipca 2018 Share Napisano 22 Lipca 2018 Cudnie się ten warsztat ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 29 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2018 Aktualnie walczę z pogrubianiem ścian i spasowaniem góry z dołem co nie jest wcale takie proste . Pantere będę dłubał równocześnie ponieważ to taki sam paszkwil jak KT , chociaż nawet lepszy bo s-f . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xXKryst3KXx Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Niesamowite dzieło, warto było obejrzeć wszystkie strony, pozdrawiam i będę śledził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2019 Ściany pogrubione , góra spasowana to strugamy dalej . Podstawa wizjera kierowcy . Tak to mniej więcej będzie po wklejeniu . Dach spasowany , pozostało zrobić tylko spaw ale to prawie na końcu . Odcięty pierscień zębaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adion Napisano 9 Stycznia 2019 Share Napisano 9 Stycznia 2019 Noooo poczytałem pooglądałem jestem pod wrażeniem detalizacji. Twój model spokojnie będzie mógł posłużyć jako instruktaż "co się z czym je" w czołgu , nie wiem czy miałbym tyle samozaparcia żeby tak to wszystko wystrugać tak pięknie i dokładnie , czołgi to moja młodość - wychowany na czterech pancernych marzyłem o budowie T-34 albo Tygrysa ale w latach 70-tych były dostępne tylko ruskie modele w skali- bodaj 1:48 o powiedzmy oględnej wierności z oryginałem, obecnie buduję modele czołgów 1:35 (prawie standard) i okręty ale nie aż tak dobrze jak Twoje dzieło. Życzę wytrwałości i będę zaglądał i kibicował dalszym pracom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2019 W dniu 9.01.2019 o 14:54, Adion napisał: Twoje dzieło. Życzę wytrwałości i będę zaglądał i kibicował dalszym pracom. Żadne tam dzieło , staram się zrobić to co sobie wyśniłem jak najlepiej i tyle . Tu nie ma co kibicować tylko zakładać warsztat ze swoimi dziełami . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 Jedziemy dalej z rzeżbą . Pierścień zrobiony i wpasowany na sucho w podstawę wieży . Dach wanny z góry . I od dołu . Po złożeniu podstawy wieży z dachem . I od dołu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 No wariat! Podziwiam detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Na froncie dalej bez zmian - wysoki poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 2 godziny temu, Stojkovic napisał: No wariat! I z tym stwierdzeniem w pełni się zgadzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Kapitalna relacja i model w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Wyślij producentowi modelu ile uproszczeń zrobił i jakie poprawki musiałeś wprowadzić poza tym genialna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Nom wyslij do nich, niech wysylaja Ci prototypy do testow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2019 Kiedyś już było pisane na ten temat , ale się powtórzę . Nie ma takiej opcji żeby lepiej robili modele w 1/16 ponieważ jest to zawsze kompromis między projektantem i księgowym gdzie niestety księgowy jest zawsze górą . Poza tym takich wariatów jak ja można by policzyć na palcach na całym świecie . Taką firmę interesuje sprzedaż , a 90 % ludzi takie modele robi prosto z pudła . Poza tym nie wszystko da się odlać w tworzywie . No i na koniec przykład Pantery . Kogo to obchodzi że wnętrze jest od Pantery A - 90 % ludzi sklejających to nie interesuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 31 Stycznia 2019 Share Napisano 31 Stycznia 2019 Kompromis i uproszczenia ze względów ekonomicznych czy technologicznych można jeszcze zrozumieć, ale przypadek Pantery to według mnie już spore nadużycie i nabijanie w butelkę modelarzy. Chociaż Ty i tak pewnie będziesz w stanie zrobić z niej coś równie niesamowitego jak z KT, który jest bohaterem tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Share Napisano 1 Lutego 2019 Jak to się mówi , monopolista może wszystko , a ty nie masz wyboru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primabaleron Napisano 21 Sierpnia 2019 Share Napisano 21 Sierpnia 2019 Podziwiam i uczę się. Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi