PabloA Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Ja tam jestem jednak dobrej myśli ;) faktycznie jest żywica ale biorąc pod uwagę jej cenę plus cenę kalek to jedyną nadzieją jest właśnie Revell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Czy mogę wstawić do galerii projektu grupowego "144" zdjęcia Concorde'a dla którego nie prowadziłem warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2017 Czy mogę wstawić do galerii projektu grupowego "144" zdjęcia Concorde'a dla którego nie prowadziłem warsztatu?Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 A u mnie w stosiku wylądował He-162 Salamander od Brengun: http://imgur.com/a/XmQTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Bardzo ciekawe maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 Dla zainteresowanych na sprzedaż posiadam w 144: 1. Panda Models B-1B Test Program - zapakowany w oryginalnej folii - 60zł 2. Minicraft E-3 NATO AWACS - wszystko w folii oprócz połówek kadłuba i oszklenia - 80zł 3. Revell MI-24D - bez folii z trochę pozakreślaną instrukcją - 25zł Koszt przesyłki 14zł paczką priorytetową. Cena za wszystkie 3 modele 150zł plus przesyłka. Polecam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 W europejskich sklepach oraz na ebay jest dostępny revellowski A350-900 w malowaniu Lufy. Niestety nie jest dostępny ten wypust w polskich sklepach. Wie ktos czy jest szansa aby również u nas był w sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Będzie na pewno. To tylko kwestia czasu. Z Boeingami 747 wersji Limited też tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Takie sobie dłubię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 2 Concorde na raz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Ten drugi obok Francuzika to jaki spaślak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 2 Concorde na raz??? Prawie, Concorde i Concordeski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 No tak - główne podwozia się przecież różnią niedopatrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Najbliższe plany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Dwa na raz?Jak osobno to 738 dawaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Na prośbę Marudka zacznę od Wizza. Zwłaszcza, że mam z nim porachunki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 I jeszcze to mam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Chyba w tym dziale najlepiej o tym napisać.Chodzi mi o spostrzeżenia i opinie na temat modeli 144.Wszyscy zainteresowani tematem raczej tu zaglądają. Interesuje mnie np DC8 Minicraftu czy wart jest tych 200zł.Może lepiej dołożyć i kupić AA? Chętnie poczytam też o modelach B727,A300 itp,itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 DC-8 - jest jeszcze starszy model Revella, Minicraft bez porównania lepszy. Wg mnie dosć dobry model z fajną sklejalnoscią. Są dostępne różne wersje. Można dokupić żywiczne silniki do innych wersji z Braz'a (np. -50). Jak dobrze pamiętam kadłub modelu ma w srodku zaznaczone miejsce gdzie ciąć na krótsze wersje. Co do ceny: niestety Minicraft bardzo się ceni :( a ostatnimi czasy praktycznie wydaje tylko modele wojskowe. Poniżej 150 zł (z przesyłką do PL) ciężko będzie znalesć ten model. Nie wiem co miałes na mysli pisząc: AA? B727 - do wyboru Minicraft, Airfix (wersje 200) oraz Revell (wersja 100). Revell to model z końca lat 70, jak dobrze pamiętam 1968. Ostatni ukazała się reedycja. Airfix to też stary model, mnie najbardziej pasuje Minicraft min. dla tego że nie ma okienek w kadłubie - nie trzeba szpachlować A300 - też Airfix, stary model, można go kupić ostanio jako przepak Daco ze swietną kalką TNT. Jest to wersja B, jak chcesz 600 to zostaje żywica z Braz'a, ale statnio F-rsin wydał model w tej wersji: kadłub od nich (jakosć na -3) a reszta (tj, silniki, skrzydła, podwozie) z Revell'a (z modelu Beluga). Można też kupić w/w modele AUTHENTIC - AIRLINERS ale to żywica i nie każdy chce wydać na model 90 euro ale modele piękne . Jak nie musisz mieć konkretnego modelu a cenisz swięty spokój i nie lubisz jak szpachlowanie sni ci się po nocach - trzymałbym się nowych modeli Zvezdy, Revella (choć miewają słabsze modele) czy też Hasegawy (EMB 170). Polecam też z DACO B737, wydają wersję 300/400/500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Panowie, problem mam taki. Zostałem szczęśliwym posiadaczem B747-8i z Revella w malowaniu Lufthansy. Schemat moim zdaniem oklepany do bólu. Czy możecie zaproponować coś ciekawszego, bez drastycznych przeróbek płatowca? Wersja cargo 8F raczej odpada ze względu na krótszy górny pokład. A co powiedzie na VIP? Czy takie się nadają i jakie ewentualnie przeróbki mnie czekają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Klasyczny Katar fajny! Przeróbki chyba wyłącznie według dostępnych fotek, nie wiem czy jest jakieś konkretne opracowanie odnośnie różnic wizualnych w 748. Samolot rządowy Kuwejtu przypomina mi maszyny Air China: Jak to trafnie ujęto na A.net forum: "Sixties just called and wanted their plane back..." (w wolnym tłumaczeniu: ...właśnie dzwoniły lata sześćdziesiąte i grzecznie poprosiły o zwrot ich samolotu...) Nie wiem co miałes na mysli pisząc: AA? Można też kupić w/w modele AUTHENTIC - AIRLINERS ale to żywica i nie każdy chce wydać na model 90 euro ale modele piękne . Pozostaje tylko kwestia dostępności tych DC-8 (-50, -62) - może warto bezpośrednio napisać do Kurta z AA? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Wersja cargo 8F raczej odpada ze względu na krótszy górny pokład. Przeróbka na cargo wg mnie nieuzasadniona bo Revell ma gotowca, całkiem udanego. Ja bym na Twoim miejscu szedł w jakieś ciekawe, okazjonalne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Ja bym na Twoim miejscu szedł w jakieś ciekawe, okazjonalne malowanie A są w ogóle takie? Z gotowych widziałem tylko "Siegerflieger" Lufy, a to prawie jak zwykłe liniowe, więc same nudy. Przepraszam, że pytam, ale ja na "parówach" kiepsko się wyznaję. Wygrzebałem tylko trochę tych VIP-ów co powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 A może Korean Air? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 No właśnie jakiś taki mało oryginalny mi się wydaje. Najbliżej moich gustów jest chyba ten katarski, ale może jest jeszcze coś bardziej odjechanego? Osobiście lubię duże grafiki na samolotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi