jureczek Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Po trudnych bojach. Dzieki wsparciu Jonathan i Piotr_p Technicznemu kolegi Marudek Ukończyłem Jak na pierwsza moja dioramke jestem zadowolony i bardzo mi sie podoba Jakie jest wasze zdanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Fajny, świetnie wymyśliłeś z tymi spalinami- model żyje dzięki takim drobiazgom Tylko te drzwi pancerne są zdecyowanie za grube, popraw bo psują wartościową winietkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Niesamowite wrażenia. Naprawdę spaliny ( skądinąd świetny patent) ożywiły scenkę. Natomiast szkoda,że nie wyszlifowałeś krawędzi podstawki i pomalowałeś np na czarno. Z drugiej strony taki surowy stan też ma coś w sobie. Wygląda na to ,że nowy standard wprowadzasz do naszego mikro świata. I to jest super. Czekam na pojazdy bo jak z taką pchłą takie rzeczy wyprawiasz to z pojazdami będzie się działo... Pozwoliłem sobie zapisać Twoje zdjęcia w swoim archiwum "Najlepsze z najlepszych"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Faktycznie z drzwiami przesadziłem z lenistwa miałem pod ręką sklejkę 3 mm Jak zrobiłem ,podobały się ,ale jak przeliczyłem skale wyszły bale w realu to grubość 220 mm no i takie zostawiłem Walcze z konkursowym A-10 jak się uporam ,poprawie "Wrota" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Brawo za wytrwałość Pięknie to wygląda! Cała kompozycja sprawia, że aż czuć zapach spalin No i następny na pewno będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Bardzo ciekawa robota. Włożyłeś w nią mnóstwo serducha! Surowe boki bardzo fajne, spaliny też. Drzwi "pancerne" ewidentnie do poprawki i na przyszłość "odmatematyzuj" bruk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Świetnie ta ściana się prezentuje. Ogólnie całość sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Przyłączam się do opinii kolegów - znakomite. Przy świetnej scence nawet ten bruk jakoś nie razi (mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Klasa ! i te szprychy w naszej skali ciężki kawałek chleba - super to wygląda całościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Drzwi "pancerne" ewidentnie do poprawki i na przyszłość "odmatematyzuj" bruk. Zgadzam się, poza tym w pytkę Zbysia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Model fajny, ale do podstawki się przyczepię - nie z wrodzonej złośliwości . Moim zdaniem jest za duża na tego liliputa, lepiej by się prezentował na mniejszej. Powinieneś też trochę zachwiać symetrię, czyli drogę i ścianę nie robić prostopadłą do osi podstawki - lepszy byłby skos. No i ten bruk jest zbyt "równy"... wychodzę na malkontenta, ale wszyscy ci tak słodzą . Generalnie fajne wykonanie, a uwagi... na później . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Pełen podziw. Jednak zamiast bruku w takim otoczeniu lepsza chyba byłaby polna droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Mili Koledzy bardzo dziękuję za pochlebne opinie Raduje to serce i dodaje zapału do dalszych prac Jest to pierwsza moja diorama ,Wiec wybaczcie wynikłe błędy Pierwsza , bo w planach budowa dioram z pojazdami w oparciu o zdjęcia Mam model.szukam w necie jakiejś fajnej fotki - historycznej i na jej podstawie chce zbudować dioramę BMW ,była "wprawka" aby zobaczyć czy podołam A czy dam rade zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Jureczku teraz ja. Bmw dużo zyskało przez szprychy. Motor wyszedł ok. Oglądając twój motorek, zastanawiam się czy nie zmierzyć się z takim maleństwem, ale jeszcze brak mi doświadczenia. Jednak co do podstawki, to nie wiem czy to wina przekłamania kolorów, czy co, Ale ten kolor cegieł, taki żółtawy na zdjęciach jest. Ten kolor, mi troszkę nie pasuje. także brakuje mi też czegoś na tym bruku. Może mocniejszy kolor, albo wash. Ogólnie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Bruk jest taki "od linijki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Macie racje Bruk trochę za równiutki Wziąłem sobie formatkę gipsowa, wcześniej odlana i przy pomocy linijki i stalowego rylca ,wydziargalem jezdnie.Kolor moze za cieple swiatlo Przy następnej się poprawie Juz kombinuje jak ustawić Gaz-a i T-34 na razie nie mam pomysla Ostro walczę z Gaz-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi