Bengal Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Witam, moim 3 modelem po dwóch samolotach będzie T-62 Trumpetera. Parę szybkich zdjęć : Bardzo proste malowanie ? Wrzucę tylko parę zdjęć zawartości, bo ładniejsze zdjęcia dostępne są w necie. hmmm, po 2 dniach patrzenia na zawartość pudełka jest i pod wrażeniem i troszkę przestraszny zawartości. Dużo ramek, dużo części... czy dam radę czy znowu popsuję ? Nie wiem, ale będę się starał i słuchał waszych rad Zabieram się dziś za zbieranie zdjęć tego czołgu A na dniach zabieram się do roboty!! Z ogromną energią . B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Witam. Zabieram się dziś za zbieranie zdjęć tego czołgu A na dniach zabieram się do roboty!! Z ogromną energią . To na początek, kilka zdjęć ode mnie Iracki T-62 z muzeum w Saumur, niestety bez trału. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Października 2016 Autor Share Napisano 9 Października 2016 Wow nie mam pytań dziękuje bardzo!! Wysoko ta poprzeczka leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Nie wiem jak lufa głównego działa, ale warto wymienić tę w karabinie na wieży na Rb model 35B122. Do malowania kół polecam takie coś. Malujesz koło na kolor gumy, potem dobierasz odpowiedni rozmiar i przykrywasz bandaż, a następnie malujesz środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Wow nie mam pytań dziękuje bardzo!!Wysoko ta poprzeczka leci Nikt nie mówił że będzie łatwo I na koniec, parę ostatnich zdjęć. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Gapię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Października 2016 Autor Share Napisano 9 Października 2016 Gapię się Dorotka ja sie będę uczył od was i jedynie starał się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Gapię się Dorotka ja sie będę uczył od was i jedynie starał się Luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Bardzo wdzięczny zestaw wybrałeś. Warto zaopatrzyć się w drut i wąska taśmę tamki. Dorobić sobie instalacje do zbiorników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Ten kot mnie rozbroił Dorotka. Knjaz tak będę chciał zrobić (taśmę dokupię a jakieś druciki mam). Coś tam powoli dłubie przy modelu, niestety multum pracy :( Mam pytanie o koła, a dokładnie o bandaże zostawić tak, czy zetrzeć papierem ściernym na gładko i od nowa pomalować ? W paru warsztatach widziałem, że właśnie tak robicie, poza tym na zdjęciach od Bigmodel bandaże są gładkie. I jeszcze jedno pytanie, jak usuwacie ślady po wypełniaczach na takich elementach ? Macie jakiś sposób, czy po prostu szpachla i delikatnie ścieranie nadmiaru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Z tymi śladami po wypychaczach, to dokładnie jak piszesz a bandaże kół możesz tak zostawić, na wielu ruskich czołgach tak jest i to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Czy na pewno konieczne jest usuwanie śladów po wypychaczach z tego elementu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 zostawić tak, czy zetrzeć papierem ściernym na gładko i od nowa pomalować ? W paru warsztatach widziałem, że właśnie tak robicie, poza tym na zdjęciach od Bigmodel bandaże są gładkie. Oto bandaże od sąsiada T-62, Iracki T-55 Bandaże lekko bym przeszlifował papierem ściernym,np: 400 czy 600 żeby wyglądały na lekko starte i bym zostawił. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Piątkowy wieczór, dobry dłubie sobie powoli pytanie czy zaufać instrukcji i usunąć zaznaczone elementy jako,że ok 3 muszę wstać i jechać na mazury (kochane) to powoli się zbieram, dziękuje i wszystkiego dobrego w piąteczek dzięki bigmodel za kolejne fotki, jeszcze nie zabrałem się za bandaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Jeżeli masz zamiar montować trał p.minowy to zaufaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Mam zamiar, wiec je starłam tak jak w instrukcji. Delikatnie powoli do przodu, coś tam sie ruszyło bez szału Jutro wrzucę zdjęcia natomiast pierwszy raz używam dremela do wiercenia i raz za mało a raz za dużo wywiercę. Będę musiał troszkę poszpachlować Nauka nauka trzeba się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Ten obok T62 to jest chiński Typ 69 II armii irackiej .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Ja już nie wnikam bo sie nie znam, odrazu powiem szczerze.. wybaczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 ... Nauka nauka trzeba się uczyć.... A jakiej wielkości są otwory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Chyba nie zbyt duże tak te zdjęcia :( robione na szybko przepraszam. Jutro zrobię lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Zdjęcia spoko, to nie galeria... Z ręki nie możesz tego wywiercić? Po co tu Dremel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Nie mam ręcznej, tylko dremela, muszę poprawić i tyle mogłoby być gorzej right? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Nie mam ręcznej.... Ja też nie mam, ale do wywiercenia takiego otworu, w takim materiale wystarczy wiertło i palce Wiara w to, że pracując z ręki wywiercisz Dremelem otwór np. 1.5 mm jest mocno iluzoryczna, z powodu "luzów" samego Dremela i luzów na twojej ręce... Stojak do Dremela pomaga, ale "luz" w samym urządzeniu zostaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Dzięki za radę Dorotka. Większość jeszcze jest na sucho złożona,natomiast widzę że troszkę krzywo mi się skleiło i będę musiał poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Witam, dalej powolutku do przodu położyłem pierwsze blaszki (chyba dobrze) Wygląda jak wygląda, staram się ale jeszcze mi to tak ładnie jak wam nie wychodzi Na razie większość jest jeszcze na sucho przyłożone. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi