Dorotka Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 ... Muszę zakupić nowe koła ?... Raczej, nie iaczej... Tank Workshop robi, za jakieś 6 ojro... - TWS 355046 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2017 jakieś 6 ojro... troszkę więcej, ale zamówione do 4 tygodni ma być u mnie. Mam duuużo czasu na brudzenie Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Ehhh Jak bardzo będziecie krzyczeli/zawiedzeni/źli na mnie jak powiem ze chyba spieprzyłem mojego Iraqa Zacząłem go brudzić (nie wiem czy dobrze) i dziś chcąc pobrudzić wieże urwałem jedna z 4 "obręczy" jako ze ona była już pęknięta niebchce mi się ładnie ułożyć/przykleić i mam dwie małe dziurki w wieży :( nie wiem jak z tego wybrnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Drut i trochę gimnastyki, żadna tragedia się nie stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Jak bardzo będziecie krzyczeli/zawiedzeni/źli na mnie jak powiem ze chyba spieprzyłem mojego Iraqa Zacząłem go brudzić (nie wiem czy dobrze) i dziś chcąc pobrudzić wieże urwałem jedna z 4 "obręczy" jako ze ona była już pęknięta niebchce mi się ładnie ułożyć/przykleić i mam dwie małe dziurki w wieży :( nie wiem jak z tego wybrnąć... Weź się nie wygłupiaj... Drut i trochę gimnastyki, żadna tragedia się nie stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Drut i trochę gimnastyki, żadna tragedia się nie stała może być ciężko, raz nie mam odpowiedniego druta a dwa brak mi wprawy No dobra oddaję pod waszą ocenę moje wypociny jedynie co mogę powiedzieć na swoją obronę to marne zdjęcia, nie kupiłem jeszcze lepszego oświetlenia :( B ps Weź się nie wygłupiaj... Będę bo się przejmuję ps2 dostałem info, że wczoraj wysłali do mnie nowe koła napędowe do 4 tygodnie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Spinacz biurowy albo jak cieńszy to drut z tzw. skrętki komputerowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Jak dla mnie spoko to wygląda, choć nie wiem, czemu najpierw nie zrobiłeś obić... Kup drut i oświetlenie, będzie jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Jest nieźle podoba się,zwłaszcza te zadziory na lufie , jak na pierwszy tank to jest super . Ale pokrowiec na jarzmo działa to musisz przemalować gdyż w realu wykonany był z brezentu ( Pactra A30) podobnie jak lufę współosiowego km-u na gunmetal , ale to pierdoły. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Jak dla mnie spoko to wygląda, choć nie wiem, czemu najpierw nie zrobiłeś obić... Kup drut i oświetlenie, będzie jeszcze lepiej bo nie umiem pierwszy raz je robiłem starałem się je zrobić czarną tamiyą i vangoghiem ale nie wyszło mi (w niektórych miejscach wyszło ) Spinacz biurowy albo jak cieńszy to drut z tzw. skrętki komputerowej to i to mam, pokombinuję albo zostawię zobaczymy jak mi wyjdzie Jest nieźle podoba się,zwłaszcza te zadziory na lufie , jak na pierwszy tank to jest super . Ale pokrowiec na jarzmo działa to musisz przemalować gdyż w realu wykonany był z brezentu ( Pactra A30) podobnie jak lufę współosiowego km-u na gunmetal , ale to pierdoły. Pozdrawiam A. muszę poprawić jeszcze chyba daleka droga by go skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 ... jak na pierwszy tank to jest super . ... Właśnie, ja to bym chciał żeby mój pierwszy tak wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) ... jak na pierwszy tank to jest super . ... Właśnie, ja to bym chciał żeby mój pierwszy tak wyglądał dobra dobra, proszę skończyć słodzić jest marny... wszędzie widać moje braki a tu klej a tam paproch etc ... powiedzcie proszę jeszcze co bardziej poprawić Edytowane 13 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 ... jak na pierwszy tank to jest super . ... Właśnie, ja to bym chciał żeby mój pierwszy tak wyglądał dobra dobra, proszę skończyć słodzić jest marny... wszędzie widać moje braki a tu klej a tam paproch etc ... Klucz jest w słowie pierwszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Klucz jest w słowie pierwszy ;) domyśliłem się, że jeszcze mam taryfę ulgową ale czy coś jeszcze w nim ruszać ? czy zostawić tak już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Klucz jest w słowie pierwszy ;) domyśliłem się, że jeszcze mam taryfę ulgową ale czy coś jeszcze w nim ruszać ? czy zostawić tak już ? Decyzję o tym kiedy skończyć to każdy musi się nauczyć podejmować sam... I z pewnością inni Koledzy potwierdzą, że nie jest to takie proste ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Dorotka dla przykładu po dziś dzień nie wie kiedy skończyć i tłucze swojego Abramsa do tego stopnia, że zaraz General Dynamics zawinie go pod pretekstem skradnięcia planów M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Dorotka dla przykładu po dziś dzień nie wie kiedy skończyć i tłucze swojego Abramsa do tego stopnia, że zaraz General Dynamics zawinie go pod pretekstem skradnięcia planów M1 Dokładnie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Nawet wporządku wygląda ten T-62. Jak na pierwszy czołg to jest bardzo dobrze. A co to tego kiedy skończyć to ja też tak mam, że już prawie koniec a ja tu coś dodam, tam zmienię i tak można by ciągle Swoją drogą podziwiam tych którzy potrafią np pół roku przy jednym modelu siedzieć. Ja tak nie potrafię, tym bardziej kiedy z kupki spoglądają inne niezaczęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Decyzję o tym kiedy skończyć to każdy musi się nauczyć podejmować sam... I z pewnością inni Koledzy potwierdzą, że nie jest to takie proste ;) Dorotka dla przykładu po dziś dzień nie wie kiedy skończyć i tłucze swojego Abramsa do tego stopnia, że zaraz General Dynamics zawinie go pod pretekstem skradnięcia planów M1 Czyli chyba idę w ślady Dorotki Nawet wporządku wygląda ten T-62. Jak na pierwszy czołg to jest bardzo dobrze. A co to tego kiedy skończyć to ja też tak mam, że już prawie koniec a ja tu coś dodam, tam zmienię i tak można by ciągle Swoją drogą podziwiam tych którzy potrafią np pół roku przy jednym modelu siedzieć. Ja tak nie potrafię, tym bardziej kiedy z kupki spoglądają inne niezaczęte Dziękuje. Staram się byście byli zadowoleni (no i żona także, widząc rachunki presja rośnie). Tzn, zasadnicze pytanie z mojej strony, czy idę w dobrym kierunku czy coś zmienić ? B Nie chce przesadzić w jego brudzeniu, ale patrząc na zdjęcia http://www.primeportal.net/tanks/till_sunderman/t-62/ (dzięki Adams) to jeszcze go ztyram Nawet jak przesadzę to będę miał pamiątkę Chciałbym jednak wrócić do obić Dorotka czy dobrze myślę/robię tzn. suchy pędzel z czarną farbą ? Czy są jakieś inne metody ? Ciężko mi namierzyć na yt jak robić obicia w takim czołgu jak mój(tzn. malowaniu), oglądałem np : i u niego wygląda to na takie proste ale u mnie efekt już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 ... Chciałbym jednak wrócić do obić Dorotka czy dobrze myślę/robię tzn. suchy pędzel z czarną farbą ? Czy są jakieś inne metody ?Ciężko mi namierzyć na yt jak robić obicia w takim czołgu jak mój(tzn. malowaniu), oglądałem np : i u niego wygląda to na takie proste ale u mnie efekt już nie Tutaj to Ci chyba nie pomogę... Ja obicia/zadrapania, czy jakieś takieś, robiłem na Abramsie stosując jakieś szpeje do zdzierania wierzchniej warstwy farby, żeby było widać to co pod spodem... Nigdy tego nie malowałem, uważając że powinno być widać "próg" zdartej farby... Wersja przesadno-paradna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Tutaj to Ci chyba nie pomogę... Ja obicia/zadrapania, czy jakieś takieś, robiłem na Abramsie stosując jakieś szpeje do zdzierania wierzchniej warstwy farby, żeby było widać to co pod spodem... Nigdy tego nie malowałem, uważając że powinno być widać "próg" zdartej farby... Wersja przesadno-paradna: Szpeje ? A mógłbyś opisać jak zrobiłeś taki efekt jak na zdjęciu ? (czy jest w Twoim warsztacie ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Tutaj to Ci chyba nie pomogę... Ja obicia/zadrapania, czy jakieś takieś, robiłem na Abramsie stosując jakieś szpeje do zdzierania wierzchniej warstwy farby, żeby było widać to co pod spodem... Nigdy tego nie malowałem, uważając że powinno być widać "próg" zdartej farby... Wersja przesadno-paradna: Szpeje ? A mógłbyś opisać jak zrobiłeś taki efekt jak na zdjęciu ? (czy jest w Twoim warsztacie ? ) Jutro... Szpej w warsztacie jest, ale mnie w nim nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 No to przejrzę Twój warsztat po raz enty Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 No to przejrzę Twój warsztat po raz enty Dzięki wielkie Wartswa olejnej - szpej - warstwa akrylu - woda - wykałaczka.... Szpej to jakiś szajs kupiony w sklepie dla plastyków, do puchnięcia farb akrylowych... Chyba włoski... Jutro Ci podam co to za specyfik, bo zwyczajnie nie pamiętam. Ale to i lakier do włosów i te insze preparaty od MIG-a, czy AK się nadadzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Myślę, że Dorotka robił obicia tym sposobem. Polecam Ci przejrzeć filmiki na tym kanale, znajdziesz tam dużo odpowiedzi na swoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi