Franz75 Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Olej suchy pędzel. Weź delikatny papier ścierny i przejdź nim po krawędziach. Sa z metalu. Jak chcesz to zobacz jak mi to wyszło na T-34. Hmm, to nie głupie. Trochę przetarć by się przydało. Ale efekt fajny Ci wyszedł. Pokombinuj trochę jeszcze. Nie bój się, jak coś nie wyjdzie to zapaćkasz błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 Dobry Po blisko 4 miesiącach walki z Iraqiem udało mi się go postawić na gąsienicach Niestety za bardzo nawierciłem miejsce pod koło napędowe i delikatnie spada. Mam nadzieje, że jak je wkleję to będzie ok. I parę zbliżeń : Złożone na sucho. Muszę poprawić piny : Oczywiście dokończyć koła, pobrudzić je i hmmm chyba wielkimi krokami zbliża się koniec. Są jeszcze miejsca na gąskach, które muszę poprawić Ogólnie w mojej opinii na plus : - już prawie go złożyłem na minus : - chyba za dużo wymienić Czy o czymś zapomniałem ? Jakieś porady albo krytyki ? B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Mam pytanie czy ten teciak ma przedstawiać pojazd porzucony czy w użyciu , bo jak w użyciu to wewnętrzna strona gąsienicy wyciera się do gołego metalu prawie jak lustro .I nie można się sugerować pojazdami na pokazach albo otwartych dniach ,gdyż są to najczęściej pojazdy z garażu z konserwacji. Po dniu jazdy czy to na poligonie czy na docieraniu pojazdu gąsienice wycierały się aż miło a guma na kołach łapała specyficzny satynowy odcień pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 Dziękuje OLO za informacje. Raczej skłaniam się do pierwszej opcji by był jako porzucony. Raczej to i tak bardziej sf niż konkretny egzemplarz ale dla mnie najważniejsze jest to, że nie poddałem się, poćwiczyłem, (chyba) czegoś się nauczyłem i miałem dużo zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) Tak na koniec zabawy z gąsienicami, to proponuję wziąć zwykły ołówek, nożykiem, lub sklapelem naskrobać na kartkę papieru, trochę rysika, żeby mieć taki pył. Potem wsadzić w ten pył palucha i paluchem przejechać po gąsienicach na zewnętrznej stronie, ewentualnie, jeśli możesz rozpiąć gąski, to samo można zrobić na zębach prowadzących. Ołówek to najtańszy, aczkolwiek bardzo skuteczny metalizer. Edytowane 19 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 ...Ołówek to najtańszy, aczkolwiek bardzo skuteczny metalizer... Grafit znaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 ...Ołówek to najtańszy, aczkolwiek bardzo skuteczny metalizer... Grafit znaczy się No tak, ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 OK. Plan na dzisiaj to wash by poprawić moje błędy oraz piny a potem pyłek z ołówka. A na koniec lakier i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 OK. Plan na dzisiaj to wash by poprawić moje błędy oraz piny a potem pyłek z ołówka. A na koniec lakier i finito. Nie ma błędów są tylko eksperymenty... Pobaw się z tymi gąskami, będzie dobrze. Dostałeś kupę porad, teraz do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Lutego 2017 Autor Share Napisano 22 Lutego 2017 Dobry. ... tylko eksperymenty... No to ciąg dalszy moich eksperymentów co tu pisać jest tak : koła wzorowałem się (przynajmniej próbowałem) na : Raczej bym powiedział, że marnie to wygląda więc zmyje pigment i będą kolejny próby B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 …Raczej bym powiedział, że marnie to wygląda więc zmyje pigment i będą kolejny próby … Moim zdaniem przyprószyć pyłkiem pustynnem i zakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 …Raczej bym powiedział, że marnie to wygląda więc zmyje pigment i będą kolejny próby … Moim zdaniem przyprószyć pyłkiem pustynnem i zakładać. Dokładnie... Skończ go już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Lutego 2017 Autor Share Napisano 22 Lutego 2017 …Raczej bym powiedział, że marnie to wygląda więc zmyje pigment i będą kolejny próby … Moim zdaniem przyprószyć pyłkiem pustynnem i zakładać. Dokładnie... Skończ go już No to dziś zakładam i kończę I tak jest bardziej sf więc nie pytam czy nie wypadałoby poprawić gąsek w stylu jak na zdjęciu, na którym się wzorowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Lutego 2017 Autor Share Napisano 22 Lutego 2017 Dokładnie... Skończ go już Żeby nie było, kończę Pytanie dobrze kombinuję, nakładam gąskę na koło napinające(?) i po kolei kleję każde kolejne aż do napędowego ? Czy jakoś inaczej robicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 To zawieszenie akurat jest proste. Wklej zębatkę, koło napinające i załóż gąsienice. Następnie wklejaj koła jezdne zaczynając od zewnętrznych (pierwsze i ostanie) potem drugie i czwarte a na koniec trzecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Lutego 2017 Autor Share Napisano 22 Lutego 2017 to już nie chcę wiedzieć jakie jest trudne, tzn zdaję sobie sprawę, że jest proste(i dam radę) i wiem, ze po sklejeniu 4 takich zawieszeń 5 zrobiłbym pewnie z zamkniętymi oczami(przypuszczam bo nie powiem, że to zrobię). Natomiast jest to moje pierwsze zawieszenie dlatego mam tak wiele pytań, pewnie z każdym kolejnym będzie ich mniej ale to czas pokaże. Dziękuje Tenggeri za radę idę kończyć żona śpi, ten spokój i cisza hmmmm złożyłem : ale widzę jeden mega babol :( i to nie wina zdjęć tylko nawet nie będę zwalał tego na nie wiedzę ... czy brak doświadczenia .... brak mi k**** słów spieprzyłem poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 .... ale widzę jeden mega babol :( i to nie wina zdjęć tylko nawet nie będę zwalał tego na nie wiedzę ... czy brak doświadczenia .... brak mi k**** słów spieprzyłem poprostu Oj tam... Nie takie rzeczy się kładło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać, że gąsienice masz założone każda w inną stronę . Sorki to było silniejsze ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Lutego 2017 Autor Share Napisano 22 Lutego 2017 Nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać, że gąsienice masz założone każda w inną stronę . Sorki to było silniejsze ode mnie. ***** kolejny .... przekładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Lutego 2017 Share Napisano 22 Lutego 2017 Nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać, że gąsienice masz założone każda w inną stronę . Sorki to było silniejsze ode mnie. Tak jest ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Lutego 2017 Autor Share Napisano 22 Lutego 2017 Grzegorz bardzo dziękuje na szczęście uda mi się to zmienić bez masakry ... dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Nie ma chyba modeli bez baboli. Patrzym dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Lutego 2017 Autor Share Napisano 23 Lutego 2017 Końcówka : Środkowe koło do poprawy Z góry przepraszam za zdjęcia, postaram się jeszcze dziś/jutro zrobić lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Nie no Panie szanowny, nic nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi