bigmodel Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Witam. Chyba czas pokazać moje dłubactwo przy Rośku. Malowanie Pierwszy będzie Rosomak "Oko Horusa". Pojazd ten jeździł w OMLT-2 jako pojazd ochrony FOB Warior. Kilka fotek pod tym linkiem, zdjęcia: 1, 2 i 4. http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=216099&page=1&ord=1 Drugi w kolejce będzie ten którego driady i elfy nazywały Gwynbleidd. Trzeci będzie - Shadow/Kojot Na początek Klapa silnika wycięta. Silnik Armata ATK Mk.44 Lufa tymczasowa, na razie jest bo jest hamulec wylotowy czymś zasłonie bo brakuje połowy wycięć w hamulcu. Można sobie porównać hamulec wylotowy w oryginale. Rama Detale Detale prowadzące linę. Klapa silnika będzie otwarta, to i ten luk trzeba było zrobić otwarty ;o) Żeby dostać się do luku, trzeba było częściowo odpiąć siatkę z rusztowania I na koniec, przednie walce wyciągarki. Choć średnio jestem z nich zadowolony. Pierwsze "malujki" Kółka, po pierwszym pudrowaniu pigmentami. Kamerki Ten bok przygotowany pod podkład I takie tam, przy power-packu Trochę o wnętrzu. Tą część polecam tylko tym, którzy chcą się pakować w robienie wnętrza. Bardzo ładnie wygląda silnik wraz z wentylatorami, niestety już całe wyposarzenie komory silnika trzeba zrobić już samemu. Przedział kierowcy też wygląda dość fajnie. Kosz wieży, praktycznie do zrobienia od nowa wraz z mocowaniem osłon kosza wieży. Wnętrze wieży, jedynie co jest to zamek armaty, reszte detali np: SKO, mechanizm obrotu wieży, peryskopy, zespół przekazywania sterowania i napędu, skrzynka amunicyjna, trzeba zrobić samemu. Na razie koncentruje się na wnętrzu kadłuba, wieża z koszem będzie na później. Górne panele wnętrza wraz z przewodami nawiewu. Na razie jest to wyprowadzona bryła przewodów. Drobne detale będę chciał wytrawić. Fotel kierowcy w trakcie prac I to na razie na tyle Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Będzie ciekawa relacja. I troszkę inny niż wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Będzie ciekawa relacja. I troszkę inny niż wszystkie. Dzięki Na tyłach oparć nakleiłem blaszkę. Komplet siedzeń zrobiony i gotowy do malowania. Test, przymiarka do poprawy góry kadłuba Ma to przypominać coś takiego Włazy przygotowane do sklejenia. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Z radością podglądam patenty..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Jestem pod wrażeniem. Pięknie w detalach podeszłaś do tematu. Będę wiernym kibicem tego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Zaglądam z ciekawością i podziwem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Wyższa szkoła jazdy . Podglądam i podziwiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Dziękuję wszytkom za miłe słowo Chciałem pokazać pierwsze odlewy kanałów powietrznych, ale jak zwykle pochrzaniłem dozowanie utwardzacza do silikonu. I pewnie z jeszcze 2 dni, formy sobie poschną To wziąłem się za peryskopy do wieży. Peryskopy zewnętrzne wziąłem od swojej wieży. Lekko musiałem je ścienić, żeby pasowały do wieży IBG Po prawej peryskopy zewnętrzne, po lewej wewnętrzne Na wewnętrznych peryskopach brakuje jeszcze okładzin. ale to będzie osobna część. Teraz tylko forma i odlew. I następnie odlać i zrobić formę na cały komplet. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Jacku, Dzięki za kolejne rzetelne podejście do tematu.... Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Gitara, sprawdź PW..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Witam Pierwsze odlewy peryskopów. Okular do SKO. Pół niedzieli i za 3 podejściem dopiero wytoczyłem. Oraz zrobione i powielone bryły do SKO i skrzynki urządzenia regulującego moc celownika. Muszę odlać jeszcze jeden taki komplet i wyprowadzić płaszczyzny w obu. I komplet będzie gotowy do przekazania do dalszych prac Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Co to za elementy do SKO (co to jest SKO), bo nie jestem fachowcem..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 System Kierowania Ogniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 "SKO" a ja byłem święcie przekonany, ze te 2 monitory i jojsticjki naprzeciw siedzeń w koszu wieży to właśnie konsole strzelca i d-cy pojazdu i to właśnie jest "sko" . Oni mieli takie "jednooczne" wizjery/celowniki ?? Miałem nosa, swojego "żółtego" zamknąłem, no może poza włazem górnym tyłu kadłuba, ale kolejny, zielony będzie otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Witam, W między czasie, robi się wyrzutnik łusek Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 29 Października 2016 Autor Share Napisano 29 Października 2016 Witam, Musiałem zrobić nowy wyrzutnik łusek, pierwszy się połamał. Montuje pierwsze testowe peryskopy Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 Witam. Powoli coś tam się dłubie. Przerabiam wnętrze przedziału desantowego. Jeszcze jeden kanał nawiewu, górny odcinek jest zrobiony, został jeszcze dolny odcinek do zrobienia. Wyrzutnik jest, to i łuski muszą być Cdn... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Śledzę od początku, jak jeszcze nie było ani modelu IBG, ani warsztatu tutaj. Cały czas bardzo dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Witam Śledzę od początku, jak jeszcze nie było ani modelu IBG, ani warsztatu tutaj. Cały czas bardzo dobra robota Dzięki Prace blacharskie, na razie przedział desantu. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Cały czas super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Przedział kierowcy oklejony. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Tak z ciekawości, na szybko Dwa nity jeszcze do doklejenia i zagruntowanie lakierem. Później może silikon ?. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Pięknie wykonałeś to oblaszkowanie wnętrza. Blaszka podtrawiana czy inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Pięknie wykonałeś to oblaszkowanie wnętrza. Blaszka podtrawiana czy inny patent? Dzięki Użyłem blachy Abera PP-19. http://www.jadarhobby.pl/aber-pp19-plyta-ryflowana-modern-type-5x5-strips-12425-p-44985.html?manufacturers_id=26 Do wyklejenia została mi tylko komora silnika, ale to później. Na razie chce skończyć stanowisko kierowcy i desantu Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi