Tazman79 Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Ten granat wydaje się zbyt ciemny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Kolory to jedno - może to kwestia matrycy itd. Natomiast zastanawiam sie czy rozkład plam jest prawidłowy? I na podsumowanie muszę powiedzieć że wybór czarnego podkładu chyba nie był szczęśliwym wyborem. Całość wygląda jakby to ująć "sztucznie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Rozkład plam niestety ale jest zły i ten granatowy faktycznie bardzo ciemny. Podlinkowałem Tobie prawidłowy rozkład plam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Rozkład plam jest prawidłowy, taki jak w instrukcji. Co do malowania: klient mi napisał że bardzo mu się podoba więc niczego nie zamierzam zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Dostarczyłem schemat malowania i masz sporo zdjęć, patrząc na zdjęcia nie zauważyłeś, że rozkład plam masz inny, wszystkie Su-33 mają ten sam układ plam. Chciałeś wiernie odtworzyć kamuflaż, a jednak babol, i ten niebieski tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Będziesz musiał z tym jakoś żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Wiesz co na drugi raz nie proś innych użytkowników o jakieś porady bo widać i tak idziesz swoim tokiem myślenia, czasami Twoje podejście jest lekko irytujące i lekceważące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Układ plam to faktycznie w 70% science fiction. Szkoda, pod podkłady faktycznie podane były. No ale chyba nie ma co oczekiwać, że na tym etapie będzie Solo przemalowywać model. Jest to prawdziwy OOB ze wszystkimi wadami i zaletami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Wiesz co na drugi raz nie proś innych użytkowników o jakieś porady bo widać i tak idziesz swoim tokiem myślenia, czasami Twoje podejście jest lekko irytujące i lekceważące. Przecież pisałem dlaczego pomalowałem tak a nie inaczej: ... zapomniałem żeby porównać z nimi instrukcję i zrobiłem według instrukcji... Po raz drugi masz pretensje do mnie że zrobiłem coś inaczej niż Ty byś chciał. Przykro mi, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 To teraz zadaj sobie pytanie "czy prowadzić warsztat i pytać o porady"... to jest troche nie w porzadku do osob ktore cos wnosza w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Za porady jestem wdzięczny, ale to jednak ja decyduję czy z nich korzystam. Jeśli nie, to znaczy że jakiegoś powodu, a nie kaprysu. A wracając do tematu: Flight Pose! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2016 A wracając do tematu: Flight Pose! Solo czy mam rozumieć, że jest to finalna podstawka pod ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Nie, to taka specjalna podstawka do prezentacji modelu do zdjęć, którą niedawno kupiłem. Finalną podstawkę do modelu zrobi sobie klient. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2016 A to w takim razie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Jakby nie patrzeć sylwetka tego samolotu jest piękna. A podstawkę jakby pozbawić śrubek też by wyglądała dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Co do ukladu plam to pokrywaja sie na kazdym su 33 ale takze roznia sie ulozeniem czy wielkoscia ale nie az tak jak na twoim modelu Solo w sumie to twoj zleceniodawca bedzie z tym zyl smialus z tego nie sluchania porad i wmawiania ze jego racja jest racjejsza wlasnie solo slynie i z tym musimy my wlasnie wszyscy modelarze na tym forum zyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Przekonaliście mnie panowie, nieco poprawię tę wielką granatową plamę, faktycznie powinno to trochę lepiej wyglądać potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Łaty poprawione, zacząłem także maskować i malować wszystkie drobne elementy w kolorach innych niż kamo: krawędzie natarcia, blachę wokół działka i sporo innych. Roboty z tym jest trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Ładnie. Jakiś pomysł na silniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 W planach mniej więcej to samo co na dyszach: różne metalizery, preshading szarymi, olejne a na koniec kolory Hot Metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 A tu ci jakiejś części nie brakuje? Ona chyba nie będzie w innym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 To elementy celownika laserowego. Kolor kamuflażu ale przykleję na koniec bo to dotyka szyby wiatrochronu. Choć dolna część nie dotyka, więc mogłem wcześniej... Błąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 To elementy celownika laserowego. Kolor kamuflażu ale przykleję na koniec bo to dotyka szyby wiatrochronu. Choć dolna część nie dotyka, więc mogłem wcześniej... Błąd... Nie celownika laserowego tylko termonamiernika inaczej KOŁS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 To elementy celownika laserowego. Kolor kamuflażu ale przykleję na koniec bo to dotyka szyby wiatrochronu. Choć dolna część nie dotyka, więc mogłem wcześniej... Błąd... Nie celownika laserowego tylko termonamiernika inaczej KOŁS... Kolego nie ten typ płatowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 To elementy celownika laserowego. Kolor kamuflażu ale przykleję na koniec bo to dotyka szyby wiatrochronu. Choć dolna część nie dotyka, więc mogłem wcześniej... Błąd... Nie celownika laserowego tylko termonamiernika inaczej KOŁS... IRST OEPS-27 w Su-33 zawiera jak kamerę telewizyjną, czujnik podczerwieni tak dalmierz i celownik laserowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi