Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałem zaprezentować ukończony projekt myśliwca F-16 Block 60 starszej produkcji Hasegawy. Model zrobiony rekreacyjnie prosto z pudła - wzbogaciłem jedynie powierzchnie nitowaniem. Nie brudziłem żeby nie robić na jedno kopyto Model jak dla mnie przeciętnej jakości. Dużo dołków po wypychaczach, cała masa szpachli itp. Wyszło jak widać. Malowany w/g szablony producenta w UAE Po Migu 21 od Eduarda byłem zirytowany jakością tego modelu. Nie obyło się bez baboli:) Oglądajcie.

F16_01.jpg

F16_02.jpg

F16_03.jpg

F16_04.jpg

F16_05.jpg

F16_06.jpg

F16_07.jpg

F16_08.jpg

F16_09.jpg

F16_10.jpg

F16_11.jpg

F16_12.jpg

F16_13.jpg

F16_14.jpg

F16_15.jpg

F16_16.jpg

F16_17.jpg

F16_18.jpg

F16_19.jpg

F16_20.jpg

F16_21.jpg

F16_22.jpg

F16_23.jpg

F16_24.jpg

F16_25.jpg

F16_26.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Bardzo miły dla oka model, malowanie bardzo mi się podoba.

Brakuje nieco mocniejszego cieniowania i efektów eksploatacyjnych, no ale skoro miało nie być...

Wydaje mi się tylko że fotele w kabinie są jakieś takie, bo ja wiem, płaskie, ale może tylko mi się wydaje.

EDIT: jeszcze pytanie o stojaczek - co to i skąd to?

Napisano

Ładny i estetyczny, choć by nie zaszkodziło, gdybyś poświęcił mu trochę więcej czasu i poprawił trochę zestaw Choć coś mi się wydaje, że to nie twoja droga ;)

Napisano

Mnie podoba się tak jak jest. Lubię modele spójne w których nic bym nie zmienił.

Napisano

Dziękuję za opinie. Odnośnie stojaczka to mój autorski wynalazek - narysowałem sobie kształt - zleciłem wycięcie kilku sztuk w kilku rozmiarach w 3 mm plexy - i skleiłem.

Napisano

Jak na model prosto "z pudła" wygląda bardzo dobrze. Podoba mi się malowanie, kolorystyka, jakość wykonania mimo kiepskiej jakości samego zestawu. Fajnie wyszedł ci "wydech". Czyściutko sklejone i wykończone. Jedynie fotele są ubogie no ale to przecież model "z pudła".

Napisano

Bardzo fajne malowanie ,podstawka super. Brak pilotów, samolot w locie wygląda nienaturalnie.