lejgo_inc Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Co to się porobiło, są już zapowiedzi na lipiec 2017... A co będziecie robić na przełomie marca i kwietnia? Leczenie kaca i złamanych serc po Bytomiu należy niestety w tym roku zdjąć z kalendarza. Tymczasem świat modelarski nie znosi próżni... W 2017 Wrocław Model Show opatrzony numerem 6 odbędzie się w weekend 1-2 kwietnia. Zapraszamy w to samo miejsce co przez poprzednie 5 lat - do II LO przy ul. Parkowej we Wrocławiu. Przypominamy że temat przewodni VI WMS to SĄSIEDZI (w domyśle: sąsiedzi naszego kraju w różnych sytuacjach historycznych i bieżących, aczkolwiek im bardziej nas zaskoczycie interpretacją tym bardziej będziemy yyy ...zaskoczeni) Więcej szczegółów, w tym więcej obrazków - wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Prima-Aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 W rzeczy samej. Prima aprilis wypadającyvw sobotę to będzie niezła okazja. Ale póki co wszystkie zapowiedzi są przed 1 kwietnia i można do nich podchodzić z nieco mniejszą ostrożnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Mam już ten termin w kalendarzu dawno zaznaczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Może i ja się do tego Breslała wybiorę (jak coś mi się w końcu uda skończyć ) .Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 W tym samym terminie są w Oleśnicy MP Naviga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 To stawia modelarzy okrętowych przed trudnym wyborem, niemniej zapraszamy na WMS! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 To zaledwie 20 km od Wrocka. Już widzę te nagłówki w gazetach "Dramat okrętowców (l. 66*)! Mogą uczestniczyć w dwóch imprezach jednocześnie! Czy ich wątroba to wytrzyma?" * wyciągnąłem średnią wieku zaokrąglając w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 19 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2016 (...) Czy ich wątroba to wytrzyma?" Tym pytaniem emocjonuje się w tej chwili pół modelarskiej Polski. Druga połowa z niecierpliwością wyczekuje jakichś obrazków. Zatem - obrazek: (i na razie tyle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Oooo widzę że pan Wojtek sponsoruje . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 Informacja dla osób obdarzonych nieco skromniejszą cierpliwością i już chcieliby zarejestrować swoje modele: Rejestracja modeli nie jest jeszcze aktywna. Uruchomimy ją na około miesiąc przed imprezą, nie omieszkawszy powiadomić o tym wiekopomnym fakcie na wszystkich dostępnych kanałach. Dotychczasowe loginy, hasła i PINy do waszych kart kredytowych które podawaliście przy rejestracji pozostają bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2016 Przypominamy że temat przewodni VI WMS to SĄSIEDZI A do tego będzie jakaś osobna kategoria? Bez kategorii ale samo wyróżnienie czy na jakiej zasadzie to funkcjonuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 Modele do grand prix tematycznego będą wybierane spośród wszystkich które coś mają na temat tematu. Bez osobnej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2016 Modele do grand prix tematycznego będą wybierane spośród wszystkich które coś mają na temat tematu. Bez osobnej kategorii.Kto będzie określał to? Uczestnik przy zgłoszeniu? Pytam, bo poprzednio nie uczestniczyłem i trochę jestem w tzw. nie-temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 11 Stycznia 2017 Share Napisano 11 Stycznia 2017 Będziemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Stycznia 2017 To może ja się przypomnę z drobnym zapytankiem Modele do grand prix tematycznego będą wybierane spośród wszystkich które coś mają na temat tematu. Bez osobnej kategorii.Kto będzie określał to? Uczestnik przy zgłoszeniu? Pytam, bo poprzednio nie uczestniczyłem i trochę jestem w tzw. nie-temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2017 Przepraszam że tak nabrałem wody w usta Na karcie zgłoszeniowej będzie miejsce do zaznaczenia czy model jest zgłaszany do konkursu tematycznego. To ma pomóc w sytuacjach kiedy nawiązanie pracy do tematu będzie mniej oczywiste dla przeciętnego śmiertelnika. Oprócz tego sędziowie mogą sami nominować modele które w ich (uzasadnionym) mniemaniu będą na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Fajnie. Lubię wasze imprezy. Byłem już trzy razy będę i czwarty Całą rodziną będziemy, w końcu trzeba zabrać osobistych kibiców Nie mogę się już doczekać. Róbcie dużo miejsca bo dużo modeli będzie ode mnie tym razem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 A to lipa..... sądziłem że będę mógł być i tu i tu a tak to się czuję jak ta żaba z dowcipu.....co za nie fart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Powiedzcie mi, czy na konkursie będzie giełda/sprzedawcy z modelami? Jak to było do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Zawsze było dużo stoisk. Rok temu był nawet przedstawiciel AMK i kilku producentów w tym czeskich, sklepów, oraz sporo osób prywatnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Giełda rzecz jasna będzie. W jakim rozmiarze to zobaczymy, jak dotąd z roku na rok była coraz większa. Tymczasem zapowiedzi Część 1. Jak wiadomo na imprezy modelarskie Się przyjeżdza po Nagrody, żeby #sieoplacalosie. Zatem uwaga: nagrody są. Grand Prix kojarzy się raczej z Formułą 1, ale jakoś tak wyszło że na WMS też mamy Grand Prix. Nawet nie jedną, tylko trzy: 1. Grand Prix uczestników: kompresor MA2000. Beneficjenta kompresora wybiorą uczestnicy WMS, oddając swoje głosy na model który im najbardziej przypadnie do gustu (lub będzie najskuteczniej lobbowany w kuluarach, wiadomo). 2. Grand Prix tematyczne: sikawka H&S Ultra. To dla modelarza który najskuteczniej zinterpretuje nasz temat przewodni "Sąsiedzi". Ponieważ skuteczność interpretacji będzie oceniana subiektywnie to spodziewamy się ładnych bijatyk na forach. 3. Grand Prix główne, taki Krzysztof Jarzyna wszystkich Grand Prix. O tym w zapowiedziach cz. 2. Grąpri 1 i 2 mamy dzięki uprzejmości Martoli, Grąpri 3 jak zwykle pochodzi z M-Zone. W międzyczasie, w przepastnych halach studia kinematograficznego M-Zone ekipa filmowa przygotowała małe conieco: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Pora na zobrazowanie 2 wspomnianych nagród, które ufundował znany modelarski sklep warszawski MARTOLA, za które jeszcze raz bardzo serdecznie dziękujemy !! Końpressor MA2000 oraz sikawka H&S Ultra cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Mam nadzieję że nie zapomnieliście o pomyśle " Nagroda publiczności " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Ja z kolei mam pytanie o kategorie dioram, czy w tym roku możliwe będzie rozdzielenie na dioramy w małych skalach i dużych? Przy wspaniałości dioram w 1:35, nawet najlepszym w 1:72 baaaardzo ciężko się przebić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi