Super Moderator Greif Napisano 6 Października 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Października 2019 @Mertenwybrałem jaśniejszy bo by mi kolidował z takim no staram się także coś tam do przodu może za 2 lata uda się zamknąć projekt stacyjki... @Paweł Czarnockiw 1/144 to byłby mikrus straszny ale jakbyś chciał to PW coś tam materiałów mam i w 3D do druku chwila moment @bazylms@ManiekB dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Października 2019 Share Napisano 7 Października 2019 Super wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Października 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Października 2019 jedna strone gotowa, dorobiony "ręczny", wklejone szybki, podesty z drugiej i poręcze zostały do doklejenia, niestety urwał się lewarek z jednej strony, cóż straty muszą być jak nie w ludziach to w sprzęcie jak mawiał mój chorąży, no ale znowu coś tam do przodu... cdn. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Na pierwszej fotce byłbym gotów powiedzieć ze to oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 Jak byś zrobił zdjęcia na tle parowozowni to na pewno pomylił bym z oryginałem. Świetnie ci to maleństwo wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Października 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Października 2019 no fotka dorobiona na przejeździe ale nie mam nic do grafiki aby to obrobić i z Persilem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 15 Października 2019 Share Napisano 15 Października 2019 super wygląda i fajnie że nie obrabiane foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2019 Share Napisano 16 Października 2019 Super! Nie ma czego "obrabiać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 Takie coś znalazłem, w dzisiejszych zapowiedziach nowości na Armoramie: https://armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=33665 Ładnie sobie tam budujesz te pociongi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 58 minut temu, kubisz napisał: Takie coś znalazłem, w dzisiejszych zapowiedziach nowości na Armoramie: https://armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=33665 Ładnie sobie tam budujesz te pociongi Greif to twoja manufaktura czy konkurencja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Października 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Października 2019 Wiem widziałem, czy konkurencja ? chyba nie ja nie planuję wydawać czegoś co mnie samego nie zadowala a tu klasycznie jak w większości modeli, mój jest mmm powiedzmy zgodny na jakieś 60% natomiast "to" coś z Cromatica po za nazwą i 4 kołami ma więcej błędów niż części, ktoś tam ulepił coś w 3D, straszny miks powojenny dlatego że Breuer był używany długo po wojnie i większość zdjęć przedstawia właśnie takie egzemplarze, mają one niezliczoną ilość modyfikacji nie mających nic wspólnego z okresem WWII. Do tego technologia druku utrudnia wykonanie tak cienkich ścianek, jedna opcja, blaszka= koszta lub jak ja wybrałem karton= tanio ale trzeba się namęczyć nie co z nitami, na minus tego modelu zdecydowanie grubość ścianki kabiny, już na zdjęciach widać że ma w granicach 1 mm + dlatego ja zrobiłem z 0,3 mm co i tak jest wersją "pancerną" jak na 1/35, malowanie na FB też licentia poetica malowniczego poniosło, jednocześnie oznaczenie DB (Deutche Bundesbahn) + orzełek używany tylko na wagonach osobowych DRG ("żółte" tło) generalnie Breuer nie był sklasyfikowany na DRG więc nie miał numeru, poza małym oznaczeniem o wadze i ewentualnym numerem nic na nich nie było itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 czyli standard ktoś nie odrobił lekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 17 Października 2019 Share Napisano 17 Października 2019 Godzinę temu, Greif napisał: Wiem widziałem, czy konkurencja ? chyba nie ja nie planuję wydawać czegoś co mnie samego nie zadowala a tu klasycznie jak w większości modeli, mój jest mmm powiedzmy zgodny na jakieś 60% natomiast "to" coś z Cromatica po za nazwą i 4 kołami ma więcej błędów niż części, ktoś tam ulepił coś w 3D, straszny miks powojenny dlatego że Breuer był używany długo po wojnie i większość zdjęć przedstawia właśnie takie egzemplarze, mają one niezliczoną ilość modyfikacji nie mających nic wspólnego z okresem WWII. Do tego technologia druku utrudnia wykonanie tak cienkich ścianek, jedna opcja, blaszka= koszta lub jak ja wybrałem karton= tanio ale trzeba się namęczyć nie co z nitami, na minus tego modelu zdecydowanie grubość ścianki kabiny, już na zdjęciach widać że ma w granicach 1 mm + dlatego ja zrobiłem z 0,3 mm co i tak jest wersją "pancerną" jak na 1/35, malowanie na FB też licentia poetica malowniczego poniosło, jednocześnie oznaczenie DB (Deutche Bundesbahn) + orzełek używany tylko na wagonach osobowych DRG ("żółte" tło) generalnie Breuer nie był sklasyfikowany na DRG więc nie miał numeru, poza małym oznaczeniem o wadze i ewentualnym numerem nic na nich nie było itd... Dopiero jak się przyjrzałem temu czymś to rzeczywiście wypust dla sztuki. Nie ma co porównywać do twojego cudeńka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Grudnia 2020 Dawno nic nie pokazałem, jak to w życiu bywa kilka czynników a szczególnie jeden- przeprowadzka - skutecznie zamroziła modelowanie ale za niedługo -mam nadzieje - wrócę do malowania i kończenia rozpoczętych projektów ale obiecana niespodzianka wygląda tak ma powstać to: czyli niemiecka lokomotywa manewrowa. Obecnie etap sprawdzania, pasowania, i wprowadzanie ewentualnych poprawek. Oraz oczekiwanie na kalkomanie które mają wyglądać tak: i kilka części razem: cdn. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 kurde ale piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2020 nitolandia przegroda nity z kulek bga 0,5mm rama główna 0,76mm czołownice zostawiam na koniec bo w trakcie montowania reszty elementów pewnie część nitów się pogubi. cdn. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 Dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Grudnia 2020 no kilka elementów wymaga korekt, ale to dla ułatwienia montażu, i niestety cześć elementów nie dotarła do mnie trzeba będzie jednak uruchomić drukarkę, czekam na żywice, stan na dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 Dopiero teraz to odkryłem. Ale świetne te ciufajki . Te małe "coś" czym było napędzane ? Bo to większe to chyba silnikiem Diesla ( nie wygląda na parowóz) No i wagony jak zwykle pierwsza klasa. Działaj dalej będę Ci kibicował. Pozdrawiam i Wesołych Świąt. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Grudnia 2020 ad. Ko czyli tego ostatniego to do wyboru i koloru, napęd elektryczny- aku, po benzyniaki i diesel od 30 do 100 HP, do tego przekładnie mechaniczne i hydrokinetyczne, napęd łańcuchem lub wiązarowy także możliwe że jakaś wariacja na temat się pojawi, ad Breuer to błękitne to nawet silnik z garbusa byl montowany ale w wiekszości jak Ko czyli benzyna i diesel. Wesołych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 14 godzin temu, Greif napisał: ad. Ko czyli tego ostatniego to do wyboru i koloru, napęd elektryczny- aku, po benzyniaki i diesel od 30 do 100 HP, do tego przekładnie mechaniczne i hydrokinetyczne, napęd łańcuchem lub wiązarowy także możliwe że jakaś wariacja na temat się pojawi, ad Breuer to błękitne to nawet silnik z garbusa byl montowany ale w wiekszości jak Ko czyli benzyna i diesel. Wesołych Dzieki za info. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2020 Ko planuję taki klasyczny a to wersja z napędem wiązarowym- może w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2020 znam i profilaktycznie większość już na dysku leżakuje bo wiadomo strony są a potem znikają ale dzięki za czujność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Maja 2021 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Maja 2021 różne zmienne życiowe spowodowały dłuuugą przerwę ale powolutku wracam sprawdzanie, notatki kilka rzeczy do poprawienia ale powolutku do przodu... odlewy z brakami ale to tylko do sprawdzenia elementów i ogólnej "składalności" cdn 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi