patrykd Napisano 18 Października 2023 Share Napisano 18 Października 2023 Z jakiego zestawu blaszek korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Października 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Października 2023 Skanibalizowałem z Famo, nawet nie szukałem dedykowanych - nie wiem czy są wogóle- do okna detale użłem z Abera 35094 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Października 2023 Share Napisano 18 Października 2023 Super, a jaki to łańcuch, czyżby taki trumpeterowy?, chyba to najmniejszy jaki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Października 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Października 2023 1 to nie jest ten łańcuszek 2 nie jest najmniejszy jaki można dostać. 3 to nie jest łańcuszek ale fajnie że takie robi wrażenie swego czasu na jakiś targach kupiłem łańcuszek od jakieś firmy w DE, ale nie pamiętam nazwy bo było to jakieś 20 lat temu i był mniejszy od tego Trumptereowskiego, ale czy nadal jest osiągalny ? Nie mam pojęcia. A dzisiaj odpaliłem lutownice i jeszcze 3 x trzeba to samo zmajstrować ... Dolne uchwyty trzeba pocieniować -bo w modelu strasznie grube- górne się nie nadają do niczego więc wziąłem blaszki (Steyer 1500) zajęcie trochę dla masochistów (w następnym modelu już sięgnę jednak po "nowe" technologie 3d) bo wyginanie blaszek zajmuje trochę czasu niby fajnie że da się to zlutować ale chyba już mi się nie chce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Października 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Października 2023 Pierwszy rząd gotowy jutro może się uda skończyć drugi. cdn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Października 2023 Share Napisano 19 Października 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Października 2023 Share Napisano 19 Października 2023 Super precyzyjna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Października 2023 Share Napisano 20 Października 2023 Gość trzyma poziom, nie ma co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Października 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Października 2023 jak się okazuje kolejny raz projekt sobie a żywica sobie... Po naświetleniu na plaskiej szybie aby utrwalić kształt na początku było ok, niestety 24h później... w oczekiwaniu na rozwiązanie problemu wracam do starego projektu czyli stacja i magazyn wraca na warsztat dorobiłem łącznik między magazynem a stacją i dodałem dobudówkę po prawej stronie, czas zabrać się za okna i dokończyć stację cdn. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Listopada 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Listopada 2023 1 piętro dostało żyrandol klosze jeszcze muszę zmajstrować 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Listopada 2023 Share Napisano 1 Listopada 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 W dniu 30.10.2023 o 00:48, Greif napisał: jak się okazuje kolejny raz projekt sobie a żywica sobie... Po naświetleniu na plaskiej szybie aby utrwalić kształt na początku było ok, niestety 24h później... w oczekiwaniu na rozwiązanie problemu wracam do starego projektu czyli stacja i magazyn wraca na warsztat dorobiłem łącznik między magazynem a stacją i dodałem dobudówkę po prawej stronie, czas zabrać się za okna i dokończyć stację cdn. Element żywiczny który się odkształcił polej gorącą wodą. Spowoduje to, że będzie można go wygiąć tak jak chcesz bez ryzyka pęknięcia, po chwili sam się utwardzi. Następnie wklej go co uniemożliwi mu ponowne odkształcanie się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 No super robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Listopada 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Listopada 2023 @stakov nie wiem jakie masz doświadczenie z wydrukami, ale to tak nie działa, żywica uv ma nazwijmy to "swoje widzimisię" i niestety to co ładnie wygląda w 3d jak widać po wydrukowaniu może sie rozminąć z oczekiwaniami, jak pisałem wydruk był prosty w czasie naświetlania, skurcze pojawiły się pózniej i gorąca woda tego nie naprawi, ten panel był w stanie wygiąć mosiężny kątownik doklejony z tyłu w banan więc nie ma możliwości przywrócenia mu prostopadłości krawędzi we wrzątku , dodatkowo chcę ten panel mieć zdejmowany to jedno, drugie z takimi naprężeniami nie ma możliwości wklejenia go na miejsce aby był w stanie się tam utrzymać, pęknie lub się odklei. Ale kilka koncepcji już mam na rozwiązanie problemu, jak wyjdzie nie omieszkam poinformować o efektach. Dzsiaj cz2 oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 Godzinę temu, Greif napisał: @stakov nie wiem jakie masz doświadczenie z wydrukami, ale to tak nie działa, żywica uv ma nazwijmy to "swoje widzimisię" i niestety to co ładnie wygląda w 3d jak widać po wydrukowaniu może sie rozminąć z oczekiwaniami, jak pisałem wydruk był prosty w czasie naświetlania, skurcze pojawiły się pózniej i gorąca woda tego nie naprawi, ten panel był w stanie wygiąć mosiężny kątownik doklejony z tyłu w banan więc nie ma możliwości przywrócenia mu prostopadłości krawędzi we wrzątku , dodatkowo chcę ten panel mieć zdejmowany to jedno, drugie z takimi naprężeniami nie ma możliwości wklejenia go na miejsce aby był w stanie się tam utrzymać, pęknie lub się odklei. Ale kilka koncepcji już mam na rozwiązanie problemu, jak wyjdzie nie omieszkam poinformować o efektach. Dzsiaj cz2 oświetlenia. Ok, w takim razie jakby któraś z koncepcji okazała się trafiona to daj znać byłbym bardzo zainteresowany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Listopada 2023 takie tam żyrandol i szafka nocna z lampką, dojdzie jeszcze jakiś stół, radio ,zegar i parę innych detali 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 3 Listopada 2023 Share Napisano 3 Listopada 2023 (edytowane) W Poznaniu w muzeum mamy orginalna szafkę koszarową Wehrmachtu Edytowane 3 Listopada 2023 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Listopada 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Listopada 2023 @Bartosz Ciesielskikoszarowa to nie kolejowa DRG też pewnie miało swoje, ale sama stacja to tylko moja interpretacja tak mniej więcej ze zdjęć a nie żadna konkretna, może kiedyś zrobię istniejącą ale modeli dużoooo a czasu mało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Listopada 2023 Share Napisano 4 Listopada 2023 Okropne marnotrawstwo przestrzeni! Wiesz ilu można tam studentów upchnąć? Albo podzielić na mikroapartamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Listopada 2023 Share Napisano 4 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, Baas ArK napisał: Okropne marnotrawstwo przestrzeni! Wiesz ilu można tam studentów upchnąć? Albo podzielić na mikroapartamenty? Na katownię jaką szybciej , taki zimny look deko, i taki joke może brzydki.., a budynek piękny, jest klimat. Edytowane 4 Listopada 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Listopada 2023 Share Napisano 4 Listopada 2023 Właśnie chciałem zapytać, ładne pokoje: standard lux. Ile za dobę hotelową ? Jest Wiffi riffy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Listopada 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Listopada 2023 elektryk wpadł na chwile i próbny wydruk wypadł pozytywnie więc będzie kolejny kolejowy wynalazek i 1/35 wielkie podziękowania dla Kolegi Marudka który przyczynił się do powstania tego wynalazku w 3d. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Listopada 2023 Share Napisano 8 Listopada 2023 Jak tak patrzę na zdjęcie oryginału to te kółka "główne" chyba odwrotnie założyłeś. Kryzą na zewnątrz zamiast do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Listopada 2023 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Listopada 2023 no jak pisałem- druk próbny więc poprawki będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Listopada 2023 Share Napisano 8 Listopada 2023 Wiedziałem, że poprawiać Mistrza, to zły pomysł . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi