Duży Modelarz Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Chciałbym Wam przedstawić nowy zestaw Airfixa - amerykański bombowiec Boeing B-17G "Latająca Forteca". Zaczynamy tradycyjnie od recenzji modelu. Może komuś z Was da to inspirację lub pomoże w podjęciu decyzji o zakupie (bądź o zrezygnowaniu z zakupu ;)). Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Zapowiada się kawał modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Zastanawiam się nad nim. Super że się za niego zabarales. Są już jakieś dodatki? Będziesz coś waloryzował czy prosto z pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Nie wiem czy przypadkiem nie lepiej zainwestować trochę kaski i kupić ten sam model ale z Revella. Ja mam B-17 z Revella(stary model z 1991 i mogę powiedzieć ze jest słabiej wykonany wewnątrz niż ten prezentowany przez ciebie z Airfixa ale za to ma ruchome wszystkie klapy a z tego co widziałem to ten twoj nie ma ruchomych wszystkich klap) . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 A ja tez będę zaglądał, jeden z ulubionych bombowców II WW.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Zastanawiam się nad nim. Super że się za niego zabarales. Są już jakieś dodatki? Będziesz coś waloryzował czy prosto z pudła? Wszystko jest, blachy, żywice. Wystarczy zajrzeć w katalog Eduard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Jeszcze się nie zastanawiałem nad dodatkami, doświadczenie z poprzednich modeli Airfix mi mówi, że robione z pudła wyglądają świetnie . Te dodatki od Eduarda to na pewno do tego modelu? Bo tak na szybko jak przejrzałem sklepy to raczej wszystkie są do Revell'a. Niby powinny pasować... ale różnie to bywa ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Do lutego pewnie i tak nie wytrzymam ;) Ale fajnie, że od razu rzucili dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Wszystkie dodatki były w sprzedaży jeszcze przed ukazaniem się samego modelu. Na luty zapowiedziany jest pierwszy z dużych zestawów już wydanych (pojedynczo) dodatków. Edek ma dodatki dedykowane do Arfixa 2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 A do revella edek robi coś czy tylko big ed za ponad 300 zł ?? ten Big sin do airfixa wygląda obiecująco chętnie bym nabył taki do mojego revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 fajny filmik, tylko już na początek ominąłeś najważniejsze - faktura wewnętrzna połówek kadłuba jak byś podrzucił fotkę o by było git pozdr! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2017 O kurde, faktycznie pokazałem tą wypraskę tylko z jednej strony... Może zasugerowałem się podświadomie tym, że i tak nic nie będzie widać przez te małe okienka ;). Tak to wygląda (sorki za jakość, zrobiłem zdjęcie na szybko telefonem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 wystarczy, dzięks !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 24 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2017 Ruszyłem dalej z wnętrzami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Wnętrz ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Dorzuc jakas mape na stol nawigatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Fajny ten nowy Airfix, będę tu zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Dobrze mówisz kzugaj, to miejsce przynajmniej jest porządnie przeszklone i może będzie coś widać w środku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Dobrze mówisz kzugaj, to miejsce przynajmniej jest porządnie przeszklone i może będzie coś widać w środku . W Revellowskiej wersji niestety oszklenie było tak słabe, że w środku nic nie widać, a jeżeli już to w soczewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Tutaj szkiełka są dobre, ale i tak podejrzewam, że wszystko będzie zniekształcone. No ale to dopiero czas pokaże. Jak na razie to widzę, że zmarnowałem kawałek życia starając się robić środek porządnie. Ta robota miała tyle sensu co alarm w Multipli ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym modelem. Nie przepadam za 72, ale ten nowy Airfix mnie przekonuje, tym bardziej, że obecnie nie ma sensownej alternatywy w mojej ulubionej 1:48 (chyba że się mylę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Ja też wolę skalę 1/48, ale nie dla bombowców. Te w 1/72 wychodzą wystarczająco wielkie. Niestety nie mam tyle miejsca w domu ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Ja też wolę skalę 1/48, ale nie dla bombowców. Te w 1/72 wychodzą wystarczająco wielkie. Niestety nie mam tyle miejsca w domu ;). Pozostaje nam jedynie zakup większego lokum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi