greatgonzo Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Oby nie 'skórzane' pasy. Spust broni jest do skrzydła A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Maja 2017 Autor Share Napisano 25 Maja 2017 Pasy muszą być takie jakie dał Edek. Jak powinien wyglądać spust do skrzydła b? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Spust spustem, cały drążek to jakiś koszmarek. W ogóle strasznie razi mnie, że kokpit tego modelu jest zbudowany z prostych figur geometrycznych. Dobrze, że na zewnątrz będzie trochę lepiej. Oczywiście te uwagi tyczą się Hobby Bossa. Edycja: Spust powinien być prostokątny. Powinieneś mieć go w blaszkach Edzia. Pasy wystarczy chyba przemalować na lniany kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 Dzięki, już wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Zwróć uwagę na orczyk. Materiał i kolor. Widać też kawałek dźwigni pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 Dobrze widzę, że dźwignia będzie zielona z czarnym uchwytem i metalicznym zakończeniem? Spróbuję jeszcze ten orczyk trochę dopracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 Tak, choć trzeba dodać, że są też zdjęcia całego kija w kolorze Grey Green ze srebrna końcówką. No i nie jest to żadna pompa, pomyliło mi się z innym samolotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 26 Maja 2017 Share Napisano 26 Maja 2017 A to tak tylko dla wiedzy potomnych: ten kijaszek ze srebrnym przyciskiem (akurat to jest zatrzask) to dżwignia sterowania wychyleniem klapek na wylocie chłodnicy pod skrzydłem. I raczej standardowo był po prostu zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2017 Hej. Przyznaję się bez bicia, że spustu nie poprawiłem. Można to było zrobić przed sklejeniem kokpitu, ale teraz się już tego nie podjąłem. Klapy prawie gotowe. Pzdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Lipca 2017 Autor Share Napisano 12 Lipca 2017 Z kronikarskiego obowiązku. Żeby nie było, że nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 No wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Drobne postępy. Z folii alu zrobiłem imitację czerwonych kawałków płótna na km-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Sierpnia 2017 Share Napisano 26 Sierpnia 2017 Powoli ale do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2017 Utknąłem z przeróbką wiatrochronu i wysokiego lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 26 Sierpnia 2017 Share Napisano 26 Sierpnia 2017 Bardzo zgrabna robota, nie wiem czy wiesz ale ten model ma problem ze skrzydłami - mają dosyć dziwny kształt. HobbyBoss Tamigawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2017 Ten model ma bardzo dużo dziwnych kształtów... Najbardziej wkurzające są skopane oszklenie i przekroje kadłuba w okolicach kabiny i za fotelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Sierpnia 2017 Share Napisano 26 Sierpnia 2017 Drobne postępy. Z folii alu zrobiłem imitację czerwonych kawałków płótna na km-y. Dlaczego folia alu, zwykła taśma Tamiya spełniła by tą samą rolę a lepiej przyjmuje farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2017 Folia alu lepiej trzyma kształt odciśnięty na lufach. Ale pomyślę nad taśmą, wcześniej jakoś na to nie wpadłem. Na pewno taśmę będzie lepiej malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Września 2017 Autor Share Napisano 10 Września 2017 Witam. Po 4 podejściach i dopiero przy pomocy plottera udało mi się zrobić szybę pancerną specyficzną dla Zumbacha Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 10 Września 2017 Share Napisano 10 Września 2017 Jasny gwint! Ale żyleta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Kupiłeś ploter, czy zlecałeś robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Wysłałem Solowi do wycięcia, bo on nic nie klei, to przynajmniej narzędzia nie będą bezczynnie stały ;) EDIT. Tak wyglądał element do wycięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Września 2017 Autor Share Napisano 17 Września 2017 Kto zna model HB, ten wie, że na osłonie silnika są jajowate nito-zapinki. Zrobiłem z igły 1.6mm okrągłe ostrze, stare zapinki poszpachlowałem i poprawiam. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Września 2017 Autor Share Napisano 19 Września 2017 Hej. Wie ktoś jak wygląda ta lampka na garbie Spita EN951? Bezbarwna z jakąś kolorową żarówką, czy może kolorowa? Pzdr, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi