Jump to content

F-101 B Voodoo 1/72 Revell

19robi88
 Share

Recommended Posts

Model skończony wiec czas na galerie Co nieco o modelu detal fajny nitowanie (poprawione igła) i linie podziału nie najgorsze minusem kilka części z którymi trzeba się namęczyć żeby dobrze spasować i dobrze skleić. Pierwszy raz wykonywałem cieniowanie paneli które jest ledwo widoczne z dwóch względów bałem się na pierwszy raz przesadzić po drugie f-101 nie miały jakiś bardzo przebarwień lakieru pierwszy raz tez brudziłem wiec wyszło jak wyszło. Ogólnie jestem zadowolony pomimo ze nie jest jakimś super modelem to jest i tak najlepszy mój dotychczasowy ulepek. Pozdrawiam Robert

Dodatki : żywiczny kokpit Pavli z fotelami, Rurka Pitota Mastera

Malowany : Gunze C i Alcladami

6CQseUf.jpg

RdjEBz2.jpg

0IgIWHM.jpg

ZhDAuMg.jpg

o069N0B.jpg

b8p8jVW.jpg

jwdhwby.jpg

PGqfuMg.jpg

F7d6YlH.jpg

xaVKUtM.jpg

5f1FsYm.jpg

cehH26k.jpg

iOsTJ1Z.jpg

qcBAL5I.jpg

0rVRXwM.jpg

GVB7t07.jpg

5XyBO36.jpg

NS1FKRu.jpg

AQ5RnBF.jpg

mge9YyM.jpg

Dzieki Te dysze są specyficzne w voodoo i rożne miały przebarwienia były albo całe czarne albo jasne albo po-przebarwiane co chciałem uzyskać a wyszło jak widać

Super wygląda Podoba mi się poziom "czystości" pobrudzenia tego modelu, jakkolwiek dziwnie to nie brzmi

Na Sikorski model show nie ma miejsc są wyróżnienia jak chyba w większości konkursów Ogólnie nie było mnie na konkursie bo pracowałem ale dzięki uprzejmości kolegów model dotarł

jakoś mi ten model przedtem umknął, obejrzałem dokładnie galerię, zachęcony przejrzałem i warsztat,

i muszę powiedzieć że BARDZO mi się twój Voodoo podoba !

Gratuluje świetnego modelu i zasłużonej nagrody!

pozdrawiam

ww

p.s. az sam nabrałem ochoty, poszukałem wstępnie, i faktycznie wygląda że mimo iż całkiem porządny zestaw to z dodatków tylko kokpit Pavli i pitot Mastera, aż dziwne że żadnych blaszek itp... chyba że ktoś coś jeszcze zna do niego ?

• 3 weeks later...