bożo wpożo Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Niczym nie ustępujący w brzydocie poprzednim moim "produkcjom " - przeuroczy inaczej Multicar czeskiego Plus Modela . Puzderełko : Zawartość: Wnętrzności szoferki : Wnętrzności w karoserii : I przymiarka przyklapki szoferki z dołem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Ale hmmm nie wiem co mam napisać tzn piękny w Twoim wykonaniu, ale jest taki brzydki, przepraszam. Oglądam jego zdjęcia 1do1 i naprawdę to brzydal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Pamiętam w rodzinnej mieścinie lokalni baronowie węgiel podobnymi wozili. Oglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 No właśnie od kilku dni po sukcesie walca lustrowałem dział cywilny w celu odnalezienia kolejnego twojego warsztatu a tu takie cacko w naszym. Aż uciecha na to patrzeć. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Kurcze, aż mi żal patrzeć, jak cudnie ten syf wygląda, bo ja tak nie umiem... Bożo, bardzo poproszę o numery pigmentów, których używasz, bo chcę umieć tak samo syfić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2017 Cześć. Nie podobają mi się klosze reflektorów, są zbyt matowe. Kiedyś stosowano klosze szklane i one nie matowiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Cześć.Nie podobają mi się klosze reflektorów, są zbyt matowe. Kiedyś stosowano klosze szklane i one nie matowiały. Ale się kuśwa brudziły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2017 Ale się kuśwa brudziły... No i co z tego, że się brudziły. Te nie wyglądają na pobrudzone, takie jest moje zdanie i nikomu nic nie narzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Ja też uważam, że są za ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 A jak zrobić takie zacieki na szybkach i brud na obrzeżach zasięgu wycieraczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2017 Ja też uważam, że są za ciemne. Dokładnie, jak by były jaśniejsze, było by dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2017 Dziękuję za komentarze . Nie podobają mi się klosze reflektorów, są zbyt matowe.Kiedyś stosowano klosze szklane i one nie matowiały. Ja też uważam, że są za ciemne. Zgadzam się . Kłopot jest taki z tymi lampami , że jest to jeden przezroczysty żywiczny element , płaski . I przykleja się go do płaskiej karoserii na której jest tylko zarys , gdzie tą lampę przykleić . Nie ma żadnego wklęsłego zwierciadła , nie ma przestrzeni pomiędzy żywiczna lampką a karoserią . Jest plaskato . Pomijam , że nie mają na sobie żadnej faktury . Jak nie zmatowię mocno lampy to po prostu widać ordynarnie to co jest pod lampą i nie ma żadnej głębi . Nie tak jak na przykład w walcu , gdzie lampa zbudowana jest jak lampa , ma wklęsłe zwierciadło do którego mogłem sobie przykleić nawet imitację żarówki z dezoksykantu . Jak to się mawia - to nie galeria . Pokombinuje sobie jeszcze na przemian z matem i błyskiem i zobaczę co wyjdzie . W razie niemca mam jeszcze dubla tych oryginalnych lampek . Ale zapewniam , ze sobie jakoś poradzę , więc spokojna rozczochrana Natomiast czy ciemne czy jasne to akurat sprawa dyskusyjna : http://photo.bikestats.eu/zdjecie/409134/multicar-m22-tak-brzydki-ze-az-piekny http://photo.bikestats.eu/zdjecie/535083/gustowny-multicar-m22-samochod-troche-niczym-monocykl-wsrod-rowerow Bardziej jednak będę naciskał na uzyskanie głębi z tych placków i jakiś delikatny połysk . numery pigmentów Cieszę się , ze Ci się podoba . Pigmentu użyłem tylko i wyłącznie na podłodze trzewi szoferki - i był to akowski "dust" utrwalony łajtspirytem - położony na wcześniej ściuraną podłogę akrylowymi farbkami w kolorze ciemnych odcieni rdzy i wytarty potem cyngwajsem do malowania cieni na powiekach . A jak zrobić takie zacieki na szybkach i brud na obrzeżach zasięgu wycieraczki? Krzychu- tak w skrócie . Naklejam szablon wycięty z taśmy na szybkę . W żywicznych modelach ostrożnie się muszę obchodzić , bo szybki zawsze są zrobione z okładek na dokumenty . Rozrzedzonym mocno matem gunzowym sikam po szybkach . Potem rozrzedzonym olejnym akowskim dust efektem strzelam z pyndzla dziada i po paru minutach płaskim zwilżonym w lewelingu pionowymi ruchami ścieram , aż uznam ze jest w miarę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Wystarczy napisać, że klientowi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2017 Że klient tak chciau ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Heloł Następny kroczek to rama , koła i skrzynia . Niedużo już do finiszu . Jakieś chlapacze , lampy z tyłu , rura wydechowa , wyciurać jeszcze skrzynię , podelapiać kilka detali i skleić w całość : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Pragnę nadmienić i zwrócić upszejmie uwagę (bo mnie od razu się na oko rzuciło) szanownemu i wielce poważanemu ojcu administratoru Jawkersu, że oka temu Multikaru zostały poprawione i turbacji wzrokowi już wielmożności czynić nie bendom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 A może mu na pakę jakieś pół "tuny wyngla" wciepniesz? Bardzo mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Piękny ten Multikar, ciekawy pokrak i wykonanie, jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2017 Pragnę nadmienić i zwrócić upszejmie uwagę (bo mnie od razu się na oko rzuciło) szanownemu i wielce poważanemu ojcu administratoru Jawkersu, że oka temu Multikaru zostały poprawione i turbacji wzrokowi już wielmożności czynić nie bendom! Zauważyłem, teraz jest bardzo dobrze Cooper69, z całym szacunkiem ja nie jestem Administratorem. A wracając do Multicar'u, to prawie co dziennie mijam takiego, tylko dwu osobowego. I kolor ma trochę bardziej intensywniejszy. A mam takie małe pytanie. Dno skrzyni zostawiasz takie jakie jest, czy zdzierasz farbę miejscami do gołej blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Pragnę nadmienić i zwrócić upszejmie uwagę (bo mnie od razu się na oko rzuciło) szanownemu i wielce poważanemu ojcu administratoru Jawkersu, że oka temu Multikaru zostały poprawione i turbacji wzrokowi już wielmożności czynić nie bendom! Napisz po polsku a nie po chachłacku, a zmianę świateł pewnie świat ,,modelarski'' z wielkim zachwytem zauważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 10 Lutego 2017 Autor Share Napisano 10 Lutego 2017 A może mu na pakę jakieś pół "tuny wyngla" wciepniesz? Nie mam nic pod ręką coby zaimitować , poza tym to armijny brzydal Zapraszam do galerii : viewtopic.php?f=68&t=57214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 A może mu na pakę jakieś pół "tuny wyngla" wciepniesz? Nie mam nic pod ręką coby zaimitować Może żwirek do akwarium pomalowany na czarno? Można nasypać, a jak będzie się nie podobało to zrzut z paki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi