Reez Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Witam Serdecznie, W to dzisiejsze południe chciałbym przedstawić wszystkim mojego starego niemieckiego B1 przerobionego na francuza w nietypowym kamuflażu. Jest to model firmy Tamiya wzbogacony o Friule, ponieważ doskonałe zestawowe plastiki rozpuściły się w acetonie (nigdy więcej tego cholerstwa nie dotknę ) Zdjęciu, które mnie 'zainspirowało': No i wreszcie moje wypociny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 No, ładnie, a gdzie listki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Krzaczory to "handmejdy"?Posiada ta nienachalną urodę jak większość "Francuzów" z tej epoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 No, ładnie, a gdzie listki? Pierwsze malowanie zrobiłem z listkami - nie wyszło mi zbyt ciekawie - kąpiel w CleanLuxie i malowanie bez listków Krzaczory to "handmejdy"? Tak - pierwsze próby były robione sondą (ukradzioną od dziewczyny), drugie pędzlami - kąpiel w CleanLuxir i malowanie czarnym żelowym długopisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Urewsko ciemne zdjęcia także się nie wypowiem :( PS. Bardzo lubię tego pokraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Chyba lubisz ten czołk , bo to już nie pierwszy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Jeszcze zapytam: a po co wkładałeś piękne gąsienice do acetonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Urewsko ciemne zdjęcia także się nie wypowiem :( Masz rację... kilka rozjaśnionych zdjęć poniżej: Zdjęcia rozjaśnione ale już trochę przekłamują kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Chyba lubisz ten czołk , bo to już nie pierwszy .... To wciąż ten sam model, wciąż dużo brakuje do Twojego poziomu ale chyba jest ciut lepiej a po co wkładałeś piękne gąsienice do acetonu? Starałem się zmyć stare błędy - jednak nim się zorientowałem z gąsienic została tylko papka :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Bardzo ciekawy kamuflaż. Na pierwszy rzut oka mnie rażą mocno pordzewiałe gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Na pierwszy rzut oka mnie rażą mocno pordzewiałe gąsienice. No właśnie w rzeczywistości to nie ma nic z rdzą wspólnego - na rozjaśnionych fotkach to tylko tak wygląda. Na gąsienicach znajduje się pigment Vallejo 73109 Natural Umber oraz 73110 Burnt Umber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Musisz popracować w programie do edycji zdjęć nad kolorami itp. Poluj na program DxO Optics Pro - co jakiś czas dają starsze wersje za darmo (ostatnio w lutym dawali 9)! Jest suuper! A jak masz Maca to też rewelacyjny i prosty w obsłudze program Intensify - bardzo często do dostania za grosze w paczkach i osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Malowałeś te drzewka pędzlem? Miałeś jakieś maski? Są imponujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Malowałeś te drzewka pędzlem? Miałeś jakieś maski? Tak jak zostało już napisane wyżej - drzewa robiłem czarnym żelowym długopisem - pędzlem nie dałem rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Dla mnie rewelacja, całkowicie coś innego . Te ciemne zdjęcia mają swój urok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Super kamuflaż, ale gdzie listki, czy kwiaty !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Bardzo ciekawy i nietypowy kamuflaż. Ładnie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Wybaczcie za odgrzebanie tematu - to mój pierwszy taki więc muszę się 'pochwalić' Zostałem zmotywowany do dalszego działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 świetnie wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salieri Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Piękny model. Jestem pod wrażeniem- tym bardziej, że wyzwanie było bardzo wymagające pod wieloma względami. Zainteresował mnie temat od strony historycznej i znalazłem rzadko spotykane zdjęcia w tym temacie. W podanych linkach są też modele tego czołgu, wykonane przez innych modelarzy. Warto porównać różne wyobrażenie kamuflażu i efekt końcowy: https://www.tapatalk.com/groups/missinglynx/char-b1-bis-fantasque-t101988.html https://zimmerit.freeforumzone.com/d/10727497/Char-b1-bis-Fantasque-/discussione.aspx/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi