paffko Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Określe to w dwóch słowach : BLING BLING Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Lakierek przepiękny, połóż teraz na to alclada to zobaczysz jakie będziesz miał lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Torni: P.s A czy dostanę taką pastę, na stacji bęzynowej Orlen, oriętujesz się może Torni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2007 P.s A czy dostanę taką pastę, na stacji bęzynowej Orlen, oriętujesz się może Torni. Właśnie tam ją kupiłem. Jak wiecie (pisałem już otym) w zestawie brakowało podsufitki, dlatego wykonałem ją samodzielnie. Na fotce materiał jest trochę pofałdowany, ale mam nadzieję że w miarę wysychania kleju wszystko sie naciagnie. Następnie zabrałem się za montaż i podłączanie pedałów i cięgien. Trochę mozolna była to praca ale za to wszystko jest ruchome Zamontowałem też kołyskę z zawiechą i poduszki pod silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Dodam tylko że do polerowania użyłem pasty ścierno nabłyszczającej Waxy, kupina na stacji paliw za 10 zł. No i proszę. I po co wydawać idiotycznie duże pieniądze na pasty polerskie Tamiyi, skoro równie rewelacyjny efekt można osiągnąć przy użyciu ''zwykłej'' pasty samochodowej, do tego bardzo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Ale w rzeczywistości widać mikro rysy, tamiya nie zostawia nic. Ja używam K2 Tempo i na to wosk tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Ale w rzeczywistości widać mikro rysy, tamiya nie zostawia nic.Ja używam K2 Tempo i na to wosk tamiyi. Gdzie widać mikro rysy ?? A ja do woskowania używam mleczko nabłyszczające (samochodowe) firmy BOLL- 250 ml. kosztuje 22 zł. Ps. Kasta nie była woskowana, zrobię to dopiero po ukończeniu budowy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Pięknie to polerowanie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Zmontowałem półosie i przekładnię kierowniczą, wszystko jest ruchome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Półosie z przgubami i przekładnia kierownicza wędrują do przemalowania, nie wiem jak to sie stało ale zamiast czarnym matowym pomalowałem je farbką błyszczącą Silnik jest już osadzony na swoim miejscu Aby można było zamontować układ kierowniczy (jeszcze nie zamontowany) musiałem najpierw wstawić deskę rozdzilczą, no i całość stoi już na kołach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Torni wszystko fajnie, a czy będą otwierane drzwi, na zawiasach i czy będzie instalacja świetlna. P.s Mam jeszcze do Ciebie pytanko, czy tą pastę polerską co kupiłeś na stacji, można równiesz polerować plastik, jak pomalowałem model najpierw podkladem a potem sprejem z motipa co , a i jeszcze jaki jest ten kolor tej past polerskiej, najlepiej jak możesz, wstaw fotke puszki na forum Co z góry dziękuję Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 No pięknie pięknie. Model naprawdę robi wrażenie A półośki to mogłeś spróbować zmatowić bezbarwnym matowym, może byłby podobny efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Torni wszystko fajnie, a czy będą otwierane drzwi, na zawiasach i czy będzie instalacja świetlna. Wszystkie drzwi i klapy będą otwierane na zawiasach a klamki będą ruchome aby można było je zamykać. Jeszcze nie sprawdzałem jak wygladają tylne lampy, ale jeżeli zmieszczą się do nich diody to zrobię oświetlenie. Z przednimi reflektorami nie ma problemu, jest w nich mnustwo miejsca, ba nawet na wyposażeniu są żarówki do nich P.s Mam jeszcze do Ciebie pytanko, czy tą pastę polerską co kupiłeś na stacji, można równiesz polerować plastik, jak pomalowałem model najpierw podkladem a potem sprejem z motipa co , a i jeszcze jaki jest ten kolor tej past polerskiej, najlepiej jak możesz, wstaw fotke puszki na forum Co z góry dziękuję Ci. Wydaje mi się, że chyba można polerować farbę, najlepiej zrób próbę na czymś innym. Jednak aby uzyskać efekt lustra trzeba by model prysnąć kilka razy bezbarwnym. Pasta jest w tubie koloru białego: : A półośki to mogłeś spróbować zmatowić bezbarwnym matowym, może byłby podobny efekt... Z półoskami już tak zrobiłem i nawet są już zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 A Torni mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie, sluchaj bo ja robie tak, że nakładam na surowy plastik podkład z Motipa, potem lekko szlifuje model daję kolor Motip, na koniec spryskuję model bezbarwnym lakierem też ze spreja, to jest ze Śnieżki. Tylko chodzi mi o uzyskanie efektu lustra, żeby to wszystko się swieciło. Nie wiem czy tak można, pytam bo może takie doświadczenie robiłeś w modelarstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Wszystko dobrze robisz, tylko bezbarwnego daj ze trzy warstwy, potem polerka tą lub inną pastą. Ddatkowo możesz na końcu model nawoskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 aha dobrze wiedzieć. Czyli wszytko dobrze robie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Dzięki Torni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Tornado jak już to wszystko złożysz do kupy to myślisz ze odpali za pierwszym razem A tak na serio odwaliłeś kawał dobrej roboty,ryspek dla Ciebie Pozdrawiam Przemek R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Dzięki koledzy za Wasze opinie Poprawiłem już przekładnię kierowniczą, zamontowałem drążki i umieściłem wszystko na swoim miejscu: Podłączyłem wydech, tylny odcinek będzie montowany pod koniec budowy cytryny. Wstawiłem już tylną szybę i półkę pod nią, no i zrobiłem przymiarkę z kanapą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Tą w telewizji, aż zamurowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Tą w telewizji, aż zamurowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Jej nie zamurowało tylko ona nie wiedziała co powiedzec , bo sie jędza nie zna.Modelik idzie tak ładnie że nie wiem czy nie przyjadę do ciebie żeby sobie nim pojeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Torni znajdzie się też miejsce dla mnie ? Ja moge jechać nawet na tylnej kanapce lub w bagażniku lub na dachu Citroena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Spokojnie sopokojnie, miejsca w limuzynie dla wszystkich starczy Właśnie przed chwilką przyleciała z Anglii tapiceka na drzwi i zakamarki Niestety wieczorem muszę jechać w tarsę, więc prace przy modelu muszą poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Ale szkoda, że trzeba jechać co Torni ładna tapicereczka. Ile zapłaciłeś za opakowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi