Marcin M. Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Takie tam fantazjowanie... Figurki to "Ekstremalnie barbarzyński Barbarzyńca" od Ścibora w skali 28 mm i no name'y kupione na allegro po 2.50 PLN za 10 sztuk (skala 1:50). Tabliczkę wytrawił dla mnie Pepsi_Adam, a postumencik dostałem od gahana. Premiera miała miejsce w Koszalinie, dopiero co. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Ten na dole nawet podobny Marcin - niezły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Interesujący projekt. Figurki na pewno lepsze niż moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 dobre !! Bardzo fajny pomysł !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Na taki pomnik oddałbym swoją emeryturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Obywatelu modelarzu, dlaczego szkalujecie ludowego komisarza obrony? Nie wiecie, że za czyn taki przewidziano 2137 dni w Sztumie, a za recydywę dół z wapnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Nie wiecie, że za czyn taki przewidziano 2137 dni w Sztumie Oj tam oj tam, Sztum, Barczewo, Wronki, Goleniów, Czarne... Naszacela.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Interesująca. coś innego. Jeszcze takiej winetki nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Figurki nie mają ajfonów w rękach. To zupełnie odjechana koncepcja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Figurki nie mają ajfonów w rękach. To zupełnie odjechana koncepcja;) Za trzy lata nie będą potrzebne. Będą wszczepy śródmózgowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Ten na dole nawet podobny Marcin - niezły pomysł No podobny do Ryśka po powrocie z Madery Odsłonięcie powinno się odbyć w święto sześciu króli ! pisane przez kruli Sam mogę zbierać fundusze na budowę Puszki pożyczę od pewnej znanej organizacji społecznej walczącej o lepsze jutro Ja bym proponował jeszcze pomnik 2 anonimowych obywateli bohaterów walki o zagrożoną wolność i demokrację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 No podobny do Ryśka po powrocie z Madery Na tym polega wielkość tego dziełka, że każdy podstawi sobie swoich ulubieńców pod odpowiednie postacie. I każdemu zrobi się miło gdy się rozmarzy nad ostatecznym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Dobreee, brak jeszcze tylko wieńca albo chociaż wiązanki z białych róż Marcinie, zgłoś pracę, toć konkurs wciąż trwa. PS. pisowskiradziu weź stoperan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 (edytowane) Kochani, ten na dole, to ani Kaczor, ani Donald ( bo na Ryśka to by wystarczył krasnal uzbrojony w patyk) tylko symbol ucisku. Gigant, odbierający nam ponad połowe tego co wytwarzamy( o ile wytwarzamy) i kładący nam pod nogi setki kłód biurokratycznych ograniczeń. Tego giganta po części stanowimy my sami. O ile w jakiś sposób uczestniczymy w aparacie niewolniczego wyzysku. Naprawdę trzeba się starać, by nie uczestniczyć.Bo ten aparat jest wszechobecny. I dla tego czyn odrąbania temu gigantowi łba jest tak epicki i tak heroiczny. I dla tego nie ma tam kwiatów i zniczy. Bo wraz z tym gigantem, wielu z nas straciło wygodne państwowe posadki, prace, która opierała się na uprawnieniach i koncesjach , a nie realnym zapotrzebowaniu itp. Ale ci co ten pomnik ufundowali są szczęśliwi i dumni. I jedyne co by zmienili, to postument. Powinien być większy. Zdecydowanie większy. Edytowane 16 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Dobreee, brak jeszcze tylko wieńca albo chociaż wiązanki z białych róż Marcinie, zgłoś pracę, toć konkurs wciąż trwa. PS. pisowskiradziu weź stoperan Nie przypisuj mi poglądów politycznych bo ich nie znasz Jedni wierzą że z powrotem dawnego układu powróci raj utracony , inni myślą że Pisda im to czego zapragną Idealny przywódca powinien się nazywać Donald Kaczyński ! A ja od lat mam to w dup...... i żadnym politykom nie ufam i Tobie też to radzę Oczywiście poglądy polityczne posiadam , ale zachowam je dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Spiton, masz mój głos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Maja 2017 Autor Share Napisano 17 Maja 2017 każdy podstawi sobie swoich ulubieńców pod odpowiednie postacie. I każdemu zrobi się miło gdy się rozmarzy nad ostatecznym rozwiązaniem. letalin kurczę, dobrze powiedziane. Kochani, ten na dole, to ani Kaczor, ani Donald ( bo na Ryśka to by wystarczył krasnal uzbrojony w patyk) tylko symbol ucisku. Gigant, odbierający nam ponad połowe tego co wytwarzamy( o ile wytwarzamy) i kładący nam pod nogi setki kłód biurokratycznych ograniczeń. Tego giganta po części stanowimy my sami. O ile w jakiś sposób uczestniczymy w aparacie niewolniczego wyzysku. Naprawdę trzeba się starać, by nie uczestniczyć.Bo ten aparat jest wszechobecny. I dla tego czyn odrąbania temu gigantowi łba jest tak epicki i tak heroiczny. I dla tego nie ma tam kwiatów i zniczy. Bo wraz z tym gigantem, wielu z nas straciło wygodne państwowe posadki, prace, która opierała się na uprawnieniach i koncesjach , a nie realnym zapotrzebowaniu itp. Ale ci co ten pomnik ufundowali są szczęśliwi i dumni. I jedyne co by zmienili, to postument. Powinien być większy. Zdecydowanie większy. W ten sposób nie myślałem, ale tez coś w tym jest. Dzięki spiton Dobreee, brak jeszcze tylko wieńca albo chociaż wiązanki z białych róż Wieniec może dorobię, z jakimś oportunistycznym hasłem. Róże Marcinie, zgłoś pracę, toć konkurs wciąż trwa. Nawet nie wiedziałem nic o konkursie takim. Rzadko telewizję oglądam. Ale może nie trzeba by było burzyć/przenosić/de-cośtam takiego pomnika przy okazji następnych wyborów? Dziękuję wszystkim za komentarze, nie spodziewałem się takiego zainteresowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 18 Października 2018 Share Napisano 18 Października 2018 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 spiton Marcin M. - dioramka kapitalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi