Bengal Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 Bry, w ramach odpoczynku od pancerki popsujmy : Spontaniczny zakup, miał być prezentem ale postanowiłem go zostawić Zastanawiam się nad : Nie bardzo wiem jaka jest różnica pomiędzy wersjami K,C,D etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 P-51D od 51K różnił się właściwie tylko śmigłem, a nie wiem czy w Twoim zestawie jest wybór tych śmigieł, czy tylko to do wersji K. Z tych zestawów kalkomanii które podsuwasz najbardziej podoba mi się Thunderbird, ale przerabianie 51D na C to trochę porywanie się z motyką na słońce... Zostaw Iron Assa, ten nose-art jest kapitalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 Bry, w ramach odpoczynku od pancerki popsujmy : . Obawiam się że przy tym zestawie nie odpoczniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Maja 2017 Autor Share Napisano 22 Maja 2017 .... ale przerabianie 51D na C to trochę porywanie się z motyką na słońce... Zostaw Iron Assa, ten nose-art jest kapitalny Nie porywamy się na słońce - zostaje Iron Ass. Obawiam się że przy tym zestawie nie odpoczniesz. Czemu ? Aż tyle szpachlowania będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 W pudle wygląda fajnie. Możesz napotkać problemy w kabinie; za wąska podłoga.Z wnęką podwozia też bywa problem. Wszystko da się opanować. Szpachla w normie jeżeli nie przeszkadzają Ci nity jak kratery. Najlepiej poszukać jakąś relację z budowy, wtedy sam zobaczysz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Maja 2017 Autor Share Napisano 23 Maja 2017 W pudle fajnie to wygląda to prawda Zacząłem składać silnik : Będzie zamknięty, więc nie przejmuję się "drobnymi" babolami - poza tym moje modele wołają o pomstę do nieba, więc będą tylko drobne poprawki po położeniu podkładu. Kolejna sprawa to uczę się czytać instrukcje Dragona, które w niektórych miejscach sprawiają mi niespodzianki. Najlepiej poszukać jakąś relację z budowy, wtedy sam zobaczysz. Powodzenia. No właśnie coś nie mogę znaleźć, tj. nie szukałem jeszcze za dużo ps. silnik nie jest sklejony z ramą. To chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke-83 Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Tutaj jest ciekawa relacja z budowy wersji P-51D: https://www.scalespot.com/onthebench/p51d/build.htm Może się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Maja 2017 Autor Share Napisano 23 Maja 2017 Dziękuje na razie psuje fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Maja 2017 Autor Share Napisano 29 Maja 2017 Witajcie, potrzebuje porady chciałem zacząć powoli malować, pierwszy raz mam model Dragona i już zgłupiałem.. Silnik mam pomalować H12/33, wydechy H76/61 - to jest jasne a co z ramą E34/35, E9 oraz (nie wiem jak to się nazwa) element w którym osadza się silnik ? Czy to taki standardzik u Dragona, że nie oznacza on wszystkich elementów jak pomalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 E34, 35, 9 - aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Maja 2017 Autor Share Napisano 29 Maja 2017 (edytowane) Dziękuje. Natomiast z każda kolejną strona moje pytania się mnożą, choćby części D60, E30/31, E6/7, E29, E19/21. Nie chce pytać za każdym razem o kolor, czy Dragon tak ma ? Edytowane 29 Maja 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 przerabianie 51D na C to trochę porywanie się z motyką na słońce... Był już taki, co przerabiał. http://www.helmo.gr/index.php?option=com_deeppockets&task=catContShow&cat=24&id=358&Itemid=36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 29 Maja 2017 Share Napisano 29 Maja 2017 czy Dragon tak ma Tego zupełnie nie wiem, ale postawię kamienie przeciw perłom, że Dragon, podobnie jak inni producenci zestawów, ma wątłe pojęcie o szczegółach malowania oryginałów. Może 'nie pisanie' nie jest gorsze niż zmyślanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 30 Maja 2017 Share Napisano 30 Maja 2017 Ciekawy model dobrze się zapowiada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 Będę tu zaglądał, niezłe cacko sobie wybrałeś na ten odpoczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2017 Ciekawy model dobrze się zapowiada:) Model ciekawy ale wykonanie pewnie nie zobaczymy staram się. Będę tu zaglądał, niezłe cacko sobie wybrałeś na ten odpoczynek. Pewnie nie pierwszy i nie ostatni Dzięki Franz. Na razie nic nie wrzucam bo sobie powolutku dłubię w kabinie Oprócz matu na silnik i częściowo wnętrza pomalowanego nic ciekawego się nie dzieje. Czym mogę zastąpić kolor H76/61 Burint Iron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2017 Dobry coś porobiłem raczej po eksperymentowałem i tak większości nie będzie widać :( Co źle ? Co poprawić i jak ? Z góry dziękuje za porady jakby coś B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2017 cześć, potrzebuję pomocy w brudzeniu wnętrza (by nie przesadzić) pomoże ktoś ? B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewa87 Napisano 6 Czerwca 2017 Share Napisano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Cóż za precyzja świetnie Bengal co do wnętrza pokaż co masz ? ---- https://neodietetyka.pl Edytowane 21 Marca 2019 przez ewa87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Czerwca 2017 Share Napisano 6 Czerwca 2017 Wash a'la kurz u brud daj na burty i podłogę, wymyj tak, żeby w zakamarkach zostało. Na podłodze w okolicy orczyka możesz zrobić przetarcia farby do materiału. Na rączkach, rękojeściach, manipulatorach metalowych można przetarcia zrobić, ale delikatne, krawędzie pulpitów już suchym pędzlem potraktowałeś, więc styknie tego. Pasy wymiętol, parciane przewody można wypłowić i styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2017 Po rozmowie z Mikele zmieniłem plany, położyłem srebrny H8, jutro jak wyschnie położę chipping fluid i na to kolor bazowy (H58) i zaczynam od nowa ze zdrapkami. Na razie wygląda to tak : Przepraszam za zdjęcia ale robione na szybko. Mam pytanie odnośnie chipping fluid - można go lać prosto do aero czy lepiej rozcieńczyć (wodą?) No i zabieram się za szukanie zdjęć kabiny i obić. B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Czerwca 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Czerwca 2017 A ten silnik taki goły będzie? Nie dorabiasz żadnych przewodów itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2017 A ten silnik taki goły będzie? Nie dorabiasz żadnych przewodów itp.? Nie oczywiście, że nie Będę starał się przynajmniej troszkę zwaloryzować - tylko czekam na cienkie kabelki. Na razie chciałem tylko położyć warstwę pod zdrapki. Może źle założyłem by najpierw pomalować silnik a później dorabiać przewody/kabelki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 To zależy, jak Ci wygodniej robić. Cienkie kable można kleić na przezroczysty klej dwuskładnikowy - nie łapie tak szybko jak CA więc jest czas na układanie drobnicy i nie rozpuszcza ani nie brudzi polakierowanego elementu. A ze zdrapkami na samym silniku to nie przesadzaj - może gdzieś na linii łączenia korpusu z pokrywą skrzyni korbowej, na śrubach pokryw głowicy i po łbach wystających śrub. I styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 No i co, odpoczywasz przy mustangu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi