Voyteque Napisano 9 Lipca 2017 Autor Share Napisano 9 Lipca 2017 Panowie - wdech, wydech bo Wam żyłka pójdzie SzG, rzeczywiście zapomniałem o zadymieniu masztu - do poprawki. Kadłub poniżej linii wody - też. Jakieś rady w kwestii kolorów, bo nie mam pojęcia... Chemia do weatheringu (lub pogodowania? ) - wszystko od AKA. Niestety nie daje się już cholerstwo zmazać. Widocznie za długo stał... Mam nauczkę na przyszłość. bazylms - pociskaj z relacją bo mnie tu zjedzą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Lipca 2017 Share Napisano 9 Lipca 2017 Wynalazki od miga ramireza są emaliowe, więc już po ptakach. Lepsze do tej roboty są oleje, jak Ci się nie spodoba to i po 3 dniach jeszcze zetrzesz. Co do dna to najlepiej popatrz sobie na fotki wydokowanych okrętów (choćby w sąsiednim wONtku o Pułaskim ) W kwestii ŁeDEringu to chyba nie ma lepszego słowa choć zawsze można wspomnieć o brudzeniu lub syfieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Ciąg dalszy. Przybyły łodzie, mocowania do davitów i barierki przy burtach. Następne w kolejce: dokończyć olinowanie i relingi. A potem czas na mocowanie siatki. Plan jest taki, by siatka była rozwinięta tylko z jednej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Narazie zaczynam swoją przygodę z tym modelem, ale twój mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 A ja się trochę przyczepię : tylni maszt, poniżej platformy z reflektorami => drabinka wyszła mocno koślawo i chyba nie do końca doszlifowana... (przynajmniej na fotce to dość kiepsko wygląda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 A ja się trochę przyczepię : tylni maszt, poniżej platformy z reflektorami => drabinka wyszła mocno koślawo i chyba nie do końca doszlifowana... (przynajmniej na fotce to dość kiepsko wygląda) Też to zauważyłem, ale mnie jeszcze nie wypada zwracać uwagi. Z resztą jak już o tym mowa to cały maszt jakiś taki koślawy na fotce wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 7 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Panowie, z tym masztem jest już wszystko ok. To zbliżenie jakieś dziwne wyszło (spójrzcie na zdjęcie całego okrętu). Po ostatniej interwencji SzG i Blackmana wszystko wyprostowałem! Schodki chyba rzeczywiście do delikatnej poprawki... Dziękuję za miłe słowa i uwagi A ja się trochę przyczepię : tylni maszt, poniżej platformy z reflektorami => drabinka wyszła mocno koślawo i chyba nie do końca doszlifowana... (przynajmniej na fotce to dość kiepsko wygląda) Też to zauważyłem, ale mnie jeszcze nie wypada zwracać uwagi. Z resztą jak już o tym mowa to cały maszt jakiś taki koślawy na fotce wygląda. Co Ci nie wypada!? Dawaj jeśli trzeba! Miłe słowa zresztą też chętnie przyjmę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Miłe były cztery posty wyżej . Ale masz 10+ do respect za nastawienie do kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Sierpnia 2017 Share Napisano 14 Sierpnia 2017 Jak dla mnie to bardzo porządny model. Zdecydowanie się podoba !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Sierpnia 2017 Share Napisano 15 Sierpnia 2017 Mnie także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Dziękuję Panowie, bardzo mi miło Jeszcze trochę prac zostało, ale w przyszłym tygodniu postaram się skończyć tę nierówną walkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 jest OK. bardzo OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Paczam i mi się podobuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Mocowania do siatki przeciwtorpedowej zamontowane, siatka zamontowana, poprawki zrobione, etc. To mniej więcej oznacza, że to już: Nie jest on może wykonany w standardach tego forum i do ideału wiele mu brakuje, ale finalnie osobiście jestem zadowolony. Nauczyłem się na nim baaardzo dużo i to również dzięki Wam! Szczególnie chcę podziękować za merytoryczną pomoc Szyderczej Gale i blackman'owi. Dziękuję wszystkim śledzącym moją relację i tym, którzy dzielili się swoimi opiniami. Bez Was ta relacja nie miałaby sensu, a i mnie by się mniej chciało. Spiton, Taki Jeden, Bazylms i oczywiście inni - DZIĘKUJĘ! Zapraszam do galerii: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=77&t=59147 Teraz czas na powrót do USS Missouri i zobaczymy co jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi