Locker's Workshop Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Projekt o którym myślałem od dosyć dawna, jest to samolot P-40 kittyhawk odnaleziony na pustyni przez polskiego pracownika firmy naftowej. Samolot należał do 260. dywizjonu RAF, maszyna rozbiła się w 1942 roku. Oprócz zestawu użyję własnych dodatków oraz przeróbek. ETAP-I (rekonesans i przygotowania) - materiały referencyjne i ogarnięcie strategii jak go "pognieść" - dobór narzędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 15 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2017 (edytowane) ETAP - II (powierzchnia, uszkodzenia) - Pierwsze rzeźbienia, wymiana niektórych ścianek na cieńsza blachę oraz dodanie detali których ten zabytkowy model praktycznie nie posiada - sprawdzenie kształtu powierzchni za pomocą podkładu ETAP - III ( detale) - kabina, silnik, klapy, stery i luki amunicyjne robione od zera - pomalowanie kabiny Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 15 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2017 ETAP - IV (malowanie) W tym miejscu nadmienię że samolot w oryginale jest idealnie wypiaskowany więc resztki farby oraz metal są matowe a momentami satynowe. Niestety na tak małym modelu wyglądało to źle i spłaszczało bryłę, dlatego do koloru metalu dodałem trochę połysku. - kolory bazowe ( metalizery , bazowy to mix aluminium+nierdzewka, do tego tytan w miejscu wydechów) - maskowanie - resztki kamuflażu - Trochę więcej detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 15 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2017 (edytowane) ETAP - V (podstawka) - Podstawkę wykonałem z kawałka styroduru ze wstępnie wyrzeźbionym kształtem, następnie nałożyłem moją ulubioną szpachlę epoksydową. Po wyrzeźbieniu skał i wydm w szpachli, przykleiłem model - nałożyłem na niego pozostałe powierzchnie piasku i wydm. Ostateczne poprawki piasku wykonałem za pomocą masy rzeźbiarskiej malliput. Na koniec dołożyłem trochę pokruszonego piaskowca jako luźne kamienie - Czas na malowanie powierzchni piasku farbami akrylowymi z cieniowaniem. - zdjęcia w świetle dziennym Edytowane 15 Czerwca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 15 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2017 ETAP - VI ( poprawki i reszta elementów) Trochę nie po kolei ale zostały do dokończenia wydechy, owiewka kabiny oraz obudowa podstawki, wkrótce koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Fajnie to wygląda, bede czekał. Na kolejne zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Bardzo, bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Waaaaariat, panie! To waaaariat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 fiÓ fiÓ, gratuluje wyobraźni i "zacięcia":) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Super to wygląda. czekam na dalsze etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eliesu Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Po prostu piękne! Czekam na więcej od ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 16 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2017 Wielkie dzięki Panowie już niewiele zostało, ale ciągnie się w nieskończoność! Wkrótce kolejne szalone projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2017 No i nadeszła radosna chwila - koniec prac !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Brak słów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 Brak słów... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Fantastyczny...chylę czoła...mnie by się chyba nie chciało...tym bardziej chylę czoła Ja i moje czoło czekamy na kolejny projekt... Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Gratulacje, świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Rewelacyjna robota, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Wykonanie i tematyka w rewelacyjnej odsłonie Po przeglądnięciu całego etapu powstawania i efektu końcowego,dla mnie świat już nie jest taki sam jak wczoraj Gratuluję umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locker's Workshop Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Pięknie dziękuję za dobre słowo na temat mojego wytworu, włożyłem w niego sporo serca i jeszcze więcej pracy ale widzę że się opłacało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Września 2017 Share Napisano 1 Września 2017 Pięknie dziękuję za dobre słowo (...) No, a to jeszcze nie koniec! Ogląda się świetnie takie prace. Podoba mi się. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi