Szydercza Gała Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Bardzo sympatycznie Krzychu Z tym mazianiem olejMI to spokojnie i nie nerwowo. Najpierw zrób sobie zadrapki i zacieki ogólnowojskowego syfu, a potem zacznij rdzawienie. Wszystko powoli i stopniowo, dołożyć zawsze można, zetrzec co prawda też przez pierwszy dzień-dwa, ale po co się stresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Ladnie idzie a te sruby od podstawki to takie zostawisz czy masz cos innego w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 To nie jest forum o śrubach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Dzięki. Na początek trochę kolorów na dół kadłuba i szary u góry. Potem biała imitacja soli morskiej i zielone gluty na wysokości linii wodnej. Rdzawe zacieki na koniec i raczej delikatnie. A śruby będą w osłonie. Podstawka też jest tymczasowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2018 Zacząłem ciuranie kadłuba olejami. Nie będzie na ostro. Dojdą jeszcze delikatne ciemne zacieki i ślady po soli, ale najpierw mat zabezpieczający już poczynione kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Te Krzychu troche ci sie poklad zwichrowal ;) Dzialaj dzialaj jak tak patrze ne tego twojego to nachodzi mnie chec na mojego Bismarck-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2018 To nie pokład. To papier maskującą plastik żeby wszystkiego farbą nie zaciaprać. Już niedługo go tam nie będzie. ... jak tak patrze ne tego twojego to nachodzi mnie chec na mojego Bismarck-a No to nie wiem na co jeszcze czekasz. Dawaj go tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2018 Autor Share Napisano 3 Lutego 2018 Pod naciskiem Gały próbowałem zrobić te scumline i inne osady. Tak to wyszło. Po obejrzeniu fotek jeszcze lekko poprawiłem, ale nie mam jak zrobić nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 superdrednot tzn drednot ale super wygląda:) Bardzo lubie jasnoszare okręty, zwłaszcza pancerniki, to dodaje im piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Lutego 2018 Share Napisano 4 Lutego 2018 Bardzo realistyczne kolory użyłeś! Z wyczuciem. Na prawdę dobrze to wygląda. Na dowód - natura uchwycona kilka dni temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lutego 2018 Autor Share Napisano 4 Lutego 2018 Dzięki koledzy, fotka już zapisana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Lutego 2018 Share Napisano 4 Lutego 2018 Krzysiek, super wymalowałeś to przejście na linii wodnej. Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Jest takie pytanie. Czy drewniany pokład jakoś się zabezpiecza np lakierem matowym, czy zostawia się go jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 A będziesz coś z nim robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 Znaczy się co? Tylko go przykleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 Gala raczej pytal o washe itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 Nic nie planuję, drewniany jak leci. Trochę go złachałem, bardziej już nie bo złom wyjdzie. A to przecież królewski okręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 Sympatycznie, bardzo sympatycznie. Z drewnem to uważaj bo jak dasz na takie surowe matu , to lakier ci wypije a z matting agenta zrobi ci sie szarobury nalot wygladajacy jak kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2018 Autor Share Napisano 9 Lutego 2018 No to nie będę go malował. Mam teraz inny problem na fotkach z 1905 maszt główny jest w jednym kolorze a z 1908 ma już podpory malowane prawie w całości na jakiś ciemny kolor - wygkada na czarny. Może ktoś wie kiedy go dokładnie przemalowano i jaki powinien być mój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retopa Napisano 10 Lutego 2018 Share Napisano 10 Lutego 2018 W nowej książce Grzegorza Nowaka na str.46 znajduje się zdjęcie: zaś strona 49 zawiera zdjęcie: wynika z tego, że maszt przemalowano przed 5 sierpnia 1907 r. Jeśli chcesz, mogę jeszcze poszukać w Anathomy of the ship. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2018 Autor Share Napisano 10 Lutego 2018 Dzięki wielkie. No właśnie w Anatomy of the Ship nie ma tych fotek. Wynika z tego że można by zrobić i tak i tak. Zerknę potem i jak coś to przemaluje, będzie ciekawiej wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Dred dostał w końcu drewniany pokład. Teraz można zacząc piąć się w górę. Śruby też zaczęte. Wiem że na fotkach wyglądają słabo, alejak jeszcze dojdzie wash to powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Cholera, ten scumline to Ci wyszedł! Wiem, że już go chwalilem ale jeszcze raz powiem (a trochę się napatrzylem w porcie na prawdziwe) - miszczostwo! Pokład wygląda bardzo przyzwoicie i naturalnie. Podoba sie! Natomiast śruby - Obawiam się, że wash nie wystarczy Co to za farbisko straszne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Lutego 2018 Share Napisano 20 Lutego 2018 Śruby koniecznie popraw. Szkoda modelu. Pomaluj je jakimś alcladem czy innym metalizerem dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi