Monster3 Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Jakoś mi umknęło ale robota pierwsza klasa :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Jakie kolorki użyłeś do pomalowania pana z ak? Podobają mi się te odcienie na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Lipca 2019 Share Napisano 23 Lipca 2019 Coś nowego "w warsztacie" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 23 Lipca 2019 Autor Share Napisano 23 Lipca 2019 3 minuty temu, chorąży napisał: Coś nowego "w warsztacie" ?? Na razie liżę rany po manewrach. Ale było też udane spotkanie z autorami Uniwersum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 (edytowane) Dawno nic nie robiłem, bo lato nie sprzyja modelarstwu a poza tym modelarstwo to nie jedyne moje hobby Uwielbiam Larpy i kilkudniowe wypady, i nocne rajdy ASG a potem człowiek liże rany po uderzeniu od kolby w klatę lub postrzeleniu w brzuch. Dlatego jestem przeciętnym modelarzem, ale i tak cieszę się z tego co robię Ale dość marudzenia i wracam do tematu. Tym razem na tapetę idą bandyci, ich liczba w Strefie jest tak duża, że również zasługują na pokazanie i wyróżnienie. A więc wpadłem na pomysł zrobienia winiety, dioramy gdzie bandyci robią zasadzkę na Stalkerów wędrujących na wysypisko. Miejscem z którego przeprowadzają redukcję populacji Stalkerów jest stara stacja transformatorowa. A więc praca będzie nosić tytuł: Stalker - Opuszczona podstacja transformatorowa Edytowane 30 Lipca 2019 przez megapol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2019 No to jedziem dalej z tą podstacją. Środek wypaliła ogromna Elektra , a reszta się robi i ciąg dalszy nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Stalker Podstacja nie do końca już opuszczona I jak zawsze nadmiar fotek, bo nie wiem, które wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2019 Pomalutku do przodu Ale uprzedzając komentarze, wiem, że tabliczka na drzwiach powinna być opisana cyrylicą, ale ze względu na brak takowej jest taka. Chyba że ktoś takową dysponuje to chętnie przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 7 Sierpnia 2019 xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 7 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2019 14 minut temu, Greif napisał: xD Wow. Super i wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 I jeszcze taki by ci się przydał- zagrożenia ABC https://www.varusteleka.com/en/product/soviet-warning-sign-nbc-surplus/61326 zresztą....zawsze można coś z pinteresta wybrać https://pl.pinterest.com/search/pins/?q=soviet warning signs&rs=typed&term_meta[]=soviet|typed&term_meta[]=warning|typed&term_meta[]=signs|typed I pytanie-naprawdę jesteś przekonany co do tych szyb? Niby stłuczone, ale właśnie nie... Psują trochę odbiór. Już poza wszystkim- widać, że to strefa śmierci i grozy, takiego dobrego łańcucha z kłódką nikt nie zajumał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 4 godziny temu, LordDisneyland napisał: I pytanie-naprawdę jesteś przekonany co do tych szyb? Niby stłuczone, ale właśnie nie... Psują trochę odbiór. Już poza wszystkim- widać, że to strefa śmierci i grozy, takiego dobrego łańcucha z kłódką nikt nie zajumał Dzięki za linki Hmmm, co do szyb to sam nie wiem, na samym początku było bez szyb, potem zaszkliłem i też jakoś nie tak, więc powybijałem, ale do końca sam nie wiem A co do łańcucha i kłódki. Teoretycznie posterunku Bandytów w Strefie nikt nie okradnie, no może jakiś desperat ten łańcuch, ale kłódka bez klucza to nikomu się nie przyda, zgadzam się, że łańcuch trzeba przypalić zbyt fajny ale Bandyci jak kogoś złapią to już mają klucz i świetną celę, zresztą sensu zamykania, i kłódki w Strefie można przytaczać wiele. Podstacja jako tako znaczenia energetycznego nie ma, prądu brak, ale punk obserwacyjny czy schronienie przed deszczem super. Chociaż jakaś Elektra po emisji, zawsze może zagnieździć się w wypalonym transformatorze i wypluć jakiś artefakt co może przyciągać Stalkerów, więc jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 8 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2019 To jeszcze nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Drukując nową tabliczkę na drzwi stacji, z cyrylicą a nie po angielsku. Postanowiłem zrobić już szyld do jakiejś tam następnej pracy. Po kilku godzinnej walce z drukarką, wydrukowałem na tekturze falistej szyld, efekt sami możecie ocenić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Ode mnie jak zwykle łapa w górę :). No i gratuluję autografów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Mały drobiazg - napompowane koło we wraku UAZ-a? Trochę kontrastuje ze stanem reszty wozu. Reszta na duży +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 11 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2019 21 godzin temu, Monster3 napisał: Ode mnie jak zwykle łapa w górę :). No i gratuluję autografów Dzięki 18 godzin temu, Michal_G napisał: Mały drobiazg - napompowane koło we wraku UAZ-a? Trochę kontrastuje ze stanem reszty wozu. Reszta na duży +. Mały drobiazg - napompowane koło we wraku UAZ-a? - Nie ma takiego, wszystkie koła dysponują powietrzem atmosferycznym, te foty już nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 14 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2019 Jeńcy już schną. Szkoda, że stracili to, co z wielkim trudem zdobyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 15 Sierpnia 2019 Share Napisano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Fajni jeńcy, aż bije rezygnacja z tych zdjęć. Aha- BAR znów masz łacińskimi literami ...ale tabliczka i tak fajna. I to chyba tyle na dziś. Będę już leciał. Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez LordDisneyland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 15 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2019 7 godzin temu, LordDisneyland napisał: Fajni jeńcy, aż bije rezygnacja z tych zdjęć. Aha- BAR znów masz łacińskimi literami Dzięki za jeńców Ale szyld baru celowo tak zrobiony, żeby był zgodny z wiszącym w grze, cyrylicą napisany jest drugi z boku, ale na fotce ściana frontowa Czas na aktualizację, chociaż foty już nieaktualne :P I jak zawsze nadmiar fotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 15 Sierpnia 2019 Share Napisano 15 Sierpnia 2019 Ode mnie standardowo łapa w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 15 Sierpnia 2019 Share Napisano 15 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Monster3 napisał: Ode mnie standardowo łapa w górę MeToo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 A może ktoś by się pokusił o zrobienie Aurory z Metro Exodus :). To by była genialna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 16 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Monster3 napisał: A może ktoś by się pokusił o zrobienie Aurory z Metro Exodus :). To by była genialna sprawa Oj, nie. Metro zostawiam dla kogoś innego, nie moje klimaty jak już to CzarnobylLite. Gabaryty nie te, w książkach Haladyna jest pociąg pancerny i nawet go kupiłem, żeby zrobić, ale problem z modelem. Ma 70 cm dł. Tak samo, gdy kupiłem Mi 17 w skali 1:35. Nikt nawet nie pomyśli, jaka musi być wielka diorama. I ile miejsca zajmie ekspozycja. Z Metra robiłem dwie prace i są w "Przenicowanym Świecie" więc to klimat otwarty i wolny na tym forum. Może znajdzie się chętny. Chociaż wątpię, bo na forum rządzi konkursowa pancerka. Nikt nie robi dla siebie. Ważne są dyplomy, puchary itd. I pokazanie się na kolejnych zawodach. Modele piękne, światło cienie itp itd. to fakt, ale większość bez podstawek. Albo jakieś małe, żeby nie przyćmiły modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 A szkoda bo bardzo chętnie bym coś takiego zobaczył :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi