Bartosz Ciesielski Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 bardzo fajny temat ja akurat serię S.T.A.L.K.E.R znam z .świata wirtualnego u ciebie czuć ten klimat zony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 20 Sierpnia 2019 Share Napisano 20 Sierpnia 2019 W dniu 16.08.2019 o 18:46, megapol napisał: Oj, nie. Metro zostawiam dla kogoś innego, nie moje klimaty jak już to CzarnobylLite. Gabaryty nie te, w książkach Haladyna jest pociąg pancerny i nawet go kupiłem, żeby zrobić, ale problem z modelem. Ma 70 cm dł. Tak samo, gdy kupiłem Mi 17 w skali 1:35. Nikt nawet nie pomyśli, jaka musi być wielka diorama. I ile miejsca zajmie ekspozycja. Z Metra robiłem dwie prace i są w "Przenicowanym Świecie" więc to klimat otwarty i wolny na tym forum. Może znajdzie się chętny. Chociaż wątpię, bo na forum rządzi konkursowa pancerka. Nikt nie robi dla siebie. Ważne są dyplomy, puchary itd. I pokazanie się na kolejnych zawodach. Modele piękne, światło cienie itp itd. to fakt, ale większość bez podstawek. Albo jakieś małe, żeby nie przyćmiły modelu. Niekoniecznie, ludzie robią, dłubią dla siebie, lecz nie chcą prezentować z obawy o krytykę, bo"po co" ??? "konkursowa pancerka" to fakt, ale mam nadzieję że dożyje czasów, gdy obok niej pojawi się "radosne modelarstwo" bo gdy takowego nie będzie to za niedługo nie będzie miał kto sklejać "konkursowej pancerki" bo i ceny zaporowe, a bez "chemii" i "blach" nie podchodź do modelu :). Pozdrawiam i czekam na kolejną porcje zdjęć w ulubionym "stalker" czy innym "stalowy świt" czy "Metro" klimacie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2019 9 godzin temu, chorąży napisał: Niekoniecznie, ludzie robią, dłubią dla siebie, lecz nie chcą prezentować z obawy o krytykę, bo"po co" ??? A tak być nie powinno, to forum jest dla wszystkich i każdy powinien prezentować swoje prace, gorsze i te lepsze i olać krytykantów, ale i słuchać dobrych rad. Wiem i rozumiem, że krytyka obniża morale, bo sam wiesz, że przez to przechodziłem. A zresztą wystarczy prześledzić moje wątki od samego początku można nie jedno wyczytać, ale jestem tu i będę dalej robił to, co lubię robić w takich klimatach. Często przeglądam całe forum i są wybitne prace i te trochę gorsze, od kogoś, który dopiero zaczyna przygodę z modelarstwem, ale ich nie krytykuję, bo nie mam takiej wiedzy i uprawnień do oceniania innych modelarzy. Ludzie nie powinni się zrażać, tylko iść do przodu. Cieszę się, że mam również takich obserwatorów jak ty, czy kilka innych osób, bo warto robić dla nich swoje prace i też nie muszą się wszystkie przecież podobać. Chciałbym i byłoby mi miło, gdyby ktoś inny też robił i pokazywał swoje prace w takich klimatach, już miałem nadzieję, że ktoś robi, ale może się zniechęcił, no szkoda, bo ciekawie się zanosiło. A taką fotkę kiedyś zaprezentował mój kolega M.Serba w pewnej grupie na FB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Sierpnia 2019 Share Napisano 21 Sierpnia 2019 Ta fotka wisi także u mnie w pracy na ścianie :) Kiedyś jak miałem czas sędziowałem w konkursach modelarskich. Jeżeli 10 latek dumnie przyniósł sklejony przez siebie model. Co z tego, ze krzywo czy "grubo" pomalowany, co z tego, ze bez blach. Zawsze staraliśmy sie wszystkim dawać 1 miejsce i chociaż drobna nagrodę. Bo chcieli, większosc z nich do dzis skleja, spotykamy się w sklepie modelarskim, ich prace wystawiane są na wystawach i w Polsce i za granicą ... To jest zabawa i tyle. a jeżeli są ludzie, którzy lubią liczyć "nity" ?! cześć im i chwała, ale i ten i ten jest modelarzem.... Dobra, rozpisałem się, miłego dnia i oby prac na forum było coraz więcej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 21 Sierpnia 2019 Share Napisano 21 Sierpnia 2019 A myślałeś kiedyś, żeby spróbować sił ze skalą np. 1:72 i zrobić dioramę ze śmigłowcem? Albo ze skalą 1:285 - 1:300 i zrobić jakąś sekcję samej elektrowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2019 8 godzin temu, chorąży napisał:Jeżeli 10 latek dumnie przyniósł sklejony przez siebie model. Co z tego, ze krzywo czy "grubo" pomalowany, co z tego, ze bez blach. Zawsze staraliśmy sie wszystkim dawać 1 miejsce i chociaż drobna nagrodę. Bo chcieli, większosc z nich do dzis skleja, spotykamy się w sklepie modelarskim, ich prace wystawiane są na wystawach i w Polsce i za granicą ... To jest zabawa i tyle. a jeżeli są ludzie, którzy lubią liczyć "nity" ?! cześć im i chwała, ale i ten i ten jest modelarzem.... I właśnie o takie podejście do modelarstwa chodzi, o promowanie i zachęcanie. Zbiegiem czasu początkujący sam zobaczy, że to, co robi nie, jest takie, jakby sobie życzył, i sam zacznie szukać sposobów, aby polepszyć swój warsztat. Modelarstwo to nie najtańsze hobby więc każdy się stara, by zrobić model jak najlepiej. A HEJTEROM zawsze mówmy nie. Więc ludzie więcej wiary, sklejajcie i pokazujcie swoje prace 3 godziny temu, kret69 napisał: A myślałeś kiedyś, żeby spróbować zrobić jakąś sekcję samej elektrowni? O tym ciągle myślę i żeby była w sensownej skali. Na razie inne skale odpadają, za dużo mam rzeczy w 1/35. A śmigłowiec i tak będzie robiony w 1/35 to będzie, piękny wrak jak wyjdzie, a pociąg potrzebuje większej gabloty, więc wszystko przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthias44 Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Smiglowiec to bedzie ten do ktorego wspinal sie sztywny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 23 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2019 18 minut temu, Matthias44 napisał: Smiglowiec to bedzie ten do ktorego wspinal sie sztywny? Jeszcze nie wiem, mam parę pomysłów i parę grafik kilka stron wcześniej już wklejałem To już prawie koniec, jeszcze kilka poprawek, dopracować szczegóły i będzie galeria I jak zawsze nadmiar fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 26 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) S.T.A.L.K.E.R. - Opuszczona Podstacja Transformatorowa Praca zakończona Na nadmiar fotek zapraszam do galerii Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez megapol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Chciałbym zaprezentować najnowszą figurkę Stalkera w skali 1:16 ( 120mm ) która wczoraj o 19.00 została wyprodukowana, więc jest jeszcze gorąca. Nie posiada jeszcze nazwy ani opakowania więc , ja ją nazwałem. Nie wiem co wymyśli artysta Cheetah White, ale na razie jest tak. Cena to 1800 rubli, wysyłka do Polski kolejne 600 rubli. Jest to pierwsza z serii i będą jeszcze 4, a następna też będzie wspaniała bo z mutantem S.T.A.L.K.E.R - Łowca z Czerwonego Lasu Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez megapol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz94 Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Gdzie taką figurkę można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2019 37 minut temu, Husarz94 napisał: Gdzie taką figurkę można dostać? Figurki produkuje mój znajomy Cheetah White i można ją kupić tu: https://vk.com/fftbm Albo co polecam bardziej przez stronę fb. tu: Cheetah White Płatność przez PayPal Nie wiem, w jakiej ilości będzie nakład, ale za miesiąc kolejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Uzupełnienie Tak wyglądają części Łowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 No to teraz czekam na całą otoczkę tej postaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 2 Września 2019 Autor Share Napisano 2 Września 2019 Pomalutku schodzą się przesyłki do nowego projektu. Więc postanowiłem je zaprezentować. Na początek figurki firmy Nuts Planet skala 1/35 nr kat: TS 35001, TS 35002, TS 35003 Oraz budynek żywiczny firmy Drakkar Models skala 1/35 nr kat: DM 053 A więc Monolit Story nadal w grze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Września 2019 Share Napisano 3 Września 2019 Kolejny ciekawy projekt, ale wdaje się iż sam zrobiłbyś lepszy budynek :), a ja tradycyjnie podglądam i czerpię natchnienie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 18 Września 2019 Share Napisano 18 Września 2019 Coś nowego w temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Września 2019 Autor Share Napisano 21 Września 2019 W dniu 18.09.2019 o 13:13, chorąży napisał: Coś nowego w temacie ? Monolit musi trochę poczekać Teraz chyba czas wrócić do Rostoku i Powinności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Prace na Rostokiem pomału ruszają do przodu. Pierwsza hala poskładana i pomalowana podkładami, rozpoczęto również pracę nad wrotami hali. Jak zauważycie po oznaczeniu będzie to Arena Mutantów " PSI Arena " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 Ciesze się, że temat odżył :) i czekam na dalszą część relacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 17 Października 2019 Autor Share Napisano 17 Października 2019 Rostok -Mutant Arena, w bólach do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 Przystopowałeś trochę ?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 19 Października 2019 Autor Share Napisano 19 Października 2019 2 godziny temu, chorąży napisał: Przystopowałeś trochę ?!? Haha. Można tak powiedzieć, nadmiar pracy i obowiązków trochę mnie spowalnia. Rostok Arena Ostatnich dwóch z oddziału Najemników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Klimat jak SAS i ambasada Iranu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 (edytowane) 4 godziny temu, Michal_G napisał: Klimat jak SAS i ambasada Iranu! Noooo, można tak powiedzieć, Najemnicy to w zasadzie podobna frakcja tylko ktoś inny im płaci. Ale Iran odpada, może być każda inna lokacja. Tym bardziej, że przeciwnikiem będzie Powinność, a ci to pod ruskich bardziej podchodzą tylko że mundury czarne. Edytowane 21 Października 2019 przez megapol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi