net_sailor Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Aifix z fotelem Pavli i rurkami Mastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Ogólnie się podoba, pewnie także z uwagi na niecodzienność tematu i ciekawe wizualne połączenie kolorów płatowca ze znakami rozpoznawczymi. Z plusów ujemnych - lewituje główne podwozie i przednie dysze są w kolorze kamo. Pytanie techniczne - czy zestaw sprawiał jakieś szczególne problemy w budowie? Jakie kolory zostały użyte do głównych barw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2017 No niestety koła lewituja. Nie wziąłem pod uwagę fabrycznego spłaszczenia opon. To się jeszcze poprawi bo też mnie to gryzie. Przednie dysze w tym egzemplarzu były w kamo i nic na to nie poradzę. Co do budowy. Może popełniłem jakiś błąd, ale połówki przedniej wnęki podwozia nie chciały się zejść i musiałem uzupełniać ok 1 mm szczelinę. Boczne wloty też słabo pasowały i wewnątrz i na zewnątrz przy łączeniu z kadłubem. Szary to FS36440 z palety Gunze H. Biały to po prostu biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Harrier/AV-8 to jedna z najciekawszych konstrukcji w historii lotnictwa, aż dziw bierze że tak rzadko gości na MW. Model bardzo ładny, może odrobinę mało kontrastowe przejście kolorów góra / dół - ale malarsko i estetycznie, pierwsza klasa. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Dzięki za informacje, w tym wyjaśnienie kwestii koloru dyszy. Trafiłem na inne zdjęcia, stąd moje wątpliwości. Przywieź go do Szczecina, chętnie obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Przednie dysze w dwuprzepływowych silnikach rodziny Pegasus "obsługują" wylot relatywnie chłodnego powietrza z wentylatora. Dlatego też czasem malowane są w kolorach kamuflażu. "Gorące" są jedynie dysze tylne. A model zacny! Przypomniał mi czasy mojej świetlanej młodości gdy ulepiłem model Novo w podobnym malowaniu korzystając z kalkomanii dołączonych do Marfixowego vacu. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Jakoś mnie to malowanie nie przekonuje. Ten trochę bezpłciowy preshading psuje odbiór, choć model ogólnie nie jest brzydki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Szary harrier !! Fajny obiekt. Szkoda, że nie pokosiłeś się o oddanie wyglądu oryginalnych maszyn, tylko zastosowałeś standardowy schemat postępowania. Bo szary Harrier to bardzo wdzięczny obiekt do takiej roboty. Ale i tak jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Patrząc tak na niego, widzę że mi się podoba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Sierpnia 2017 Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Bardzo efektowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi