xspace Napisano 29 Sierpnia 2017 Share Napisano 29 Sierpnia 2017 Witam, Kilka zdjęć mesia w takim malowaniu jakie mi się bardzo podobało ze względu na kontrast żółtego z niebieskim, mało mam informacji na jego temat, tyle co w instrukcji, jeśli ktoś coś wie na jego temat to proszę się podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Merytorycznie się nie wypowiem, bo się nie znam, ale prezentuje się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Merytorycznie nie mam pojęcia, ale z estetycznego punktu widzenia bardzo chętnie się wypowiem: świetny model i zdjęcia też niczego sobie. Malowanie niby jednolite, ale niejednolite. Subtelnie umorusany, całość bardzo spójna. Przyjemnie popatrzeć. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Podoba się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Bardzo efektowny model, podoba się. Zauważyłem na pwm, że proszono Cię o szczegółowe opisy technik malarskich. Niewątpliwie dobrze będzie poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Bardzo fajny.109-tka to jest dopiero prawdziwa maszyna bojowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 Fajnie sklejony Messer Brawo, czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Piękny model. Gratuluje udanej pracy, warsztatu i fotki Amina. Jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 fajny. Może trochę mdły, ale i tak fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Dziękuje za wszystkie opinie, pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zed Napisano 16 Września 2017 Share Napisano 16 Września 2017 Brawa za model i za umiejętności. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam, Zed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Bardzo efektowny model, podoba się. Zauważyłem na pwm, że proszono Cię o szczegółowe opisy technik malarskich. Niewątpliwie dobrze będzie poczytać. Może komuś się przyda: 1. Podkład Gunze surfacer 1200. 2. Spód i boki to mieszanka "RLM 76" z farb Tamiya - niestety nie pamiętam proporcji, zmieszałem sobie cały słoiczek na "oko" do zdjęć dostępnych w sieci. Następnie rozjaśniłem lekko mieszankę białym i pomalowałem w środek paneli. 3. Górne pow. i boki pomalowałem farbami Mr. Hobby color RLM 74 i 75 jak każe instrukcja i bez kombinacji. 4. Powierzchnie pomalowane wcześniej RLM 74 i 75 pokryłem w formie mottlingu mieszanką Tamki RLM 76 mocno rozcieńczoną, następnie poszła mgiełka z "RLM 76" po całości. 5. Kalkomanie - tu użyłem zestawowych za wyjątkiem krzyży- te pomalowałem od masek własnej roboty. Żałuje że nie wyciąłem z lenistwa żółtych 11-tek bo zestawowe mają o wiele za cienką czarną obwódkę w zestawieniu za zdjęciem. 6. Wash w 2 etapach. 1-wszy to mieszanka Tamiya enamel XF-63 + XF-64 + ciut białego + 80% rozcieńczalnika EKO-1 i to zapuściłem w "nity". 2-gi etap to główne linie łączenia blach mieszanką Tamiya enamel X-18 + XF-64 + 80% EKO-1. 7. Okopcenia to bardzo rozcieńczona mieszanka XF-63 + ciut XF-64 ( prawie sam rozcieńczalnik ) i kładłem ją w 6-7 warstwach. 8. Obicia wykonałem akrylem Vallejo pale grey blue mocno rozcieńczonym wodą za pomocą pędzelka 000 ( prawie suchy ). Obicia na połączeniu skrzydeł z kadłubem zrobiłem kredką Prismacolor metallic silver. 9. Postshading to "kurz"- 99,5% leveling thinnera + mieszanka Tamiya buff + jakiś średni szary i to kładzione po liniach podziału blach na skrzydłach i bokach kadłuba, następnie powtórka z tego samego z dodatkiem kropki ( nie kropli ) Tamiya XF-64 i to położone wąskim strumieniem po głównych liniach podziału. 10. Brudzenie z farbami lejnymi, kurcze to dość "chaotyczny proces", mieszam 3-4 kolory imitujące kurz, ziemie, brud, spaliny itp. następnie nakładam je w/g wyczucia za pomocą pędzelka rozm 0 lub 1 w ten sposób że biorę ciut farby na pędzel i wycieram w ręcznik większość i nakładam trochę jak biedronkę ale tak żeby się wszystko nie wymieszało i żeby było widać gdzie błotko a gdzie brud po spalinach. To chyba tyle, preshadingu nie było, pigmentu też nie, modulacji też nie, jeśli czegoś zapomniałem to pytaj. Mirek O przepraszam pigmenty były na wydechach spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Brawa za model i za umiejętności. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam, Zed Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys85 Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Nie mój temat, ale nie pogardziłbym takim na półce.. wygląda fantastycznie! Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi