Taki Jeden Napisano 15 Października 2017 Share Napisano 15 Października 2017 Idziesz po podium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 15 Października 2017 Autor Share Napisano 15 Października 2017 To się okaże Póki co frekwencja chyba nie rokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Nie wiem jak będzie, ale na razie to Podstawka bardziej mi się podoba niż sam model. I to nie żeby model był słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Października 2017 Autor Share Napisano 17 Października 2017 Dziękuję za komentarze. Dalej idzie tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 model modelem.... ale za te super fotograficzne tutoriale w swoich warsztatach to masz u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Października 2017 Autor Share Napisano 25 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Napisz coś więcej o kole zapasowym - nawiercałeś je może? Czy może środek jest od IBG a tylko opona CMK? Też mam te koła tylko z 2 wersją bieżnika, kupiłem 2 komplety aby mieć 5 koło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Czemu "nie jesteś fanem pootwieranych modeli"? Ja utożsamiam "otwieranie" modelu z wyższą szkołą jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Października 2017 Autor Share Napisano 26 Października 2017 Napisz coś więcej o kole zapasowym - nawiercałeś je może? Czy może środek jest od IBG a tylko opona CMK? Też mam te koła tylko z 2 wersją bieżnika, kupiłem 2 komplety aby mieć 5 koło... To w 100% koło z CMK z nawierconymi otworami. W sumie robota na pół godziny. Czemu "nie jesteś fanem pootwieranych modeli"? Ja utożsamiam "otwieranie" modelu z wyższą szkołą jazdy. Tylko, że dla mnie poziom trudności w modelu to sprawa wtórna bo nie mam ambicji zdobywać żadnych konkursowych diamentów, pucharów itp. Moje modelarstwo ma jeden cel: chcę mieć kolekcję modeli pojazdów z IIWŚ w skali 1:72. Wybieram te, które mi się podobają, a ich otwieranie psuje to na czym mi zależy, czyli sylwetkę pojazdu i jego charakter. Dla mnie dziubanie wnętrza, którego nie widać to strata czasu. Nie mam w tym ani odrobiny satysfakcji. Wolę ten czas poświęcić na dopieszczenie zieleniny na podstawce, albo dodanie figurki do scenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Zdecydowanie realizacja zamierzonego celu tzn konkretna kolekcja to ważna rzecz bo i tak przytrafiają się modele nieprzewidziane U mnie to bazowo niby ok 50 pojazdów ale biorę pod uwagę nawet 30 nadprogramowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 W moim wypadku nastąpił na rynku wysyp modeli pojazdów, które chciałbym mieć w kolekcji. Głównie ze względu na nienachalną urodę. Toldi i Turan już są, Otter się kończy, a japońskie tankietki i kuriozalne Typ 89 następne w kolejce. IBG mnie wykończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Mam podobnie bo u mnie także w poczekalni typ 89 (nie wiem czemu nazwany Otsu) i powiem, że jest piękny w ramkach, nitowane modele wychodzą im swietnie. Bardzo mnie cieszy strona w którą IBG idzie, bo rzygam tymi panzerami i teciakami na forach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 No maja kilka fajnych propozycji. Japońce, Węgrzy... no i cięzarówki wszelkiego rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Ładnie się ten Otter prezentuje i komponuje z podstawką. Nawiązując do wcześniejszych wypowiedzi - IBG jest odpowiedzialne za moją zdradę w lotnictwie... Do tego masa fajnych tematów.. Na szczęście ostatnio w ramach nagród otrzymałem nie tylko najnowszego Chevroleta, ale i Karasia, więc bilans jakoś się wyrównuje. Panzer - w Łasku już można było obejrzeć wypraski C15TA w 72.. Idealnie się wpasowuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 Dzięki! C15TA to ja zrobię na pewno, bo to taki piękny brzydal Do tego dorobię sobie jakiegoś z Cab. 11 i kończę przygodę z Chevroletami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Wygląda świetnie. Dobry model, fajna podstawka, efekt murowany, BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Drzewko super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Dopiero co pierwszy raz zerknąłem na ten warsztat. MASAKRA!!! Extra zrobione wszystko. Do tego skala 1/72 normalnie nie wierzę! Na przyszłość możesz czcionkę trochę na zdjęciach przyciemnić i dać o drobinę większą. Ja czytam na monitorze 24" więc podejrzewam ,że przy mniejszych monitorach trzeba bardziej skupić wzrok. Oraz oddzielaj spacją wszystkie fotki. Bym prosił o opis i najlepiej też zdjęcia na czym robisz fotki (aparat, namiot czy stół bezcieniowy, żarówki jaka ilość i moc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 bomba tylko czemu nie jako diorama ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 17 Listopada 2017 Share Napisano 17 Listopada 2017 Efekt końcowy naprawdę super, drzewko Freon rewelacja. Podstawka klimatyczna a sam model bardzo dobrze zgrany z nią. Jedyny minusik to kształt plam kamuflażu, które sprawiają wrażenie poszarpanych choć zaznaczam że w temacie tych pojazdów i ich kamuflaży absolutnie nie jestem. Ogólnie relacja warsztatowa i winietka bardzo ładne a co najważniejsze dla mnie ciekawe tzn nie panzeroteciak od dragona (oby był to tylko zabobon:)) Rozważasz jakichś dodatkowych figurantów? Jest bardzo fajny zestaw brytyjskich zwiadowców od Zvezdy w 72. pozdrawiam ps Nie mogę się doczekać by zobaczyć Twojego Typ 89, mój będzie musiał trochę poczekać na swoją kolej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Listopada 2017 Share Napisano 20 Listopada 2017 Najlepszy warsztat jaki widziałem. Takie prace dają przykład innym jak to wszystko powinno wyglądać. Mnie osobiście wiele nauczyło przeglądanie twojej pracy i na pewno wyciągnę wnioski jak prowadzić warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Listopada 2017 Autor Share Napisano 21 Listopada 2017 Jedyny minusik to kształt plam kamuflażu, które sprawiają wrażenie poszarpanych Bo są. Eksperyment z maskolem Neo nie do końca się udał. tylko czemu nie jako diorama ?? Bo nie uważam, że jest to diorama. A regulamin konkursu daje mi możliwość wyboru kategorii. Bohaterem scenki jest Otter, a więc pojazd. Bym prosił o opis i najlepiej też zdjęcia na czym robisz fotki (aparat, namiot czy stół bezcieniowy, żarówki jaka ilość i moc) Namiot bezcieniowy (kostka 40cm) z allegro za 40zł + biała kartka papieru. Do tego 2 lampki LED z IKEI ( http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70355455/ ). Dzięki za wszystkie komentarze. Model jest już w galerii, tylko pewnie nikt o tym nie wie, bo nie można go komentować. Tak więc zapraszam do oglądania, a na wszystkie pytania techniczne odpowiem tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=256&t=59965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi