NAND Napisano 8 Września 2017 Share Napisano 8 Września 2017 Panie, blaszek a blaszek, ja to bym wymiękł Ekstra to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Września 2017 Autor Share Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Panie, blaszek a blaszek, ja to bym wymiękł Ekstra to wygląda Zobaczysz opancerzenie podwozia, to przysiądziesz . W całości jest więcej blaszek, niż plastiku. Edytowane 8 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2017 Share Napisano 8 Września 2017 W całości jest więcej blaszek, niż plastiku. To właśnie chciałem napisać. Świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Lada chwila dojdzie trochę żywicy☺ Maki, ze spodem się wstrzymaj, jeszcze nie składaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Blacharka pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 9 Września 2017 Share Napisano 9 Września 2017 Nie wiem czy nie za szybko pytam ale czy da rade poprawić wycieraczki? Ogólnie kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Piękna biżuteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Przeglądając twoje poczynania z tymi pojazdami, mam wrażenie ,że nie długo dojdziesz do perfekcji i wygniesz go z jednego kawałka blachy Jak zwykle jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Przeglądając twoje poczynania z tymi pojazdami, mam wrażenie ,że nie długo dojdziesz do perfekcji i wygniesz go z jednego kawałka blachy Jak zwykle jest na co popatrzeć. kół się nie da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Dopiero teraz zajrzałem do warsztatu i jestem pod wrażeniem Czysta robota A i te figsy to chyba najbardziej dopracowane jakościowo seryjne wytwory jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Przeglądając twoje poczynania z tymi pojazdami, mam wrażenie ,że nie długo dojdziesz do perfekcji i wygniesz go z jednego kawałka blachy Jak zwykle jest na co popatrzeć. kół się nie da.... Maki, chcesz się założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Pojawił się dylemat... Mam wieżę GPK z blaszek wraz z osłoną strzelca. Wygląda świetnie- jak to blaszka. Mam też takową wieżę z modelu M1114 Bronco. W tle dla wizualizacji z modelu M1114 Spec Ops. Na czym polega problem- wieżę z blaszek należy uzupełnić o śruby- około 30 sztuk. Patrząc na zdjęcia oryginałów i wieżę plastikową mam obawy o umiejętne, czyste naklejenie tak małych elementów. Druga sprawa, to owe śrubki. Meng produkuje takie zestawy, ale nawet najmniejsze elementy są wielkie w porównaniu do tych na wieży od Bronco. Co radzicie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Poodcinaj delikatnie z plastikowej wieży i doklej do blaszki... Swoją drogą - to mają być śruby (łby wyraźnie sześciokątne), czy wystarczy wypukłość typu nit ? Bo jeśli wypukłość - to może przeprojektować blaszkę, tak aby można było "wytłoczyć" blaszkę na zewnątrz i zaszpachlować od środka, albo od środka coś dokleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Może jakiś profil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 @martinello- myślałem o tym, ale jak spieprzę, to ani nitów na blaszkę nie będzie, ani plastikowej wieży w całości... @marcin- o profilu też rozmyślałem, ale odcięcie 30 takim małych brzdąców może okazać się ...nieco utrudnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Jedyna opcja, to profile okrągłe czy jakie tam Ci potrzebne, a następnie przykleić je na lakier bezbarwny. Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 (edytowane) Przy pomocy takiego narzędzia można zrobić łby śrub z profili okrągłych lub heksagonalnych z dużą dokładnością i powtarzalnością. Niekoniecznie musisz kupować gotowca, choć jest przydatny. Taką przyrżnię pod konkretne zastosowanie można sobie skleić z polistyrenu i docinać potem plasterki skalpelem. Edytowane 12 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Hmmmm...coś wymyślę. Dzięki za koncepcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Jeśli natomiast są to łby okrągłe, bardziej nity niż nakrętki, to możesz spróbować aplikować średnio rzadki klej dwuskładnikowy za pomocą strzykawki i igły odpowiedniej grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 (edytowane) Jeszcze jeden pomysł (jeśli to może być "a'la nit") - w sklepie z badziewiem do manicure kupiłem kiedyś mini kuleczki z plastiku. Może dopasujesz średnicę i dokleisz do otworków w blaszce ? Co do odcinania - na pewno masz w magazynku jakieśniepotrzebne części z podobnymi "nito-śrubami". Poodcinaj z tego i przetestuj. Jest też pracochłonna metoda - na niektórych blaszkach Eduarda są "dziurki" w kształcie sześciokątów. Rozgrzewasz ramkę plastiku i dociskasz do "dziurek", tak aby trochę plastiku do nich weszło - po wystygnięciu odcinasz i doklejasz. "Dziurki" możesz też zrobić sam - nawiercić wiertełkiem blaszkę i masz. Kiedyś tak dorobiłem wszystkie nity do modelu Vickersa sześciotonowego Edytowane 12 Września 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Najbardziej podoba mi się klej dwuskładnikowy i strzykawka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Spróbuj produkować nity na nieklejacej stronie taśmy biurowej a po wyschnięciu przenosić na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Matko...chyba wykorzystam Bronco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Widziałem chyba na Armoramie jak ktoś działał w ten sposób że pręciki o odpowiedniej grubości punktowo przyklejał były dłuższe więc było łatwiej a potem przycinał i delikatnie przejechał papierkiem. Podobno dosyć sprawnie i szybko to szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Już się sprawa rozwiązała- producent blaszek zalecił produkty firmy Taurus Models... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi