pmroczko Napisano 21 Października 2017 Autor Share Napisano 21 Października 2017 Greif, TReS. Grzegorz - bardzo dziękuję za komentarze! A ja powoli kończę. W dzisiejszym update ostatnie detale. Zacznę od łopat - w zestawie są trzy - po jednej dla każdego członka załogi. Na większości fot są trzy. A w większości modeli widocznych w sieci i w instrukcji są dwie - bo tyle wchodzi. Postanowiłem nad tym popracować. Jedna łopatę zostawiłem fabryczną - ta pójdzie na sam spód - a dwie pozostałe przerobiłem - łopaty zrobiłem z blaszki miedzianej: Po odrobinie kombinowania udało się na kadłub wcisnąć trzy łopaty: Przy okazji zwróćcie uwagę na "sitko" które wkleiłem na wejściu do rurki obok! Mam też anteny dorobione ze struny od gitary. Teraz następny detal - światła. Z Krzyśkiem już o tym pisałem. Teraz pojechałem tak samo - na początek srebrny - w tym przypadku Gunze, a na to cienka, przezroczysta warstwa błyszczącej białej Humbrola. Dorobiłem też odblaski: Odblaski są w trzech kolorach, tak jak powinno być - bo zestaw daje tylko czerwone i wcale nie odblaskowe: Dorobiłem też rurkę odprowadzającą gazy z turbiny, z odpryskami farby: Mam też pomalowany port do wyrzucania zużytych łusek: Bardzo dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 21 Października 2017 hmm no odblaski ... troszkę nie bałdzo ;) ja używam sreberka z serka tutejszego (można z papierosów) jest takie z natłoczeniem w kwadraciki, daje to imitację lepszą niż płaski kawałek folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Greif, M.A.V. - bardzo dziękuję za kometarze! Greif - to dlatego, że nie palę fajek! Wziąłem folię od jogurtu. Na fotach oczywiście wszystkie niedoróbki wychodzą. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 25 Października 2017 ot tak na szybko ,można poszukać z drobniejszymi kwadratami wtedy jeszcze fajniej wychodzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Października 2017 Autor Share Napisano 25 Października 2017 Cześć! Odblaski bardzo ładne! Jako, że nie palę, mam słaby dostęp do takiej folii :-)) Ale się rozejrzę! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Października 2017 Autor Share Napisano 26 Października 2017 Dzień dobry wszystkim! Czołg skończony - oto foty gotowego: Bardzo dziękuje za Wasze towarzystwo podczas budowy i za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 26 Października 2017 obsmaruj mu tylko bardziej podwozie, w sensie podłogę kadłuba, wszak czołg ten "taża się brzuszkiem po ziemi" więc taki czyścioszek troszkę nie przystoi ;) reszta ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Ale galeria w odpowiednim dziale też będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Października 2017 Autor Share Napisano 26 Października 2017 Greif - przecież ta maszyna to absolutny czyścioszek, obmyli go ostro jak go stawiali na wystawie! Mikele - no właśnie nie jestem taki przekonany... Jak ostatnio postawiłem temat w galerii, to miał 0 komentarzy, więc czy jest sens? Bardzo dziękuję za komentarze, życzę miłego dnia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 A czy chodzi o komenty?? Tu my se pogadali, tam będziemy paczeć i dumać jaki On ładny, Przecioraj to podwozie jakimś loszem ciemnym i pigmentem, nawet nie za dużo i będzie dobrze, jak narazie za mocno odstaje od góry, poza tym bardzo ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Jak ostatnio postawiłem temat w galerii, to miał 0 komentarzy, więc czy jest sens? A bo żeś go nie w jedynie słusznej skali zrobił. Dawaj, a na pewno komenty się znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Października 2017 Autor Share Napisano 27 Października 2017 A jak to wygląda, jeżeli chodzi o maksymalny rozmiar obrazu - kiedyś było ograniczenie do 1024 pikseli szerokości, czy w galerii też to obowiązuje? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Października 2017 Share Napisano 29 Października 2017 ...jak ostatnio postawiłem temat w galerii, to miał 0 komentarzy, więc czy jest sens? Czasem tak jest że jak ktoś śledził z uwagą warsztat gdzie na końcu efekt końcowy jest dokładnie "obfocony" to do galerii może nie zajrzeć bo zakłada iż nie będzie tam nic nowego... Ze mną jest bardzo często tak, że śledzę warsztat a potem autor wstawia galerię po miesiącu albo jeszcze później o ukończenia i zwyczajnie mi ona umyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 29 Października 2017 A jak to wygląda, jeżeli chodzi o maksymalny rozmiar obrazu - kiedyś było ograniczenie do 1024 pikseli szerokości, czy w galerii też to obowiązuje?Pozdrawiam Paweł Tak w galerii też to ograniczenie obowiązuje. jak wstawisz większe zdjęcia, to forum zmniejszy ale co niektórym będą się one otwierały bardzo długo, przez co po prostu wyjdą z twojej galerii. Tak że w galerii też wstawiamy 1024px. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Dziekuję za informacje! W takim razie, na życzenie szanownej publiczności, oto galeria: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=59828 Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Października 2017 Super Moderator Share Napisano 31 Października 2017 normalnie se tak oglądam i oglądam aż se gąski zamówiłem do niego :P chyba zaraz pudełko wyjmę i znowu se oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 31 Października 2017 Autor Share Napisano 31 Października 2017 Cześć! No to super - plastikowe gąsienice na pewno poprawią komfort pracy nad tym modelem i jego trwałość. Będzie można też pousuwać wszystkie nadlewki, nie tak jak na "gumach". Ale też trzeba powiedzieć, że te "gumy" nie wyglądają tak źle, a ja chciałem ten model zrobić "on time on budget" - i dało radę! Ale Tobie życzę powodzenia w budowie, będę kibicował! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 I właśnie to mnie się najbardziej podoba - forum inspiruje i zachęca . A samo wykonanie modelu świetne, chętnie bym się z nim także zmierzył, może kiedyś się uda... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 31 Października 2017 Autor Share Napisano 31 Października 2017 Cześć! Zachęcam - model nie jest drogi ani trudno dostępny, a składa się go bardzo przyjemnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 No i są do niego dostępne blaszki i toczona lufa .Ale jak dla mnie ma dwa minusy, które go całkowicie dyskwalifikują, nie był w polskiej służbie, i (lub) nigdy nie był użyty bojowo . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 Cześć Adam! Ale podobno Polacy chcieli go na licencji robić. Tak jest w kilku miejscach na sieci napisane. Pewnie też dlatego znalazł się w książce "Samochody od A do Z", skąd ja go znam już od ponad 30 lat. Czyli w tym momencie mógłbyś zrobić "what-if"! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 Dzięki Paweł, ale jest tyle realnego i nie zrealizowanego sprzętu, że fizycznie czasu na "papierpanzery" nie starczy, zwłaszcza że Toromodel obecnie bardzo się stara i zapewnia mi naprawdę wiele kalek do projektów (dla mnie właściwe, oznakowanie pojazdów to zawsze najtrudniejsza część konwersji,nie zawsze można wykorzystać kalki generyczne) i będą pojazdy z LWP 1943-1989 (i nie tylko ) ale inne niż wszystkie . Kończ już to działo samobieżne i M728 CEV kończ bo ludzie czekają . Pozr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 Ale chwila, Adam - przecież działo samobieżne już jest skończone! http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=36882 Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi