Kosynier Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Kategoria Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Kategoria Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Na początek deklaracja w jakich klasach i kategoriach Klimient będzie starował (tylko dlaczego nie ma kategorii dla najlepszego modelu w barwach zdradzieckich ): Zestaw: Dowód na to że Klimient był w kawałkach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Października 2017 Share Napisano 11 Października 2017 ale żeś mnie zrobił w bambuko.... myślałem że będzie woroszyłowiec powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Gęsi metalowe będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 12 Października 2017 Autor Share Napisano 12 Października 2017 Gęsi metalowe będą? Nie planowałem wymiany. Na razie zostanę przy tym co w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 13 Października 2017 Share Napisano 13 Października 2017 Tyle wymieniasz w zestawie, że warto było by przemyśleć i wymianę gąsek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Listopada 2017 Share Napisano 1 Listopada 2017 coś ruszyło o przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 2 Listopada 2017 Autor Share Napisano 2 Listopada 2017 Tak, działam sobie powoli. Jak będzie coś warte pokazania to wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Jakoś się uporałem z lutowaniem błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Listopada 2017 Share Napisano 19 Listopada 2017 To jest bardzo fajny zestaw. Robiłem go kiedyś mile wspominam. Będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2018 Poskładany do kupy. Gąsienice będę skracał przy finalnym montażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 ładnie, czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Czerwca 2018 Share Napisano 7 Czerwca 2018 Świetna robota. KW i do tego w 1:48 Tylko mała uwaga - wymień ten koszmarek udający uchwyt do otwierania włazu na tylnej ścianie wieży i szekle powinny raczej zwisać zgodnie z kierunkiem działania grawitacji czyli pionowo w dół. A powiedz jak ci się składało friule do KW ?? Zakupiłem ostatnio zestaw w wersji light i jestem ciekaw jak z jakością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 10 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2018 Co do koszmarka udającego uchwyt to już było dla niego za późno. Zdjęcia wrzuciłem jak już zacząłem kolorowanki. Friule składałem po raz pierwszy i składały się bez problemów. Oczywiście trzeba było wszystkie przewiercić i usunąć drobne nadlewki. Kolorowanka zrobiona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Myślę, że rury wydechowe lepiej by było pomalować w kolor kamuflażu. To element wykonany z dość grubego metalu i nie ma za bardzo możliwości, by to pordzewiało, zwłaszcza w taki sposób, jak to zrobiłeś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Fajnie zmalowany. Mój zdecydowanie za ciemny zrobiłem a zabrakło odwagi na takie eleganckie rozjaśnienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 10 Czerwca 2018 Share Napisano 10 Czerwca 2018 Ladnie wyglada, czekam na dalsze postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2018 Share Napisano 11 Czerwca 2018 Ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Czerwca 2018 Share Napisano 11 Czerwca 2018 Duży plus za fruile ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 13 Lipca 2018 Autor Share Napisano 13 Lipca 2018 Wash po całości i trochę odrdzewiłem tłumiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Lipca 2018 Share Napisano 13 Lipca 2018 Wygląda bardzo dobrze. Podoba mi się cieniowanie w ten sposób, chciałbym tak umieć. Patrzę patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 16 Lipca 2018 Autor Share Napisano 16 Lipca 2018 Trochę przefiltrowałem, nie wiele się zmieniło Teraz czekają mnie rysy i obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 fajnie pocieniowany. Nie wiem czy w tej skali takie cieniowanie robi robote. Wiadomo bowiem, że czym mniejszy obiekt tym bardzie potrzebuje takich zabiegów, ale w każdym razie cieniowanko bardzo zgrabne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Fajny kolor. Czym maziełeś klimenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 18 Lipca 2018 Autor Share Napisano 18 Lipca 2018 - Podkład to Tamiya XF-62 (Olive Drab) - Kolor baza Hataka C211 (Interior Green), rozjaśniany Hataka C239 (Seafoam Green), do ostatnich rozjaśnień dodana Tamiya XF-2 (Flat White) - Później mieszanka Tamiya X-22 (Clear) i Tamiya XF-86 (Flat Clear) - Wash po całości AK 045 (Dark Brown) - Filtr po całości z bazy, i drugi filtr Tamiya X-24 (Clear Yellow) z dodatkiem Tamiya XF-86 (Flat Clear) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Podoba mnie się to malowanie. Jedziesz dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi