zloty Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Hiszpański Fiacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Bardzo elegancki !! eleganckie malowanki, czyściutka kabinka, i pięknie spasowane Karabiny. Kiedyś robiłem Fiacika z Airfixa, to mam sentyment do tej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Dzięki, Z karabinami jest rzecz prosta. Trzeba dopasować "wypustki" na masce silnika do karabinów,a nie odwrotnie.W sumie banalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 Fiacik wyszedł bardzo ładnie. Gratuluję. Tym bardziej, że zestaw wyjściowy to jedno wielkie g.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Dzięki. Nie zgodzę się z tym wielkim g. To już mój drugi fiacik AMlu i na tle innych shortów to jest całkiem znośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 Dzięki,Z karabinami jest rzecz prosta. Trzeba dopasować "wypustki" na masce silnika do karabinów,a nie odwrotnie.W sumie banalne. Dokładnie. W Airfixach, wypustki były monolitem z kadłubem, i jest wiele zlepionych airfixowych fiacików, które w nic by nie trafiły. Dla tego zwróciłem uwage. Czy lufy półcalówek to jakies miedziaki, czy zestawowe ? Pytam bo świetnie wygladają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Miedziaki,chyba Mastera o ile mnie pamięć nie myli. W zestawie są żywice które nawet mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Model fajny, ale widząc którąś Twoją galerię mam wrażenie, że zazwyczaj masz dosyć prześwietlone fotki i modele wygadają nienaturalnie blado. Pozwoliłem sobie na szybko jedno Twoje zdjęcie lekko podciągnąć. Spójrz czy przypadkiem "poprawione" nie ma kolorów bliższych rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 6 Listopada 2017 Autor Share Napisano 6 Listopada 2017 Podciągnąłeś kontrast? Na żywo kolory modelu są bliższe mniej obrobionym zdjęciom.Owszem na ekranie komputera bardziej obrobione foto wygląda wyraźniej,ale też kolory stają się za bardzo soczyste i żywe. Jakieś porady jak zrobić lepsze zdjęcia.Mam Olimpusa E-PL5 zdjęcia robię na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Wzmocniłem "cienie" w darmowej picassie od Google żeby kolory nie były takie wyblakłe. Rozumiem, że zdjęcia robisz w jakimś automatycznym trybie? Jeśli masz taką możliwość to spróbuj w manualnym. Ustaw balans bieli na tło, wartość przysłony (f) na maxa, i empirycznie jakiś czas naświetlania. Jeśli będzie za długi to wyjdzie Ci tak jak do tej pory. Jak za mały to za ciemno. Ja zazwyczaj mam 1/5 - 1/8 sekundy. Jeśli światło na zewnątrz jest zbyt silne to też nie dobrze. Możesz zastosować prosty namiot bezcieniowy zrobiony nawet z jednorazowych ręczników. To naprawdę dużo daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 8 Listopada 2017 Autor Share Napisano 8 Listopada 2017 Dzięki,skorzystam przy kolejnej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 Zdjęcia za jasne? Samolot zlany hiszpańskim słońcem, pamiętajcie Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 bardzo przyjemny ten twój fiacik AML robi wymagające modele ale z wieloma smaczkami - jak tam kokpit? masz może jakieś fotki z budowy? jestem pewien że i tam jest na co popatrzeć pozdr! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Listopada 2017 Super Moderator Share Napisano 22 Listopada 2017 Jakieś porady jak zrobić lepsze zdjęcia. Bardzo proszę. Może skorzystasz z tego co tam jest napisane. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=238&t=54341 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Listopada 2017 Autor Share Napisano 22 Listopada 2017 @Mariucha, dzięki @wuwumaster, Nie mam zdjęć warsztatowych.Myśliwce II wojenne robię z zasady z zamkniętą owiewką,więc i pokazywać nie ma co. @jawkers, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 24 Listopada 2017 Share Napisano 24 Listopada 2017 Nie pasują mi tak położone plamki , wydają się za bardzo rozmyte. Reszta ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Listopada 2017 Share Napisano 24 Listopada 2017 Model świetny.Jednego Fiata już popełniłem,drugi czeka w kolejce tak że wiem ile pracy kosztowało takie wykonanie.Szkoda tylko że AML nie daje żywicznej osłony silnika do każdego zestawu.Ja swojego Fiacika nie śmiał bym postawić obok Twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Dzięki za komentarze. Co do plamek to jest to max co mogę wycisnąć ze starej psełdoiwaty. Poza tym jak dla mnie jest ok, to nie jest 48.Jasne tło też nie ułatwia malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi