bazylms Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 To jeszcze tylko trzy... te duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Wory - teflon? No i co z Kongo, tamto był zdecydowanie ciekawszy projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 18 minut temu, Szydercza Gała napisał: Wory - teflon? No i co z Kongo, tamto był zdecydowanie ciekawszy projekt Wory z cytrynowego Liptona - będę jeszcze z nimi walczył, bo nie wszystkie mi się podobają... Co do Kongo, to sobie stoi spokojnie w gablotce i dojrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2019 W dniu 16.01.2019 o 17:22, bazylms napisał: To jeszcze tylko trzy... te duże. Dwie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 18 Stycznia 2019 Share Napisano 18 Stycznia 2019 Ciekawy pomysł z tymi worami z herbaty. Wygląda to bardzo dobrze. Jedynie na prawej lufie wieży po lewej to proste załamanie mnie razi. W Kongo to Ci blachy zaśniedzieją jak tak będzie dojrzewał. A Japonka na niego czeka... aż sie zestarzeje i zrobi się brzydka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 (edytowane) W dniu 18.01.2019 o 08:20, Super_Hans napisał: Ciekawy pomysł z tymi worami z herbaty. Wygląda to bardzo dobrze. Jedynie na prawej lufie wieży po lewej to proste załamanie mnie razi. Worki od herbaty mają niewątpliwie duży potencjał, choć w tej kwesti nic nie jest jeszcze przesądzone. Chcę zobaczyć jeszcze worki z CMK, które dostanę w przyszłym tygodniu i wtedy podejmę ostateczne decyzję. A na razie kolejna przedostatnia wieża. Edytowane 19 Stycznia 2019 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 Bardzo ciekawy pomysł. Te worki to tak na sucho założone ? Ps.ciekawe czy będą lepiej wyglądać niż to póki co fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 3 minuty temu, macek25 napisał: Bardzo ciekawy pomysł. Te worki to tak na sucho założone ? Ps.ciekawe czy będą lepiej wyglądać niż to póki co fajnie Worki są przyklejone jakimś wikolem do tego co dał Pontos. Na ten moment są jedynie osadzone na lufach, bez klejenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 Pobawię się trochę nowymi dla mnie farbami... Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 Ładnie gładziutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 26 minut temu, Bartosz.B napisał: Ładnie gładziutko Bo ja wiem... Normalnie, jak z aero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) 15 minut temu, Dorotka napisał: Bo ja wiem... Normalnie, jak z aero... nie dla każdego jest to takie normalne i oczywiste by wyszło gładko Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Bartosz.B 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 Reszta towarzystwa... Miałem zmalować wszystkie 128-ki, ale okazało się, że Trumpeter i Pontos zapomniał o poręczach na tych bez dalmierzy. Trzeba dorabiać i malowanie poszło w .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) 20 godzin temu, Dorotka napisał: Pobawię się trochę nowymi dla mnie farbami... Zobaczymy co z tego wyjdzie Sam zastanawiam się nad zestawem tych farb . Opinie są różne więc czekam na test Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Mirek-M128 Brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2019 Godzinę temu, Mirek-M128 napisał: Sam zastanawiam się nad zestawem tych farb . Opinie są różne więc czekam na test Na tę chwilę psiknąłem jedynie jakiś złom od Trumpka. Nie miałem firmowego rozcieńczalnika, ani 22A więc wymieszałem z tamiyowskim Lacquer Thinner. Maluje się normalnie, od czasu do czasu przytyka dyszę. Teraz mam rozpuszczalnik firmowy, więc teoretycznie powinno być lepiej. Farba jak farba, kolory mi się podobają. Na chemię od Wildera reagują normalnie, tzn. nic nie odchodzi. Skrobać też można. Wygląda na to, że się polubimy. Ale to tylko wstępny test… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Myślę, że leveling thinner byłby lepszym wyborem, jeśli przytyka dyszę. W każdym razie coś już wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 Worki od CMK... Dużo sensowniejsze niż te od Pontos, według mnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 (edytowane) 20 godzin temu, Mirek-M128 napisał: W każdym razie coś już wiemy Wiemy jeszcze coś... Dodanie firmowego rozpuszczalnika, a także rozpuszczalnika Mr Hobby Hobby Color Thinner 400 likwiduje skutecznie kolor farby Jeszcze takich rzeczy to nie widziałem muszę przyznać... Z ciemnoszarego na niebieski.... Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 22 Stycznia 2019 Share Napisano 22 Stycznia 2019 Worki prezentują się świetnie. Gdzie zamawiałeś? 8 minut temu, Dorotka napisał: Wiemy jeszcze coś... Dodanie firmowego rozpuszczalnika, a także rozpuszczalnika Mr Hobby Hobby Color Thinner 400 likwiduje skutecznie kolor farby Jeszcze takich rzeczy to nie widziałem muszę przyznać... Z ciemnoszarego na niebieski.... Dziwna sprawa W takiej sytuacji pozostaje tylko lacquer albo zmiana na lakiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 2 minuty temu, Mirek-M128 napisał: Worki prezentują się świetnie. Gdzie zamawiałeś? Dziwna sprawa W takiej sytuacji pozostaje tylko lacquer albo zmiana na lakiery. Worki zamawiałem w Mojehobby. Co do farby to sprawdzę jeszcze X-20A od Tamki, ale muszę zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 22 Stycznia 2019 Share Napisano 22 Stycznia 2019 Możesz podać link do tych worków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 (edytowane) 5 godzin temu, Iron Duke napisał: Możesz podać link do tych worków? https://www.mojehobby.pl/products/Bismarck-3668004.html https://www.mojehobby.pl/products/Bismarck-3667999.html Ale generalnie to ani te od Pontosa, ani te od CMK w niczym nie przypominają szmat na oryginale... Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 9 godzin temu, Dorotka napisał: Ale generalnie to ani te od Pontosa, ani te od CMK w niczym nie przypominają szmat na oryginale... Wpadłem wczoraj na ten filmik. Tutaj gość robi worki z masy i efekt jest naprawdę dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2019 Film znam i prace Ebroina także. Problem polega na tym, że 1/200 to jednak coś innego niż 1/350 i wszystkie te plastikowe worki wyglądają jak plastikowe bryły. co ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) A mnie nie przekonują te ulepione z filmu. Za "teatralne" i masywne są te zwisy. 2 godziny temu, Dorotka napisał: wszystkie te plastikowe worki wyglądają jak plastikowe bryły. co ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.... Zgadzam się. W 1/350 też a jak pokazał Chudyhunter nawet w 1/700 lepiej wyglądają te marszczone z teflonu, mokrego pergaminu itp. Twoje z herbaty też są dobre. Pochyl się nad tymi zmarszczkami żeby nie było sztucznych załamań i będziesz miał efekt jak na focie wyżej. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi