jrminiatures Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 Witajcie. Chciałem zaprezentować najnowszy mój ulepek czyli Tornado Gr4 od Revella w skali 1/48. Model początkowo miał byc OOB - ale okazał się strasznie ubogi w detal i musiałem coś dodać żeby cieszył oko. Standardowo przetrasowałem wszystkie linie paneli i odnowiłem nitowanie - do kokpitu doszłu pasy fotela, do kadłuba - żywiczne koła od Edka i komplet Pitota od Mastera. Model przy budowie bardzo dziwnie skomplikowany - szparo i szpachlożerny. Model jest w malowaniu 617 squadronu Dumpbustard - malowany Tamiya i Gunzy. Weathering robiony na podobieństwo materiałów dosłanych przez zamawiającego. Oglądajcie. Pozdrawiam. Cytuj
filipsg Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Odrzutowce to ogólnie nie moja działka, ale do Tornado zawsze miałem jakąś taką sympatię, i ten model też mi się baaardzo podoba! Świetne te smugi syfu na chowanych powierzchniach skrzydeł. Z drugiej strony trochę dziwnie wygląda tak osmalony statecznik pionowy. Poza tym 617 Sqn to Dambusters, a nie jacyś Dumpbustards Edit: Okej, zwracam honor co do statecznika Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj
wisa Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 Podoba mi się. I to bardzo! Co do osmoleń statecznika: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Royal_Air_Force_Panavia_Tornado_GR4_Lofting-1.jpg Cytuj
Solo Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 Bardzo fajny Tornado, czysta robota, bardzo fajne malowanie. Podobają mi się rozjaśnienia na lukach inspekcyjnych i przy nitach. Bardzo fajny. Cytuj
jrminiatures Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Napisano 6 Grudnia 2017 Dzięki - ja tez wkleję zdjęcie kopcia na ogonie - to od odwracacza ciągu... Cytuj
spiton Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 generalnie bardzo fajny. jedyne co kluje po oczach to wymaskowany kształt na skrzydłach na tych częściach które się chowają w kadłubie. To wygląda mega nienaturalnie. reszta super. Cytuj
jrminiatures Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Napisano 6 Grudnia 2017 jedyne co kluje po oczach to wymaskowany kształt na skrzydłach na tych częściach które się chowają w kadłubie. To wygląda mega nienaturalnie. Ten wymaskowana część skrzydła wydaje mi się że jest czyms pokryta zeby się nie rysowała powierzchnia - albo po prostu jej nie malują - ja zrobiłem akurat w kolorze z instrukcji a na fotkach poniżej jest różnie - ale ładnie wymaskowane Cytuj
empit Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 Kawał dobrej roboty! Mam na półce Tornado IDS. Ale czeka cierpliwie na swój czas. Rzeczywiście potrzeba sporo szpachli? Instrukcja Revella raczej marna. Cytuj
Mikele Napisano 6 Grudnia 2017 Napisano 6 Grudnia 2017 I mi się podoba, z małym ale. Kopciuch na stateczniku taki mało wyraźny, jakby mu nieco zróżnicowania brakowało. Tych rys i smug, co to je na tym zdjęciu pokazałeś. Ale zasadniczo - poziom trzyma Cytuj
jrminiatures Napisano 7 Grudnia 2017 Autor Napisano 7 Grudnia 2017 I mi się podoba, z małym ale. Kopciuch na stateczniku taki mało wyraźny, jakby mu nieco zróżnicowania brakowało. Tych rys i smug, co to je na tym zdjęciu pokazałeś. Ale zasadniczo - poziom trzyma Starałem się oddać na tyle ile potrafie jesli chodzi o kopcia na ogonie - wydaje mi się że na zoomie widać to znacznie lepiej - chodź fakt - można zrobić to znaczenie lepiej Cytuj
Pires Napisano 7 Grudnia 2017 Napisano 7 Grudnia 2017 Nieraz czytam pochwały, chociaż niczym nie uzasadnione, ale w tym przypadku podpisuję się obiema rękami pod pozytywnymi ocenami Twojego modelu. Pięknie pomalowany, bez tej przesady w brudzeniu, które ostatnio święci triumfy. Jedyne co mi psuje obraz to nierówne nitowanie, jak to widac np. na zdjęciu powyżej. Ale ogólnie jest super. Cytuj
karambolis8 Napisano 7 Grudnia 2017 Napisano 7 Grudnia 2017 Jak będziesz kiedyś robił jakieś pokazy z weatheringu to jadę Cytuj
jrminiatures Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Napisano 8 Grudnia 2017 Dziękuje - przyznaje się- Jedyne co mi psuje obraz to nierówne nitowanie, jak to widać np. na zdjęciu powyżej. Ale ogólnie jest super. gdzieniegdzie nitowanie jest nierówne ale to przy 5 tysiącach otworków robionych ręcznie czasami coś nie wyjdzie jak chcemy - ale widać to dopiero przy dużym zoomie - na zdjęciach całości jest to niezauważalne - od zawsze było wiadomo że zbliżenia na modelach uwypuklają niedoskonałości... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi