abtb Napisano 21 Września 2020 Autor Share Napisano 21 Września 2020 Ostro Grzesiu pojechałeś. Po takiej deklaracji to chyba będziesz Zbyszkowi fundował głowice wirnika Mała przymiarka jak ma się wnętrze do okien: Mam nadzieję, że coś w tym tygodniu uda się wyskrobać i zamknąć kadłub. Ale to tak bliżej łykendu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Września 2020 Share Napisano 21 Września 2020 1 godzinę temu, abtb napisał: Ostro Grzesiu pojechałeś. Po takiej deklaracji to chyba będziesz Zbyszkowi fundował głowice wirnika Mała przymiarka jak ma się wnętrze do okien: Mam nadzieję, że coś w tym tygodniu uda się wyskrobać i zamknąć kadłub. Ale to tak bliżej łykendu. A w czym jest problem lepsza głowica wirnika niż przerabiany kadłub poza tym sam robisz hobby bossa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Września 2020 Autor Share Napisano 21 Września 2020 Robię bo nie ma innej opcji Przynajmniej w tej skali. 10 minut temu, Mitrandir napisał: przerabiany kadłub Doposażany a nie przerabiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Września 2020 Share Napisano 21 Września 2020 37 minut temu, abtb napisał: Robię bo nie ma innej opcji Przynajmniej w tej skali. Doposażany a nie przerabiany Tak, to którego to nie trzeba rzezać i przerabiać? Pytam jako laik Trzeba było panu prezesowi powiedzieć od razu a nie kombinować nie ma innej Alternatywy 72... Chyba że o czymś nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 21 Września 2020 Share Napisano 21 Września 2020 Fajny model się szykuje, sam chcę zrobić chemika z rurami do zadymiania tylko się jakoś zabrać nie mogę. Ale dalej z uporem maniaka będę pisał o przedłużeniu zbiornika paliwa, aby jak na załączonym zdjęciu sięgał aż do drzwi... (tu akurat wersja RL). 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Września 2020 Autor Share Napisano 21 Września 2020 Z maniakami to ja zadzierać nie będę - zbiornik zostanie przedłużony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Września 2020 Autor Share Napisano 25 Września 2020 (edytowane) Trochę podziałałem - przedłużyłem zbiornik na paliwo - dodałem skrzynkę na akumulator - oraz w oparciu o tą fotkę: dorobiłem podstawę torby na amunicję Zacząłem też grzebać przy sterowniku działka: Ogólne pomiary i porównania wykazały ze coś jest nie halo z tylna grodzią. Najprawdopodobniej należało by ją przesunąć o jakieś 2-3mm do przodu. Oraz z dachem coś jest nie teges - powinien być chyba wyżej w tej części lub mieć inny kształt. Efektem tych niedokładności jest to, ze się nie da tych PK ładnie na ścianie ustawić (swoją droga to może są i odrobinę za duże w modelu ) więc będzie tak, ze będzie bez nich. Bo na przeróbkę tyłu to ja mam proszę panów w................................ i c................... i ................................. A takie podejście jest pokłosiem zmagań w innym warsztacie, które to nie przyniosły żadnego pozytywnego efektu poza upitoleniem się niepotrzebną robotą. I tyle. Edytowane 25 Września 2020 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Dawaj Pekaśki w okna, nie kastruj ganszipa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 Witam. W związku z tym, że kolega od ogórków począł dzieło wiekopomne lepić, to ja nieskromnie poinformuję że Mi 2US został zbudowany i jest wpychany do lakierni. Muszę przyznać, że dość ciekawie ten gunszip wygląda. Fotki będą za jakieś dwa tygodnie, bo "tu" na miejscu nie mam szans na wklejenie niczego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 Się kolega ni chicoli, bo mam do granicy 230m i zero pewności, czy tuż za pasem granicznym, w krzakach nie stoi gotowy do jazdy do przdu T 80 jakiejś radzieckiej dywizji pancernej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 4 godziny temu, abtb napisał: Się kolega ni chicoli, bo mam do granicy 230m i zero pewności, czy tuż za pasem granicznym, w krzakach nie stoi gotowy do jazdy do przdu T 80 jakiejś radzieckiej dywizji pancernej. Spoko to nie Twoja skala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 Coś się porobiło. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Lipca 2021 Share Napisano 5 Lipca 2021 Urlop się skończył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2021 W dniu 5.07.2021 o 11:35, Mitrandir napisał: Urlop się skończył? Jakoś tak w niedzielę wróciłem z Rygi z wywczasu A teraz pora na konkrety ( w związku z tym, że nie chce mi się pisać to będą fotki ) - podkłady - maziaje: - kolory: Teraz pora na połysk, kalki i czary - mary Kiela Sylwestra powinienem skończyć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 Nieźle wygląda z tym wirnikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 12 godzin temu, abtb napisał: Teraz pora na połysk, kalki i czary - mary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 6 Sierpnia 2021 Share Napisano 6 Sierpnia 2021 Jaki kolor dajesz na smigla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2021 Zielony (zielono-szary). A konkretnie C52. Tak mi wyszło z przeliczenia koloru podanego przez Zvezdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Położyłem kalki . Zestawowe szachownice (podobno są za duże) zastąpiłem jakimiś wygrzebanymi w magazynku. Niby rozmiar ten sam co w kalkach Intechu więc chyba rozmiarowo dobre - bok o długości 7mm. Zestawowe mają 8mm i robią wrażenie ździebko "przerośniętych". Reszta kalek zestawowa. Uzupełniłem też malowanie łopat: I, po cichaczu chciałem zabrać się patriotycznie za URN-a ale niestety jest pewien feler: czyli oszklenie Jak widać pęknięcie (skutek upadku) zachodzi na szybę bocznych drzwi. I w związku z tym przyjmuję wszelkie rozsądne propozycje, które pozwolą ten feler jakoś skorygować. Oczywiście, jeżeli jest ktoś kto ma takowe i nie ma zamiaru zlepić Mi-2ki to z chęcią przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 (edytowane) 49 minut temu, abtb napisał: szachownice Nie sądziłem, że tego doczekam. Ze wzruszenia niemalże popłakałem się jak Messi na dzisiejszej konferencji... Edytowane 8 Sierpnia 2021 przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2021 6 godzin temu, Grzes napisał: Nie sądziłem, że tego doczekam. Jak mi ktoś napisał w jednej z galerii: "Nie znasz dnia ani godziny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Może spróbuj zalać pęknięcie jakimś lakierem bezbarwnym (może być agresywny) i spolerować? W sumie to będzie tylko róg okna. Jak ktoś wie to zobaczy, większość przegapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 (edytowane) 11 godzin temu, abtb napisał: Położyłem kalki . Zestawowe szachownice (podobno są za duże) zastąpiłem jakimiś wygrzebanymi w magazynku. Niby rozmiar ten sam co w kalkach Intechu więc chyba rozmiarowo dobre - bok o długości 7mm. Zestawowe mają 8mm i robią wrażenie ździebko "przerośniętych". Reszta kalek zestawowa. Uzupełniłem też malowanie łopat: I, po cichaczu chciałem zabrać się patriotycznie za URN-a ale niestety jest pewien feler: czyli oszklenie Jak widać pęknięcie (skutek upadku) zachodzi na szybę bocznych drzwi. I w związku z tym przyjmuję wszelkie rozsądne propozycje, które pozwolą ten feler jakoś skorygować. Oczywiście, jeżeli jest ktoś kto ma takowe i nie ma zamiaru zlepić Mi-2ki to z chęcią przygarnę Wyciąć drzwi i dorobić od nowa, zostawiając otwarte. Resztę i tak trzeba szlifować, a i jakość oszklenia nie powala. Edytowane 9 Sierpnia 2021 przez Piotr Dmitruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Albo wyciąć i wymienić tylko okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Sierpnia 2021 Super Moderator Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Ja bym wyciął ten kawalek lub wydłubał, chodzi mi o samo okno. Nastepnie zalał bondixem i światłem utwardził. Bondix jest krustalicznie przeźroczysty i można go szlifować. A jak nie, to zrób otwarte drzwi i w tym miejscu połóz jakąś szmatkę do mycia okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi