Super_Hans Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Dzięki Spiton! Nieco pozmywałem jeszcze kamienia, starając się czyścić bardziej wertykalnie, co by nie było za dużo tych poziomych pasów. Do tego próba wizualna ze śrubami. Jak na razie wygląda jak wygląda. Jest brudno i dziwnie . Teraz znowu pójdzie sido i spróbuje nieco zwashować te poziome linie spawów żeby nie raziły.. A potem zabawa z olejami z góry w dół. Może nie będzie źle.. P.s. - tak, psiknąłem sobie niechcący platformy 50 calówek kamieniem Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) wygląda przekonująco. Ja to kupuje.I dodam, że takiego fajnego dna w modelu jeszcze nie widziałem. Czy raczej jest to jedno z lepszych podwodnych części kadłuba jakie widziałem. Oczywiście licze jeszcze na jakies bajery w części nawodnej ,-) Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Dno i śruby wyglądają rewelacyjnie! A wały? Masz jakiś pomysł na nie, czy zostają takie świecące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Dziękuję! Dno i kadłub teraz dostanie sido i właściwe dopiero się zacznie zabawa w zacieki ogólnomorskiego syfu, rdzy i glona. Natomiast wały są polakierowane mieszanką lakierów model master satin i matt i na nie pójdą zwilżone pigmenty gąbeczką. Nie będą takie "igły" Mam tylko nadzieję, że nie wyjdzie z tego jedna wielka kupa. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Noo jest ciekawie, paczam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Może ja kiedyś też się tak nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Sierpnia 2018 Share Napisano 21 Sierpnia 2018 Wygląda bardzo ciekawie. Jak dojdą glony to będzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 21 Sierpnia 2018 Share Napisano 21 Sierpnia 2018 zewnętrzna śruba na drugą strone ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2018 zewnętrzna śruba na drugą strone ;) A tak, tak.. to na szczęście na sucho. Dzięki za spostrzegawczość. Będę pamiętał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Odcinek pt "Osady, Glony i Srony". Wielbicieli czyściochów uprzedzam - jest hardcore, bez cenzury! A poważnie, męcze się z tym cholernie. Radźcie pls. Pierwszy raz używam dodatków Miga. Konkretnie dwóch washy o pogodnych jak niedzielny poranek nazwach Slimy Grime Dark i Light do glona - z tym nie mam problemu. Natomiast z suchymi pigmentami do osadów (dwa dirty różne od AK i Abteilunga 501) to jak na razie nie mogę uzyskać pożądanego efektu. Co nałożę to schodzi. Próbowałem to fiksować alkoholem izopropylowym, lakierami akrylowymi i a nawet lakierem Model Master i ni chu chu nic z tego nie zostaje poza coraz większym syfem na biurku i smrodem w mieszkaniu. Jutro przyjdzie orygilany fixer. Zobaczymy. Jak nie podoła to przesiąde się na oleje a pigmenty dam żonie do makijażu w ramach przeprosin za smród acetonu w nocy Takie początki scum line'a, z efektu póki co zadowolony nie jestem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Nieźle uciurany ten kadłub. Nie zapomnij o soli. Oleje mi się wydają lepsze. Z pigmentami na czołgach też mam wiecznie problem. Albo znikają, albo jak na złość nie chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Albo znikają, albo jak na złość nie chcą. O to to! No szlag mnie trafił! Pół nocy sobie ciurałem.. nad ranem prysnąłem lakierem i kuźwa znikło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Sierpnia 2018 Share Napisano 30 Sierpnia 2018 No właśnie to jest problem i też to przerabiałem. Na sucho wygląda zarąbiscie zaraz po pigmentowaniu, a w momencie pryśnięcia lakierem, lub nawet samym thinnerem wszystko znika. Jeśli nałożysz dużo pigmentu, to nie zniknie, ale za to ściemnieje no i dalej efekt nie będzie taki jakby się chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2018 Może o to chodzi? Taki makijaż modelarski. Wieczorem kładziesz, pokazujesz się na forum.. ochy i achy.. A późną nocą zmywasz i kładziesz się do wyra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 2 Września 2018 Autor Share Napisano 2 Września 2018 Stan na dzień dziesiejszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Września 2018 Share Napisano 2 Września 2018 Klasa. Bardzo trafia w mój gust !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 2 Września 2018 Share Napisano 2 Września 2018 Hans, super efekt! W sumie tak zaawansowanego ciorania to tu chyba jeszcze nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Września 2018 Share Napisano 3 Września 2018 Jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Września 2018 Share Napisano 3 Września 2018 Pod wodą TAK, ten dziób nad linią wodną nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 3 Września 2018 Autor Share Napisano 3 Września 2018 Uff.. czyli przechodzę dalej.. Dzioba na razie zostawię jak jest, mi się podoba. Inspirowalem się modnym ostatnio POW.. Pomyśle jeszcze, popaczam na zdjecia i może coś pokombinuje na finiszu. Tak samo z solą jeszcze poprawię. Nawiasem mówiąc, scumlajny dużo fajniej się prezentują z "czUrnym pasem", których akurat japonce (co za paradoks) NIE mialy..:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 3 Września 2018 Share Napisano 3 Września 2018 Pod wodą TAK, ten dziób nad linią wodną nie. A czemu nie, co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Września 2018 Share Napisano 3 Września 2018 Wygląda jak błoto a nie obity zardzewiały dziUP statka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Września 2018 Share Napisano 3 Września 2018 Mi się dziób podoba, widać, że ciężko pracuje tnąc Pacyfik !!! Wygląda na fajnie spracowany. Ja jestem jak najbardziej na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 A ja mówię stanowcze NIE dla jakości zdjęć. Moim zdaniem takie fotki cykane bez odpowiedniego oświetlenia nadają się na etap budowy jednak w fazie malowania już wypadało by pokazać właściwe kolory. Teraz trzeba się trochę domyślać, że szary to szary. Trzeba poprawić balans bieli i doświetlić fotki. Pozwoliłem sobie na korektę twojego zdjęcia - 30 sekund pracy w GIMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 Markuz, masz 100 % racji! Dzięki za próbę wydobycia kolorów z mojej foty. (choć w pierwszej chwili pomyślałem : WTF?). Wrzucam zdjęcia w świetle naturalnym, praktycznie bez korekty, WB - auto. Kolory powinny być w odbiorze takie jakie są. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi